Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Ξεδιπλώνεται το αλισβερίσι που έγινε, για να ξεπουλήσει η κυβέρνηση Τσίπρα τη Μακεδονία μας






Υπήρξε σχέδιο και συγκεκριμένη πολιτική μεθόδευση της κυβέρνησης σε συνεργασία με τον «σκληρό πυρήνα» της Ευρώπης: Να «τσουβαλιαστεί» άμεσα και γρήγορα η συμφωνία Ελλάδας – Σκοπίων
για το ονοματολογικό, έτσι ώστε η κυβέρνηση να αποδείξει, για πολλοστή φορά, πως είναι το «καλό και υπάκουο παιδί» της Ε.Ε. 
και να αποκομίσει συγκεκριμένα ανταλλάγματα επισημαίνει το newsbomb.

Συνοπτικά:
• Η Ελλάδα βγήκε άμεσα στις αγορές προς αναζήτηση «ζεστού» χρήματος
• Θεσπίστηκε χωρίς καμία απολύτως διαμαρτυρία από πλευράς των Θεσμών η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ

«Φωτιά» το δημοσίευμα του Politico
Με την οπτική αυτή, ότι δηλαδή ο Αλέξης Τσίπρας ξεπλήρωσε διά της Συμφωνίας των Πρεσπών συγκεκριμένο «γραμμάτιο» προς τους Ευρωπαίους, συντάσσεται και η ηλεκτρονική έκδοση του αμερικανικού περιοδικού «Politico».


Μέσα από ένα αποκαλυπτικό άρθρο – ανάλυση που δημοσιεύτηκε την Τρίτη (29/01), ξεδιπλώνεται το αλισβερίσι που έγινε, για να ξεπουλήσει η κυβέρνηση Τσίπρα με τη βοήθεια των «προθύμων» τη Μακεδονία μας.

Η αποκάλυψη του Politico, 
σύμφωνα με την οποία η διαβόητη συμφωνία των Πρεσπών και η λύση του Σκοπιανού είναι το «γραμμάτιο» που πληρώνει ο Αλέξης Τσίπρας στους Ευρωπαίους για τη διάσωση της Ελλάδας από τη χρεοκοπία το 2015, αναδεικνύει με τον πιο συγκλονιστικό τρόπο μια ιδιαιτέρως σοβαρή πτυχή της διαπραγμάτευσης Τσίπρα – Ζάεφ, που έγινε υπό την ισχυρή πίεση του διεθνούς παράγοντα και χωρίς να υπάρχει απολύτως κανένα σοβαρό όφελος για την Ελλάδα.


Ειδικότερα, το σενάριο που παρουσιάζει με βάσιμα στοιχεία η σοβαρή ειδησεογραφική ιστοσελίδα, εφόσον ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, εξηγεί με απόλυτη πειστικότητα τους λόγους για τους οποίους η ελληνική κυβέρνηση επέδειξε τέτοια σπουδή να υπογράψει και να ψηφίσει με τους πρόθυμους βουλευτές μια συμφωνία που είναι εις βάρος των εθνικών συμφερόντων, αφού παραχωρεί επισήμως στη γειτονική χώρα, όχι μόνο το όνομα «Βόρεια Μακεδονία», αλλά, ακόμα περισσότερο, «μακεδονική» γλώσσα και ταυτότητα και «μακεδονικό» λαό.

Πέραν αυτών, με την κύρωση της συμφωνίας από το ελληνικό Κοινοβούλιο άνοιξε ο δρόμος στα Σκόπια για την ένταξή τους στους διεθνείς οργανισμούς. «Η “Βόρεια Μακεδονία” μπορεί να περιμένει πολύ σύντομα την πρόσκληση ένταξής της στο ΝΑΤΟ, τώρα που το ελληνικό Κοινοβούλιο επικύρωσε τη συμφωνία των Πρεσπών και την αλλαγή του ονόματος της χώρας», γράφει το περιοδικό Politico επικαλούμενο δηλώσεις του γ.γ. του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Θα υπογράψουμε το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ 
μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και τα Σκόπια θα αρχίσουν να κάθονται στο τραπέζι των συζητήσεων στο NATO», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στόλτενμπεργκ, προσθέτοντας ότι «η κύρωση του πρωτοκόλλου θα χρειαστεί λίγο χρόνο, καθώς εξαρτάται και από τα 29 κοινοβούλια των χωρών μελών του NATO». Και επεσήμανε ότι «την τελευταία φορά χρειάστηκε περίπου ένα χρόνο», αναφερόμενος στην ένταξη του Μαυροβουνίου στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, η οποία ολοκληρώθηκε το 2017.


Ο επόμενος οργανισμός θα είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία θα αξιολογήσει την πρόοδο των υποψήφιων χωρών για ένταξη το καλοκαίρι. Ήδη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ικανοποιημένη από τις εξελίξεις, με τον επίτροπο Γιοχάνες Χαν να αναφέρει ότι «η “δύναμη έλξης” της Ε.Ε. εξακολουθεί να λειτουργεί» και να υπογραμμίζει ότι η Ε.Ε. «φέρνει σταθερότητα και ευημερία στην περιοχή σε μια περίοδο που αυξάνονται οι δυνάμεις αποσταθεροποίησης».

Αντιθέτως, για την Ελλάδα, πέραν των πιθανών οικονομικών επιπτώσεων στη χρήση εμπορικών σημάτων κ.λπ., σε συνδυασμό με τις διατάξεις του νέου Συντάγματος των Σκοπίων, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να βρεθεί και πάλι στο άμεσο μέλλον αντιμέτωπη με νέες εκδηλώσεις αλυτρωτισμού, αφού οι γείτονες είναι πλέον «Μακεδόνες» και με τη σφραγίδα του ελληνικού κράτους και είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα διατηρήσουν μόνο το όνομα «Μακεδονία».

«Κατά συνέπεια, οι αρνητικές συνέπειες της συμφωνίας για την Ελλάδα είναι πολλές. Τι μένει να εξεταστεί; Το κατά πόσο τα υποτιθέμενα ανταλλάγματα που έλαβε η ελληνική πλευρά αφορούσαν τη συμφωνία του 2015 για τη διάσωση της χώρας μας από τη χρεοκοπία», όπως υποστηρίζει το Politico.

Εξάλλου, στην αποκαλυπτική στήλη του «Brussels Playbook» 
περιγράφεται το παρασκήνιο των τελευταίων μηνών στο Σκοπιανό μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων και γίνεται ρητή αναφορά στις επισκέψεις ξένων πρωθυπουργών και της Γερμανίδας καγκελαρίου στις δύο πρωτεύουσες με σκοπό να πείσουν την ελληνική και τη σκοπιανή κυβέρνηση για την αναγκαιότητα της συμφωνίας.

Συμπέρασμα: Η ελληνική κυβέρνηση ξεπλήρωσε συγκεκριμένο «γραμμάτιο». Έδωσε, όμως πάρα πολλά.

Το έχουμε επισημάνει επανειλημμένως: Είναι ένα πράγμα ο συμβιβασμός κι άλλο πράγμα η υποχώρηση.

Και δυστυχώς για τη χώρα μας, αυτή η κυβέρνηση υποχώρησε, για πολλοστή φορά σε όλα, με το εθνικό κόστος να είναι πλέον αβάσταχτο.


newsbomb.gr

https://hellas-now.com/xediplonetai-to-alisverisi-poy-egine-gia-na-xepoylisei-i-kyvernisi-tsipra-ti-makedonia-mas-arthro-fotia/


kyklwpas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου