Σας αρέσει σαν γεύμα το ψωμί με λάδι; Θέλετε να μάθετε τι προκαλεί η τροφή στον οργανισμό σας; Μία νέα έρευνα έρχεται να τονίσει τα ευεργετήματα δυο βασικών στοιχείων της μεσογειακής διατροφής, του ψωμιού και του ελαιολάδου.
Μελέτη του πανεπιστημίου της Γλασκόβης καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση ελαιολάδου σε συνδυασμό με ψωμί μειώνει αισθητά τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής. Μάλιστα, αν η κατανάλωση είναι συστηματική τα αποτελέσματα είναι ορατά σε μόλις έξι εβδομάδες.
Τι βελτιώνει το ελαιόλαδο
Οι εξελιγμένες νέες δοκιμές που έγιναν απέδειξαν ότι η τακτική κατανάλωση ελαιολάδου βελτιώνει τα χημικά σήματα που σχετίζονται με τη στεφανιαία νόσο. Ακόμα δείτε τι θα συμβεί αν συνδυάσετε το λεμόνι με το ελαιόλαδο.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες του πανεπιστημίου της Γλασκόβης, αρκούν μόλις 20 ml ελαιολάδου (τέσσερα κουταλάκια του γλυκού) την ημέρα για να επέλθουν αυτές οι ευεργετικές επιδράσεις
Πέραν αυτού, το ελαιόλαδο περιέχει Ω6 λιπαρά οξέα, μια μορφή υγιεινών πολυακόρεστων λιπαρών που έχουν ευεργετικές επιδράσεις και σε άλλες παθήσεις όπως η καρδιοπάθεια και η αρθρίτιδα. Επίσης, μειώνει την πίεση και βελτιώνει την αναλογία μεταξύ της καλής και της κακής χοληστερόλης.
https://www.metrosport.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου