Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Μανώλης Κοττάκης: Δίνουμε άπειρο θαλάσσιο χώρο στην Τουρκία

 

 Μανώλης Κοττάκης: Δίνουμε άπειρο θαλάσσιο χώρο στην Τουρκία

Μανώλης Κοττάκης: «Τεράστια υποχώρηση της Κυβέρνησης – Περιοριζόμαστε στα 6 ναυτικά μίλια και δίνει απεριόριστο θαλάσσιο χώρο στην Τουρκία»

Άλλαξε η αρχική απόφαση για τα θαλάσσια πάρκα, περιοριζόμαστε στα 6 ν.μ. , μετά τη συνάντηση της Νέας Υόρκης. Η Ελλάδα περιορίζεται εντός χωρικών υδάτων. Στην πραγματικότητα είναι μια άλλη υποχώρηση της κυβέρνησης. Το επισημάναμε και στην ΕΣΤΘΑ μαζί με άλλες υποθέσεις που δείχνουν, ότι θα δώσουμε άπειρο θαλάσσιο χώρο στους Τούρκους.

Ολόκληρο το πολιτικό οικοδόμημα τρίζει. Η κυβέρνηση γνωρίζει καλά, ότι το 2027 είναι έτος ευρωπαϊκής προεδρίας και αυτό θα το πουλήσει για να τρέξουν οι εξελίξεις. Όλα θα γίνουν μέχρι το 2026. Η ΝΔ θέλει να βρει έναν κυβερνητικό εταίρο σε περίπτωση που δεν αποκτήσει αυτοδυναμία. Παρακολουθεί τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Ο Μητσοτάκης θεωρεί τον Δούκα εύκολο αντίπαλο. Υπάρχει ένας συνδυασμός που εξαρτάται από το πρόσωπο που θα εκλεγεί ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πόσο είναι διατεθειμένος να ασκήσει αντιπολίτευση. Εδώ υπάρχει μια μάχη. Αν εκλεγεί Γερουλάνος-Ανδρουλάκης ενισχύονται τα κεντροαριστερά σενάρια. Αν εκλεγεί η κα Διαμαντοπούλου ενισχύονται τα κεντροδεξία σενάρια. Στην πρώτη περίπτωση το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει ηγεμονικός πόλος που θα απορροφήσει το ΣΥΡΙΖΑ. Αν εκλεγεί η κα Διαμαντοπούλου θα ασκήσει κριτική στη ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είναι ένα άλλο παιχνίδι. Αν η πολιτική τάξη δεν λύση το πρόβλημα της οικονομίας και της εύρεσης εργασίας σε εκατομμύρια Έλληνες τότε όλα αυτά δεν σημαίνουν τίποτα.

https://infognomonpolitics.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου