Σάββατο 30 Ιουνίου 2012


"Απούσα η κυβέρνηση"!

«Στη διαπραγμάτευση πριν και κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Κορυφής, η ελληνική κυβέρνηση ήταν και “απούσα” και “γονατισμένη”» δήλωσε ο Νίκος Χουντής με αφορμή την απόφαση της Συνόδου Κορυφής.
«Λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής όπως έχει δημοσιευτεί σήμερα το πρωί (Εuro Area Summit Statement 29.06.2012) μπορώ να δηλώσω τα εξής» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει:
«Πρώτον: Η απόφαση της Συνόδου Κορυφής σηματοδοτεί ένα πρώτο ρήγμα στις πολιτικές που προσπαθούν να ρίξουν τα βάρη της μεγάλης δημοσιονομικής και τραπεζικής κρίσης που πλήττει την Ευρώπη στις πλάτες των εργαζομένων προσβάλλοντας ταυτόχρονα την ανεξαρτησία, την κυριαρχία αλλά και την δημοκρατία στις χώρες-μέλη της ΕΕ. Η χώρα μας είναι το ακραίο παράδειγμα εφαρμογής αυτών των πολιτικών.

Δεύτερο: Σε καμία περίπτωση η απόφαση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών «απευθείας από ευρωπαϊκούς μηχανισμούς» δεν είναι ικανή από μόνη της να σταματήσει τη μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση που συγκλονίζει την ΕΕ και που στον πυρήνα της είναι η κρίση του νεοφιλελεύθερου μοντέλου ανάπτυξης.

Τρίτο: Η απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής για τον τρόπο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών πρέπει να αξιοποιηθεί από την Ελλάδα προκειμένου να μειωθούν τα δανειακά βάρη, τα οποία «υποτελείς» κυβερνήσεις και Τρόικα έχουν επιβάλλει. Δάνεια τα οποία καλείται να πληρώσει με αιματηρούς όρους ο ελληνικός λαός, ενώ αφορούν τη χρηματοδότηση των τραπεζών.

Τέταρτο: Στη διαπραγμάτευση πριν και κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Κορυφής, η ελληνική κυβέρνηση ήταν και «απούσα» και «γονατισμένη».

Πέμπτο: Η ελληνική κυβέρνηση, καλείται να δηλώσει με τρόπο επίσημο και δημόσιο, ότι η όποια επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου πρέπει να γίνει στο πλαίσιο της παραπάνω απόφασης της Συνόδου Κορυφής, με βάση την αρχή της ίσης μεταχείρισης και με αλλαγή της δανειακής σύμβασης προκειμένου να αρθούν τα δανειακά βάρη που ενώ τα έχει επωμισθεί ο ελληνικός λαός πηγαίνουν κατευθείαν στη χρηματοδότηση των τραπεζών» καταλήγει ο κ. Χουντής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου