Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΟΕ/ΟΤΑ – ΠΟΕΔΗΝ- ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Δράσεις, Απεργίες, Διαδηλώσεις, Καταλήψεις για να μην περάσουν τα μέτρα της κοινωνικής ισοπέδωσης



Η ΠΟΕ – ΟΤΑ μεταξύ άλλων αποφασίζει:
 1.Την πραγματοποίηση την ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012, μηχανοκίνητης πορείας σε όλες τις πρωτεύουσες των Νομών. Στην Αθήνα η μηχανοκίνητη πορεία θα ξεκινήσει στις 12.00 το μεσημέρι από την Πλατεία Καραϊσκάκη.
Στις υπόλοιπες πόλεις την ευθύνη της πραγματοποίησης της μηχανοκίνητης πορείας αναλαμβάνει ο Σύλλογος ή οι Σύλλογοι των πρωτευουσών των Νομών.
2. Το κάλεσμα όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων για τον συντονισμό και την κλιμάκωση με κάθε τρόπο των κινητοποιήσεων. Κάλεσμα στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την κατάληψη όλων των Δημοσίων κτιρίων (Υπουργεία, Ταμεία, Δημόσιοι Οργανισμοί κ.λπ.).
3. Την ημέρα εξαγγελίας των μέτρων από την κυβέρνηση, προχωρούμε στο κλείσιμο όλων των υπηρεσιών των Δήμων. Καταλαμβάνουμε τα Δημαρχεία και άλλα Δημοτικά κτίρια. Διοργανώνουμε συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια σε όλες τις πρωτεύουσες των Νομών.
Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24 – Πλατεία Καραϊσκάκη) στις 6.00 το απόγευμα και συμμετοχή στο κεντρικό συλλαλητήριο των συνδικάτων και όχι μόνο, στην Πλατεία Συντάγματος. Διαδηλώνουμε και παραμένουμε στο Σύνταγμα.
6. Την προετοιμασία και την οργάνωση με τον καλύτερο τρόπο και σε συνεργασία με τους Συλλόγους των καταλήψεων σε όλους τους Χ.Υ.Τ.Α. της χώρας. Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στους Χ.Υ.Τ.Α. της Φυλής, Μαυροράχης, Λάρισας, Βόλου, Πάτρας κ.λπ.
http://www.poeota.gr/

Η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων): Την ΔΕΥΤΕΡΑ 1/10/2012 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ για τα Νοσοκομεία της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ σε συνεργασία της ΠΟΕΔΗΝ με την ΟΕΝΓΕ και την ΕΝΙΘ, στον κόμβο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ και ΠΟΡΕΙΑ στο ΑΧΕΠΑ με ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ και ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
· Την ΤΕΤΑΡΤΗ 3/10/2012 2ΩΡΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ στα ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ που εκτός των άλλων να περιλαμβάνουν καταλήψεις των Διοικήσεων, αποκλεισμό των Ταμείων για κατάργηση των πληρωμών των Ασθενών, επισχέσεις Εργασίας για καταβολή των δεδουλευμένων, πικετοφορίες κλπ
Σε περίοδο που οι μισοί Έλληνες πολίτες ζουν στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό ο Δημόσιος κοινωνικός χαρακτήρας της Υγείας Πρόνοιας που πρέπει να παρέχεται ισότιμα και ΔΩΡΕΑΝ είναι προτεραιότητα στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ.
http://www.poedhn.gr/

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ από τη Δευτέρα το βράδυ 1η Οκτώβρη ξεκινά 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες χρησιμοποιώντας όλα τα «όπλα», όλα τα μέσα που το συνδικαλιστικό κίνημα έχει στη φαρέτρα του.
Στόχος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είναι:
ΌΧΙ η διαμαρτυρία
ΟΧΙ να παραπονεθούμε για τα άδικα και βάρβαρα μέτρα.
ΟΧΙ να κλάψουμε για τους φτωχούς και άνεργους συνανθρώπους μας για τη νέα γενιά του τόπου μας αλλά για να μην ψηφιστούν τα μέτρα.
Στόχος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΡΚΕΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΑ.
Τέλος, το Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΟΜΟΦΩΝΑ κατήγγειλε τα μνημόνια και ζητά την ακύρωση της δανειακής σύμβασης και τη διαγραφή του Δημόσιου χρέους.
http://www.genop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου