Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Διαλύουν τη μεσαία τάξη. Θα το επιτρέψουμε;


Η πραγματική δύναμη κάθε έθνους, κάθε κοινωνίας, είναι η μεσαία οικονομική τάξη. Ούτε η ολιγαρχία, ούτε τα εξαθλιωμένα οικονομικά στρώματα, για διαφορετικούς λόγους η κάθε πλευρά, αποτελούν τις δυνάμεις εκείνες που θα διασφαλίσουν τη συνέχεια ενός έθνους, τη συνέχεια μιας κοινωνίας.

Ο
ι νεότουρκοι, οι οποίοι ήθελαν να ανασυστήσουν το τουρκικό έθνος, διαπίστωσαν ότι
αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς την ύπαρξη μεσαίας τάξης. Όμως στην μέχρι τότε οθωμανική αυτοκρατορία, τη μεσαία τάξη την αποτελούσαν κυρίως οι Έλληνες και οι Αρμένιοι. Γι΄ αυτό οι νεότουρκοι πήραν την απόφαση να εξοντώσουν τις δύο αυτές εθνότητες ώστε να δώσουν την ευκαιρία να αναπτυχθεί μεσαία τάξη στο τουρκικό έθνος, για την επιβίωσή του, κάτι που τελικά κατάφεραν.

Σε μας, οι δανειστές επιδιώκουν με κάθε μέσο να διαλύσουν τη μεσαία τάξη, κάτι που θα οδηγήσει σε κατάρρευση του έθνους. Η δε άφρονα ντόπια ολιγαρχία συνεργάζεται μαζί τους, αποβλέποντας κοντόφθαλμα σε άμεσα οικονομικά οφέλη.
Θα το επιτρέψουμε;

Πριν όμως από ο,τιδήποτε, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας το εξής.  Οι πολιτικοοικονομικές ολιγαρχίες της χώρας, για τη δική τους επιβίωση και διαιώνιση, ποτέ δεν επέτρεψαν να δημιουργηθεί μια πραγματικά παραγωγική και ισχυρή μεσαία οικονομική τάξη. Γι' αυτό και το ελληνικό έθνος δεν μπόρεσε ποτέ να αναπτυχθεί. Απεναντίας δημιούργησαν μια μεσαία τάξη υπηρεσιών και δημοσίων υπαλλήλων. Έτσι τώρα εύκολα οι δανειστές, μέσω της φορολογίας, των απολύσεων και της μείωσης μισθών και συντάξεων, διαλύουν και αυτή τη μεσαία τάξη, καταστρέφοντας το εναπομείναν έθνος των Ελλήνων. 

Βασικός λοιπόν στόχος μας, αν θέλουμε να έχουμε μέλλον ως έθνος, θα πρέπει να είναι η δημιουργία μιας ισχυρής και παραγωγικής μεσαίας τάξης. Άλλη λύση δεν υπάρχει. Εμπόδιο όμως σ΄αυτό το σχέδιο εξακολουθεί να είναι η κρατικοδίαιτη παρασιτική ολιγαρχία της χώρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου