Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

Ζωντανό Ψωμί με Δίκκοκο Σιτάρι, χωρίς μαγιά, χωρίς ζύμωμα


terrapapers.co_psomi zeas 1

Υλικά: Όλα Βιολογικά

650γρ αλεύρι δίκοκκο (μην παραμυθιάζεστε η ΖΕΑ δεν υπάρχει πιά την πήραν οι Γερμανοί – Ιταλοί και την κατοχύρωσαν σαν Ντίνκελ και Καμούτ)
3 κουταλιές σπασμένο λιναρόσπορο
1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο μαγειρική σόδα καλής ποιότητας
3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (εναλλακτικά λάδι καρύδας)
Λίγο ανθό αλατιού
1 κ.σ. μέλι καλής ποιότητας (εναλλακτικά χαρουπόμελο)
2 κ.σ. σπόρους π.χ μαύρου κύμινου (με ρέγουλο είναι δυνατοί) ηλιόσπορο, κολοκυθόσπορο, γλυκάνισο, κάρδαμο, κόλιανδρο παπαρουνόσπορους, καρύδια σπασμένα, σταφίδες ή ότι άλλο θέλετε (όχι όλα μαζί)
1 κεσεδάκι γιαούρτι, κατά προτίμηση κατσικίσιο βιολογικό (το διαλύετε σε πλήρες γάλα, ώστε να έχουμε ένα μείγμα συνολικά 650γρ υγρού)

Εκτέλεση: Ανακατέψτε τα στερεά υλικά και σε χωριστή λεκάνη τα υγρά υλικά, μετά ανακατέψτε τα όλα μαζί με μια μεγάλη ξύλινη κουτάλα. Το μείγμα που προκύπτει είναι μια μαλακή ζύμη [όχι χυλός] ελαφρά κολλώδης, που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Δεν χρειάζεται να περιμένετε να φουσκώσει. Βάζετε το μίγμα σε φόρμα ψησίματος για κέικ/ψωμί ή φόρμα σιλικόνης αφού πρώτα την λαδώσετε και ρίξετε μερικούς σπόρους. Όταν στρώσετε στην φόρμα το ψωμί, από πάνω ρίξτε μπόλικους παπαρουνόσπορους, σπόρους μαύρου κύμινου, κολοκυθόσπορους και πατήστε τους λίγο με ένα καθαρό κουτάλι, για να κολλήσουν στην ζύμη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά, χωρίς ν’ ανοίξετε καθόλου την πόρτα του φούρνου. Για αρτοπαρασκευαστή να το ψήσετε στο πρόγραμμα για «μόνο ψήσιμο» και συνήθως χρειάζεται γύρω στην 1.30 ώρα.

Το αφήνουμε να κρυώσει καλά επάνω σε μια πετσέτα βαμβακερή.

Μπορείτε να το φτιάξετε χωρίς καθόλου ξηρούς καρπούς.

Μπορείτε επίσης να συμπληρώσετε 100gr χαρουπάλευρο (αφαιρώντας από το αλεύρι 100gr) και σταφίδες/κράνμπερι για να γίνει πιο γλυκό.

Συνοδέψτε το τραγανό κι αρωματικό ψωμί σας με καλό αγουρέλαιο.

Καλή απόλαυση!!

Όλα τα υλικά φυλάσσονται σε βάζα VIOLET GLASS κι έκθεση στο πεδίο του Πολυκυματικού Ταλαντωτή Lakhovsky με τον ωκεανό συχνοτήτων που παράγει επί μία ώρα, πριν χρησιμοποιηθούν. Διάβασε περισσότερα σχετικά με την κεραία MWO Πολύ-Κυματικού Ταλαντωτή Lakowsky

@ Αliki Alisa/ edwhellas/2014
φωτογραφίες Eos Aurora

https://terrapapers.com/


https://terrapapers.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου