Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

Ο Νταγκ Κέισι για πιθανές "εκπλήξεις του Οκτωβρίου" πριν από τις εκλογές

 

από τον Doug Casey
shutterstock_2499970105.jpg


International Man : Οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ του 2024 απέχουν πολύ. Τι είδους εκπλήξεις ή ανατροπές θα μπορούσαμε να περιμένουμε;

Doug Casey : Λέγεται εδώ και καιρό ότι συνήθως υπάρχει μια έκπληξη του Οκτωβρίου. Τι μπορεί λοιπόν να συμβεί από τώρα και τότε;

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πράγματα, περιμένω να κερδίσουν οι Δημοκρατικοί. Παρά το γεγονός ότι η ψήφος για ένα ζευγάρι σκληροπυρηνικών αριστερών είναι κλινικά τρελή από την πλευρά του μέσου Αμερικανού, νομίζω ότι θα κερδίσουν. Το capite censi υποστηρίζει τις αριστερές απόψεις για σχεδόν όλα τα μεγάλα ζητήματα. οι κολεκτιβιστές και οι κρατιστές έχουν από καιρό καταλάβει το ηθικό υψηλό επίπεδο. Επιπλέον, οι Δημοκρατικοί ελέγχουν τον μηχανισμό του κράτους και θα τον χρησιμοποιήσουν με κάθε δυνατό τρόπο. Και, πολύ σημαντικό, 20 ή 30 εκατομμύρια παράνομοι μετανάστες συνειδητοποιούν ότι εάν κερδίσει ο Τραμπ, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εκδιωχθούν. θα βρουν τρόπο να τον καταψηφίσουν. Επιπλέον, οι Δημοκρατικοί είναι εμφανώς καλύτεροι στην εξαπάτηση από τους Ρεπουμπλικάνους, οι οποίοι τείνουν να ευνοούν τις παραδοσιακές αξίες των Προσκόπων.

Ωστόσο, τα πάντα θα μπορούσαν να συμβούν από τώρα έως τις 5 Νοεμβρίου. Εάν ένα σοβαρό σκάνδαλο, πραγματικό ή κατασκευασμένο, προωθηθεί εναντίον του Τραμπ ή του Χάρις, αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει τους αναποφάσιστους.

Μια μεγάλη έκπληξη του Οκτωβρίου μπορεί να εμπλέξει τις ΗΠΑ σε έναν πραγματικό πόλεμο, επειδή μόλις ξεκινήσει ένας πόλεμος, στους ανθρώπους δεν αρέσει να αλλάζουν άλογα στη μέση του ρέματος. Οτιδήποτε μπορεί να συμβεί επειδή ζούμε σε ένα χαοτικό περιβάλλον.

Η «δημοκρατία μας» δεν είναι τίποτα άλλο από μια εκφυλισμένη αυτοκρατορία που καταρρέει που καταρρέει με κάθε δυνατό τρόπο. Οτιδήποτε μπορεί να συμβεί, συμπεριλαμβανομένων των παλιών αναμονής—χρήματα, σεξ και προδοσία. Είμαι αναγκασμένος, δυστυχώς, να βάλω τα χρήματά μου στους κακούς. Μόνο και μόνο επειδή τα μέσα μαζικής ενημέρωσης θα δώσουν έμφαση σε τυχόν πεκαδίλους Τραμπ, ενώ θα ελαχιστοποιήσουν τυχόν κακουργήματα του Χάρις.

International Man : Οι πόλεμοι στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή μαίνεται καθώς η Κίνα κοιτάζει την Ταϊβάν.

Θα μπορούσαμε να δούμε μια σημαντική γεωπολιτική εξέλιξη ενόψει των εκλογών;

Doug Casey : Δεν θα ανησυχούσα πολύ για την Κίνα και την Ταϊβάν. Η κυβέρνηση Chiang Kai-shek κατέκτησε ουσιαστικά το νησί μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Ταϊβάν δεν ήταν ποτέ μέρος της ίδιας της Κίνας. Από νομική άποψη, η Κίνα δεν έχει περισσότερο δικαίωμα σε αυτό από ό,τι στο Θιβέτ ή στο Xinchiang. Αλλά αυτό είναι άσχετο στον κόσμο της realpolitik .

Το σχετικό ερώτημα είναι: Θα προσπαθήσει το Πεκίνο να το κατακτήσει; Αυτό δεν έχει νόημα για μένα, επειδή η κυβέρνηση της Ταϊβάν είναι σε θέση να αντισταθεί σθεναρά, και ακόμη κι αν οι Κινέζοι κέρδιζαν, θα κατέστρεφαν το μεγαλύτερο μέρος της οικονομικής αξίας της Ταϊβάν. Έτσι, σκεπτόμενοι μακροπρόθεσμα, όπως κάνουν οι Κινέζοι, θα απειλήσουν και θα παρελάσουν γύρω από την Ταϊβάν, αλλά δεν θα ξεκινήσουν έναν πραγματικό πόλεμο.

Μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η ηλίθια πολιτική των ΗΠΑ να υπερασπίζονται το νησί ενώ διερευνούν και απειλούν την Κίνα, παρόλο που βρίσκεται ακριβώς στην άλλη άκρη του κόσμου. Οι νεοσυντηρητικοί των ΗΠΑ ξεκάθαρα δεν έχουν μάθει απολύτως τίποτα από τις καταστροφικές τους περιπέτειες στην Κορέα, το Βιετνάμ, το Αφγανιστάν και το Ιράκ, μεταξύ άλλων τόπων στην Ασία.

Οι πόλεμοι στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή είναι μεγαλύτερα προβλήματα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ουκρανία θα χάσει και το ΝΑΤΟ θα είναι σε δύσκολη θέση. Το πραγματικό ερώτημα είναι αν ο πόλεμος ξεφεύγει από τον έλεγχο.

Κάποιος ηλίθιος στο ΝΑΤΟ, ίσως με την προτροπή αυτού του υποβαθμισμένου μικρού κλόουν στο Κίεβο που του αρέσει να ντύνεται με ψεύτικα στρατιωτικά μπλουζάκια, θα μπορούσε να εξαπολύσει μια σοβαρή πυραυλική επίθεση στο εσωτερικό της Ρωσίας. Σε εκείνο το σημείο, οι Ρώσοι θα ένιωθαν υποχρεωμένοι να αντεπιτεθούν.

Οι πιθανότητες μιας καταστροφής στη Μέση Ανατολή είναι πολύ μεγαλύτερες. Οι Ισραηλινοί φαίνεται να αισθάνονται ότι χτυπούν το πετρέλαιο του Ιράν και η ανάπτυξη πυρηνικών εγκαταστάσεων θα αναβάλει το αναπόφευκτο για άλλη μια δεκαετία περίπου. Ίσως νιώθουν ότι τώρα είναι η ώρα να βοηθήσουν να κρατήσουν τους Δημοκρατικούς στην εξουσία, με τις ΗΠΑ να ενεργούν ως εκπαιδευμένο σκυλί επίθεσης. Αλλά αυτή είναι μια εντελώς διαφορετική συζήτηση…

International Man : Ο πληθωρισμός, η μαζική μετανάστευση και το βαθύτερο πολιτισμικό χάσμα είναι μερικά από τα πιο πιεστικά ζητήματα στο εσωτερικό.

Πώς βλέπετε να εξελίσσονται αυτά τα ζητήματα πριν από τις εκλογές;

Doug Casey : Πρέπει να επαναλαμβάνουμε ότι ο πληθωρισμός είναι μια διαδικασία. Οι άνθρωποι θεωρούν τις αυξήσεις των τιμών λιανικής ως πληθωρισμό. Δεν είναι. Είναι η επίδραση του πληθωρισμού. Και ο πληθωρισμός προκαλείται από την εκτύπωση χρημάτων.

Η εκτύπωση χρημάτων θα συνεχιστεί επειδή η κυβέρνηση των ΗΠΑ παρουσιάζει έλλειμμα 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως. το μεγαλύτερο μέρος του χρηματοδοτείται από την Federal Reserve.

Διάφοροι παράγοντες καθορίζουν πόσο, πόσο γρήγορα και πού θα μειωθούν αυτά τα νέα σούπερ χρήματα σε επίπεδο λιανικής για να αυξηθούν οι τιμές. Αλλά δεν νομίζω ότι θα συμβεί κάτι νέο σε αυτό το μέτωπο τις επόμενες 30 ημέρες, επειδή η αιτία του πληθωρισμού είναι πάντα μήνες ή χρόνια πριν από την επίδραση του πληθωρισμού.

Από την άλλη πλευρά, η μαζική μετανάστευση συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς, με χιλιάδες ανθρώπους να εισέρχονται ή να εισάγονται ενεργά καθημερινά στις ΗΠΑ. Ακόμη και ο μέσος εγκεφαλικά νεκρός Αμερικανός αρχίζει να αναγνωρίζει ότι αυτοί οι άνθρωποι στρατολογούνται, επιδοτούνται και στεγάζονται εις βάρος τους. Δεν είναι μόνο το Σπρίνγκφιλντ του Οχάιο. Υπάρχει επίσης ένα μέρος που ονομάζεται Charleroi, Pennsylvania.

Το Charleroi είναι μια πόλη μόλις 4.000 κατοίκων που έχει ήδη πλημμυρίσει με περισσότερους από 2.000 Αϊτινούς. Είναι εντελώς ξεπερασμένο και αποτελεί πρότυπο για πολλές περισσότερες πόλεις στις ΗΠΑ.

Η μαζική μετανάστευση θα είναι μεγάλο πράγμα τους μήνες και τα επόμενα χρόνια. Αλλά οι επόμενες 30 ημέρες δεν είναι αρκετές για να δημιουργήσουν μια πραγματική αντίδραση.

Ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει αυτές τις εκλογές, η άλλη πλευρά θα είναι οικτρά δυστυχισμένη. Οι κόκκινοι και οι μπλε άνθρωποι μισούν πραγματικά ο ένας τον άλλον. Έτσι, εξετάζουμε το πρώιμο στάδιο ενός πραγματικού εμφυλίου πολέμου στις ΗΠΑ. Το λέω την τελευταία δεκαετία περίπου. Δεν θα είναι όπως ο πόλεμος μεταξύ των κρατών του 1861 έως το 1865. Θα γίνει πολύς λόγος για τοπικά κινήματα απόσχισης και είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει βία ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει. Και δεν έχουμε αγγίξει πραγματικά τις συνέπειες μιας χρηματοπιστωτικής κατάρρευσης, μιας οικονομικής κατάρρευσης ή της πιθανότητας να επιστρέψουν οι πόλεμοι στις ΗΠΑ.

International Man : Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δύο απόπειρες κατά της ζωής του τους τελευταίους μήνες. Φαίνεται ότι υπάρχουν στοιχεία του Deep State που θέλουν να τον βγάλουν έξω.

Τι πιστεύετε ότι θα συμβεί;

Doug Casey : Οι Jacobins έχουν τον πλήρη έλεγχο στην Ουάσιγκτον, DC.

Ο Τραμπ μπορεί να μην είναι βραβείο, αλλά τουλάχιστον είναι πολιτιστικός συντηρητικός. τουλάχιστον δεν θέλει να ανατρέψει την αμερικανική κουλτούρα και παραδόσεις. Δεν του αρέσουν οι Ιακωβίνοι και τον μισούν ενεργά. Φυσικά θα προσπαθήσει να τους ξεριζώσει αν εκλεγεί — και δεν θέλουν να ξεριζωθούν.

Θέλουν να εδραιωθούν βαθύτερα στην εξουσία. Αν και οι Δημοκρατικοί πιθανότατα θα κερδίσουν, στοιχεία του Deep State μπορεί να πιστεύουν ότι είναι καλύτερο να είσαι ασφαλής παρά να λυπάσαι. Ίσως καταλάβουν ότι η τρίτη φορά είναι η γοητεία για να τον ξεφορτωθούν. Αυτές οι δύο απόπειρες ήταν πολύ ύποπτες από πολλές απόψεις. Είναι ιδιαίτερα ενοχλητικός ο τρόπος με τον οποίο διεξάγεται αργά η δοκιμή της πιο πρόσφατης απόπειρας του Ryan Routh. Ίσως θα είναι «Επστάιν».

Καθώς οι ΗΠΑ μοιάζουν όλο και περισσότερο με την αρχαία Ρώμη, το να είσαι Πρόεδρος είναι όλο και πιο επικίνδυνο. Περίπου 35 αυτοκράτορες πέθαναν με βίαιο θάνατο, οι περισσότεροι από ανθρώπους μέσα και γύρω από τις αυλές τους. Μέλη δηλαδή του Ρωμαϊκού Βαθύ Κράτους. Μια άσχημη κατάσταση επικρατεί μέσα και γύρω από την Ουάσιγκτον.

International Man : Τι περιμένετε να συμβεί στις χρηματοπιστωτικές αγορές ενόψει των εκλογών; Πώς είστε σε θέση να κερδίσετε;

Doug Casey : Τα χρήματα κάνουν το άλογο να τρέχει και τα γιγαντιαία ελλείμματα των ΗΠΑ δημιουργούν σούπερ χρήματα, ευγενική προσφορά της Fed. Το μεγαλύτερο μέρος του ρέει στο χρηματιστήριο. Είναι μια φούσκα που τελικά θα σκάσει με μια αγριότητα τύπου 1929 λόγω των δεκάδων τρισεκατομμυρίων χρέους που δημιούργησε η Fed και των τραπεζικών κλασματικών αποθεματικών.

Θα συμβεί από τώρα μέχρι τις εκλογές;

Κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει αυτό, και η οικονομία πρόκειται να πάει όλο και πιο βαθιά στη Μεγάλη Ύφεση. Τι θα συμβεί όμως στις χρηματοπιστωτικές αγορές; Οι μετοχές και τα ομόλογα είναι και τα δύο εξαιρετικά υπερτιμημένα, αλλά σημαίνει απλά ότι δεν θέλω να τα κατέχω. Δεν θέλω να είμαι τόσο ριψοκίνδυνος.

 International Man

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου