Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Το νερό πρέπει να ανήκει σε όλους

Το εμφιαλωμένο νερό είναι το νούμερο ένα προϊόν στην ιστορία του μάρκετινγκ. Ένα αγαθό, απαραίτητο για όλους, με χαμηλή τιμή, έγινε σύμβολο ομορφιάς, αδυνατίσματος, fitness, ονομάστηκε "κρυστάλλινο", "βελούδινο", "ασφαλές", διαφημίστηκε όσο πολύ λίγα προϊόντα και η τιμή του -
όπως ήταν αναμενόμενο - εκτοξεύτηκε.
Η τιμή του είναι πλέον 1000 φορές υψηλότερη από το νερό της βρύσης, ενώ η ποιότητα του αμφισβητήσιμη, δεδομένου ότι τα μπουκάλια νερού (PET) φτιάχνονται από υποπαράγωγο της βενζίνης ενώ οι φιάλες νερού (PETE) περιέχουν και δισφαινόλη Α- μια ουσία άκρως τοξική για όλους τους έμβιους οργανισμούς και φυσικά, τον άνθρωπο. Στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουμε το πόσο ακατάλληλο είναι τελικά το εμφιαλωμένο νερό για συχνή χρήση.
Το εμφιαλωμένο νερό, άρχισε να γίνεται γνωστό μόλις την δεκαετία του '90 και συνάμα βρύσες με τρεχούμενο, πόσιμο νερό σε πλατείες, δρόμους και άλλους δημόσιους χώρους, άρχισαν να σφραγίζονται σε όλη την χώρα, αφήνοντας σαν μόνη εύκολη λύση για τους πολίτες το να αγοράσουν νερό.
Μεγάλο μέρος της ρύπανσης στις θάλασσες συνδέεται με την κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού, καθώς και την πεισματική άρνηση των εταιρειών εμφιάλωσης να αναλάβουν το κόστος της ανακύκλωσης, βάζοντας αντίτιμο επιστροφής σε κάθε μπουκάλι και μηχανές πίεσης μπουκαλιών σε μεγάλα σούπερ μάρκετ.

Αν δεν είναι απόλυτη ανάγκη, μην αγοράζετε εμφιαλωμένο νερό. Ενημερωθείτε, δράστε, κάντε την αλλαγή.
Το νερό πρέπει να ανήκει σε όλους και όλες μας
.
apenantioxthi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου