Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2025

Ανδρίτσαινα. Ορεινή Ηλεία _ Ταξίδη σε έναν ανεξερεύνητο τόπο




 Μολονότι, η ορεινή Ηλεία επισκιάζεται από τους γειτονικούς ορεινούς προορισμούς, είναι ο ιδανικός τόπος για μια μονοήμερη που έχει απ΄ όλα. Γι αυτό μη μένεις κολλημένος στα ίδια και στα ίδια. Ψάξε, ρώτα, μάθε και ξαμολήσου στα άγνωστα μέρη της Ελλάδας!

Χρόνος ανάγνωσης: Μέχρι να πιούμε ένα ελληνικό καφεδάκι (ή ό, τι θες εν πάση περιπτώσει) στην πλατεία της Ανδρίτσαινας! Πάρε και κάτι να φάμε (θα το τραβήξω το θεματάκι σήμερα…)

Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα καθώς οι καλοί λογαριασμοί, κάνουν τους καλούς φίλους, όταν τολμώ να χαρακτηρίσω αυτό τον τόπο ανεξερεύνητο, δεν πάω να παραστήσω το Χριστόφορο Κολόμβο ξέρω γω…

Θέλω απλώς να σου επιστήσω την προσοχή, ώστε να δώσεις την πρέπουσα σημασία σε αυτό το μέρος, που σαφώς είναι αδικημένο, μιας και την παράσταση κλέβει η γειτονική ορεινή Αρκαδία και λίγο μακρύτερα τα Καλάβρυτα και τα πέριξ.

Μονοήμερη-ορεινή-Ηλεία-monohmerh-oreinh-hleia

Ορεινή Ηλεία _ μονοήμερη εκδρομή σε έναν ανεξερεύνητο τόπο που έχει απ΄ όλα

Και πάμε να σε ξεναγήσω σε αυτό το πανέμορφο ορεινό κομμάτι της Ελλάδας ξεκινώντας την εκδρομή μας από το ιστορικό κεφαλοχώρι της Ανδρίτσαινας, που πραγματικά (πραγματικά όμως) είναι από τα πιο όμορφα σε όλη την ορεινή Πελοπόννησο. Αρχοντιά και χάρη απ’ άκρη σ’ άκρη και μια αίγλη λαμπρότητας που μας έρχεται απευθείας από το παρελθόν.

Εδώ λοιπόν θα κάνεις στάση γιατί:

  • Εδώ βρίσκεται μια από τις μεγαλύτερες και σπουδαιότερες βιβλιοθήκες της Ελλάδας με περίπου 40.0000 στα ράφια της. Εκτός από τα βιβλία, εκτίθενται και σπάνια χειρόγραφα κι έγγραφα από το 16ο αιώνα και την Επαvαστάση του 1821
  • Εδώ επίσης βρίσκεται η αρχαιότερη (από όσο ξέρουμε) βρύση της Πελοποννήσου χτισμένη από το 1724
  • Επιπλέον, το Λαογραφικό Μουσείο το οποίο στεγάζεται σε ένα αρχοντικό του 1827, εκθέτει 4.000 αντικείμενα όλα από το χωριό της Ανδρίτσαινας
  • Γιατί τα καφενεία και τα ταβερνάκια (λίγα και καλά που λέμε) προσφέρουν μια όλο δική τους γαστρονομική εμπειρία!
andritsaina

History Fact: Το χωριό έχει πάρει το όνομά του από τη γυναίκα ενός βοσκού που τον έλεγαν Ανδρίκο ή Ανδρίτσο, όπου μαζί έφτιαξαν ένα χάνι. Μετά το θάνατό του, το πανδοχείο διατήρησε η γυναίκα του κι έμεινε στην ιστορία η φράση: “Πάμε στης Ανδρίτσαινας” που σιγά σιγά από το πανδοχείο ονομάστηκε έτσι και ολόκληρη η περιοχή!

https://karidotsouflo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου