Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΥΡΩ ΜΑΣ

 


ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΥΡΩ ΜΑΣ

Όπως αναμένονταν από την εξέλιξη του "γεωπολιτικού παιγνίου", η όδευση προς λήξη της Ουκρανιάδας θα μεταφέρει τις συγκρούσεις "δι αντιπροσώπων" για την διευθέτηση των ορίων των νέων ζωνών επιρροής (στο δυτικό της μέτωπο) στις ακόλουθες περιοχές:
 
🔸Στα Δυτικά Βαλκάνια, με κίνηση της Ρωσίας (σιγοντάρει και η Τουρκία, όπως φάνηκε από την συνάντησή Πουτιν-Ερντογαν στο Σότσι στις 5/8/23). Ήδη η ένταση περί το Κόσσοβο μυρίζει πάλι μπαρούτι, η Αλβανία κάνει τρελίτσες με τουρκικά drones και στα Σκόπια ετοιμάζουν πάρτι με ουγγρικά κεφάλαια και τουρκικές επιχειρήσεις. Κάτι πήγαν να προλάβουν ο Τσίπρας αλα-μπρατσέτα με τον ΓΑΠ στην Σερβία την περασμένη εβδομάδα, αλλά μην περιμένεις πολλά. Η διπλωματία θέλει και στρατηγική και τέχνη και διάρκεια.
 
🔸Στο Ιρακ-Κουρδισταν (κίνηση του θείου Σαμ). Ξεκίνησε με διαδηλώσεις στην Βαγδάτη, που έφτασαν και στην κατάληψη του Κοινοβουλίου, από τους οπαδούς του κόμματος που κέρδισε εκεί τις εκλογές πριν κάτι μήνες και διαμαρτύρεται τώρα για την συνέχιση της θητείας της φιλο-ιρανικης υπηρεσιακής κυβέρνησης της Βαγδάτης. Συνεχίζεται ως καραμπόλα της διένεξη Ισραήλ-Ιράν και καταλήγει σε αναγνώριση Κουρδικού κράτους για τα 80εκ Κούρδων της περιοχής, που ανατρέπει 5-6 γεωπολιτικά σχέδια του Πούτιν (στο * μια πολύ καλή ανάλυση με πολύ πληροφορία για το τι πέτυχε και εδώ και ποτέ δεν το έμαθες. )
 
🔸 Ανάλογα με την εξέλιξη των πιο πάνω θα οριστεί και το εύρος των επόμενων συγκρούσεων στον εύθραυστο ( σε χρεοκοπία) Λίβανο και στα Κατεχόμενα του Ισραήλ, με λεία κάπου 35δισ μαύρα ολιχαρχών που βρίσκονται μπλοκαρισμένα στις Λιβανικές τράπεζες. Δύσκολα θα αφήσουν να ξεπλυθούν μέσω μιας Τράπεζας στο Βατικανό των Τιράνων (στο ** με σχετική ανταπόκριση αυτού του ιστολογίου)
 
Συγνώμη για την διακοπή της ροής σας. Συνεχίστε τώρα με ότι κάνατε.
Ευχαριστώ.
 
ΕΔΩ

** Περί Λιβάνου, Χεζμπολάχ κλπ ΕΔΩ..

Και οι συμπέθεροι από τα Τίρανα ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου