
- Την 9η ημέρα του "Regenerate Yourself Masterclass", που προβλήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου, ο Sayer Ji και ο Dr. Joel Bohemier αμφισβήτησαν τις συμβατικές ιατρικές απόψεις για την υγεία του εγκεφάλου, υποστηρίζοντας ότι ο εγκέφαλος διαθέτει αναγεννητικές ικανότητες μέσω νευρικών βλαστοκυττάρων, σε αντίθεση με την παλιά πεποίθηση ότι τα εγκεφαλικά κύτταρα δεν μπορούν να αντικατασταθούν.
- Αναγνώρισαν το φθόριο ως επικίνδυνη νευροτοξίνη, υποστηρίζοντας ότι συνδέεται με την ασβεστοποίηση της επίφυσης και ήταν ένα ανησυχητικό συστατικό σε ορισμένες μάσκες προσώπου, οι οποίες υποστήριξαν ότι ήταν αναποτελεσματικές και ψυχολογικά τραυματικές.
- Προώθησαν συγκεκριμένες «νευρογενείς» τροφές για θεραπεία, τονίζοντας κυρίως τον κουρκουμά (συγκεκριμένα το αρωματικό συστατικό του) για την τόνωση της αναγέννησης των νευρικών βλαστοκυττάρων και το μανιτάρι Lion's Mane για τα παραδοσιακά γνωστικά του οφέλη.
- Ο Ji και ο Bohemier επέκριναν δριμύτατα τα φάρμακα στατίνης, περιγράφοντάς τα ως νευροτοξικά και μυοτοξικά και αμφισβήτησαν τη δαιμονοποίηση της χοληστερόλης, η οποία δήλωσαν ότι είναι απαραίτητη για την παραγωγή ορμονών και την κυτταρική υγεία.
- Αποκωδικοποίησαν δημοφιλείς υγιεινές τροφές, συμβουλεύοντας ότι τα οφέλη του κόκκινου κρασιού προέρχονται από ενώσεις όπως η ρεσβερατρόλη, η οποία μπορεί να ληφθεί χωρίς αλκοόλ και τόνισαν ότι μόνο η σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο και χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη παρέχει φαρμακευτικά οφέλη για καταστάσεις όπως η ενδοθηλιακή δυσλειτουργία.
Την 9η ημέρα του "Regenerate Yourself Masterclass", που προβλήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου, ο Sayer Ji συνοδεύεται από τον Dr. Joel Bohemier για να συζητήσουν την προκλητική συμβατική σοφία σχετικά με την υγεία, την πρόληψη και την αναγέννηση του εγκεφάλου. Προχωρώντας πέρα από τις τυπικές αφηγήσεις γύρω από το Αλτσχάιμερ και τη γνωστική έκπτωση, ο διάλογος εμβάθυνε σε αμφιλεγόμενους περιβαλλοντικούς παράγοντες και υπογραμμίζει συγκεκριμένες οδούς θεραπείας που βασίζονται στα τρόφιμα που ισχυρίζονται ότι η σύγχρονη ιατρική έχει αγνοήσει σε μεγάλο βαθμό.
Ένας κεντρικός, ανησυχητικός ισχυρισμός στη συζήτηση στοχεύει το φθόριο, που συνήθως προστίθεται στο νερό και στα οδοντιατρικά προϊόντα. Ο Ji, ιδρυτής της ερευνητικής πλατφόρμας GreenMedInfo, χαρακτηρίζει το φθόριο ως επικίνδυνη νευροτοξίνη. Ανέφερε μια μελέτη αυτοψίας που συνδέει την έκθεση σε φθόριο με την ασβεστοποίηση της επίφυσης, μιας μικρής δομής του εγκεφάλου. «Το φθόριο είναι πολύ επικίνδυνο ως νευροτοξίνη», δήλωσε ο Τζι, απηχώντας ιστορικές απόψεις για την επίφυση ως σύνδεσμο μεταξύ μυαλού και σώματος.
Η συζήτηση πήρε μια πιο σύγχρονη τροπή προτείνοντας ότι το φθόριο θα μπορούσε να εισπνευστεί από ορισμένες μάσκες προσώπου, κάτι που ο Bohemier χαρακτήρισε «έναν ακόμη λόγο για τον οποίο η χρήση μάσκας δεν είναι καλή ιδέα». Ο Τζι το υποστήριξε αναφερόμενος στις αρχικές οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ότι οι μάσκες «δεν λειτουργούν» σε κοινοτικά περιβάλλοντα, υποστηρίζοντας ότι η επακόλουθη υποχρεωτική χρήση τους έγινε «περισσότερο μια συσκευή σηματοδότησης υποταγής» προκαλώντας ψυχολογικό τραύμα.
Αυτό το τραύμα, σε συνδυασμό με πιθανές τοξικές εκθέσεις, θέτει τις βάσεις για εκφυλισμό του εγκεφάλου. Ωστόσο, το ζευγάρι τόνισε μια αλλαγή παραδείγματος: Ο εγκέφαλος μπορεί να αναγεννηθεί. «Η παλιά άποψη είναι ότι καλύτερα να φροντίζεις καλά τα εγκεφαλικά κύτταρα, γιατί μόλις φύγουν, δεν μπορούν να αντικατασταθούν. Τώρα ξέρουμε ότι υπάρχουν βλαστοκύτταρα, ώστε να μπορείτε να αντικαταστήσετε τον κατεστραμμένο ιστό», εξήγησε ο Τζι.
Στη συνέχεια, η συζήτηση στράφηκε σε πρακτικές στρατηγικές αναγέννησης, υποστηρίζοντας συγκεκριμένα τρόφιμα και ενώσεις που ταξινομούνται ως «νευρογενείς» ή θεραπευτικές των νεύρων. Ενώ απαριθμούσε διάφορες επιλογές όπως ενώσεις καφέ και ιαπωνικό wasabi, δύο ουσίες έλαβαν εστιασμένους επαίνους.
Πρώτα ήταν ο κουρκουμάς, συγκεκριμένα ένα λιποδιαλυτό συστατικό που ονομάζεται αρωματική κουρμερόνη. «Αυτό είναι το συστατικό που ερευνήθηκε και φαίνεται να δείχνει την ικανότητα να προκαλεί αναγέννηση νευρικών βλαστοκυττάρων σε ένα σύστημα θηλαστικών», είπε ο Ji, υποδηλώνοντας ότι αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει χαμηλότερα ποσοστά Αλτσχάιμερ σε πληθυσμούς με δίαιτες πλούσιες σε κουρκουμά. Υποστήριξε την κατανάλωση ολικής τροφής, όπως στο παραδοσιακό «χρυσό γάλα», έναντι μεμονωμένων συμπληρωμάτων.
Δεύτερο ήταν το μανιτάρι χαίτη του λιονταριού, γνωστό για τη δομική του ομοιότητα με το νευρικό σύστημα και την παραδοσιακή χρήση του για γνωστική ευκρίνεια. «Υπάρχει κάτι στην ποίηση αυτής της τροφής που μοιάζει με το νευρικό σύστημα που καταναλώνετε που φαίνεται να διεγείρει την αναγέννηση του εγκεφάλου», παρατήρησε ο Τζι.
Ο διάλογος ασχολήθηκε επίσης με τις επικρατούσες φαρμακευτικές προσεγγίσεις, επικρίνοντας έντονα τα φάρμακα στατίνης. Ο Ji τα αποκάλεσε «εξαιρετικά νευροτοξικά και μυοτοξικά», καταστρέφοντας τα νευρικά και καρδιακά μυϊκά κύτταρα καταστέλλοντας την παραγωγή χοληστερόλης και συνενζύμου Q10.
«Χρειαζόμαστε χοληστερόλη για να ζήσουμε. Είναι στη βάση κάθε ορμόνης», υποστήριξε ο Bohemier, υποστηρίζοντας ότι η δαιμονοποίηση της χοληστερόλης είναι λανθασμένη και ότι τα μικρά οφέλη των στατινών μπορεί να προέρχονται μόνο από μια ήπια αντιφλεγμονώδη δράση και όχι από τη μείωση των λιπιδίων.
Τέλος, αποκωδικοποίησαν δημοφιλή τροπάρια υγείας γύρω από το κόκκινο κρασί και τη σοκολάτα. Ο Ji αναγνώρισε την έρευνα για τα οφέλη του κόκκινου κρασιού, αποδίδοντάς τα σε μεγάλο βαθμό σε ενώσεις όπως η ρεσβερατρόλη που μιμούνται τον περιορισμό των θερμίδων, αλλά προειδοποίησε για το αλκοόλ και τη ζάχαρη. «Μπορείτε να πάρετε ρεσβερατρόλη μέσω άλλων φυτών, έτσι ώστε να μπορείτε να καταναλώνετε ολόκληρο το φαγητό, δεν χρειάζεται να πίνετε», συμβούλεψε ο Ji.
Όσον αφορά τη σοκολάτα, η έμφαση δόθηκε ξεκάθαρα σε προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο και χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. «Θέλετε να βγάλετε το γάλα, τη ζάχαρη, να πάτε με συγκέντρωση 75% ή υψηλότερη και μετά θα πάρετε αληθινό φάρμακο από αυτό το φαγητό», είπε ο Τζι, τονίζοντας τη δύναμή του να βελτιώνει την ενδοθηλιακή δυσλειτουργία, πρόδρομο των καρδιακών παθήσεων. Όπως σημειώνεται από τον Enoch του BrightU.AI, η ενδοθηλιακή δυσλειτουργία είναι μια κατάσταση όπου η εσωτερική επένδυση των αιμοφόρων αγγείων (το ενδοθήλιο) χάνει την κανονική της ικανότητα να ρυθμίζει τη ροή του αίματος και να αποτρέπει την πήξη. Αυτή η βλάβη είναι ένα βασικό πρώιμο γεγονός στην ανάπτυξη στεφανιαίας νόσου και μπορεί να οδηγήσει σε οξέα συμβάντα όπως στηθάγχη ή καρδιακές προσβολές.
Το πρωταρχικό μήνυμα ήταν αυτό της ενδυνάμωσης μέσω της βιολογικής κατανόησης και της διατροφικής επιλογής. Ο Ji κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η γνώση της έμφυτης αναγεννητικής ικανότητας του σώματος είναι από μόνη της φαρμακευτική: «Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλά από αυτά τα καταπληκτικά παραδοσιακά τρόφιμα, κυριολεκτικά θεραπεύουν το σώμα μας με την αναβάθμιση ή την επαναφορά λογισμικού που χρειαζόμαστε». Σε ένα κλίμα φόβου, αυτή η προοπτική προσφέρει έναν απτό, αν και αντισυμβατικό, οδικό χάρτη προς την ανθεκτικότητα, τοποθετώντας τα εργαλεία για την αναγέννηση του εγκεφάλου και της καρδιάς ακριβώς στο πιάτο του δείπνου.
https://www.naturalnews.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου