Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

H ΕΡΤ επιστρέφει στις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συχνότητες όλου του κόσμου. Χάρη στους ανθρώπους της

Η ψήφιση του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, σχεδόν δύο χρόνια μετά το πραξικοπηματικό μαύρο της συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη, ήρθε να κλείσει έναν κύκλο ανομίας, αδικίας και φυσικά ανεργίας. Είναι η στιγμή της δικαίωσης ενός ανυποχώρητου αγώνα μερικών εκατοντάδων ανθρώπων που δεν δελεάστηκαν από τις συμβάσεις της ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ. Είναι μέρα νίκης για τους αγωνιστές της ERTopen, που δεν άφησαν ούτε στιγμή την απογοήτευση να υπερκεράσει την αξιοπρέπειά τους. Αντί ενός ακόμη έντυπου λογιδρίου για το νομοσχέδιο του Νίκου Παππά και της κυβέρνησης, θα προτιμήσω να μεταφέρω τα μηνύματα τεσσάρων καλών συναδέλφων που είχα τη χαρά και την τιμή να συνεργαστώ. Ο λόγος δικός τους:..
Μάνια Γκουσιάρη
«Αν δεν ήταν εκείνοι που κατάφεραν μέχρι το τέλος να σηκώσουν το βάρος του αγώνα και αν δεν ήταν και αυτή η κυβέρνηση, η ΕΡΤ θα είχε ξεχαστεί. Η τελευταία μου ανταπόκριση στην ελεύθερη παράνομη ΕΡΤ ήταν λίγο πριν γεννήσω. Αμέσως μπήκα σε μια περιπέτεια υγείας του νεογέννητού μου. Ο Θοδωράκης, το λουκετόπαιδο όπως το αποκαλούσα, σήμερα είναι επιτέλους τελεσίδικα καλά. Και σήμερα, τι σύμπτωση, το μαύρο φεύγει οριστικά. Κερδίζω μέσα σε μια μέρα ό,τι έχασα σε μια στιγμή και ό,τι με ταλαιπώρησε ενάμιση χρόνο».
Γιώργος Μαρινόπουλος

«H ΕΡΤ επιστρέφει στις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συχνότητες όλου του κόσμου. Χάρη στους ανθρώπους της, ΕΡΤικούς και αλληλέγγυους, που την κράτησαν 'παράνομα' ανοιχτή για 23 μήνες μετά το φασιστικό και αντισυνταγματικό κλείσιμό της από τη συγκυβέρνηση του μαύρου. Χάρη στον λαό που την αγάπησε και την αγαπά. Χάρη στην υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευσης των σημερινών κυβερνητικών εταίρων. Κερδίσαμε μια σημαντική μάχη. Ακολουθούν νέες μάχες, ο πόλεμος δεν τελείωσε».
Νίκος Αγγελίδης

«Έλεγα από την αρχή του αγώνα 'θα νικήσουμε'... Μα τώρα θέλω να πω ότι η νίκη έχει πολύ δρόμο ακόμη μπροστά της, μέχρι να φτιάξουμε την ΕΡΤ που ονειρευτήκαμε, τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση (και Διαδίκτυο...) που αναζητά με αγωνία ο λαός... Αξίζει σε αυτό τον κόσμο κάτι διαφορετικό. Το στοίχημα είναι μεγάλο και τα μέχρι στιγμής δείγματα θα πρέπει να γίνουν πιο ενθαρρυντικά για να πιστέψουμε όσοι (λίγοι, πολλοί...) ρομαντικοί ξεμείναμε ότι η ελπίδα δεν έχει σβήσει».
Άννα Ομηρίδου
«Για πολλές εβδομάδες, ίσως και μήνες μετά την 1η/6/2013 κοιμόμουν και ξυπνούσα με δάκρυα στα μάτια... Μετά τα δάκρυα στέρεψαν. Απογοητεύτηκα, έπεφτα, σηκωνόμουν και έτσι πέρασαν 22 μήνες. Αργά το βράδυ αποκοιμήθηκα με δάκρυα, το πρωί σηκώθηκα πάλι με δάκρυα στα μάτια... Δάκρυα χαράς, συγκίνησης, ευγνωμοσύνης. Η συγκίνηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου την ώρα που ανακοινώνει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, το χαμόγελο του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, οι συνάδελφοί μου Αλέξανδρος, Αγλαΐα και Αννέτα από τα έδρανα πια και οι υπόλοιποι εκεί ψηλά στα θεωρία που ξέσπασαν σε χειροκροτήματα... Αυτή η στιγμή μας ένωσε όλους».

Πέτρος Κατσάκος (Aυγή)

zoornalistas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου