Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

Ευρώπη, φυλακή λαών

 


Ευρώπη, φυλακή λαών

Costantino Ceoldo

Η κράτηση του Pavel Durov στη Γαλλία θα πρέπει να ανοίξει τα μάτια όσων εξακολουθούν να πιστεύουν στο παραμύθι μιας αγαπημένης Ευρώπης, μιας οικογένειας λαών που βαδίζουν μαζί στον δρόμο προς την ειρήνη και την ευημερία.

Θα έπρεπε, αλλά δεν θα γίνει, γιατί η πολιτική απαγωγή του Ντουρόφ είναι μόνο η τελευταία από μια σειρά εγκληματικών πράξεων που έχει διαπράξει ο «κήπος του κόσμου» (sic) της Ευρώπης εναντίον των δικών του λαών και εναντίον των λαών άλλων ατυχών έθνη.

Πράγματι, σκεφτείτε τη συνεχιζόμενη συμμετοχή της Ευρώπης στους αποικιακούς πολέμους που διεξάγονται από τον άξονα Ισραήλ-ΗΠΑ για την αναμόρφωση της Μέσης Ανατολής και του αραβικού κόσμου με στόχο τη μετατροπή των τακτοποιημένων κρατικών δομών σε ένα χαοτικό κράμα γεμάτο σεχταρισμό και εσωτερικούς πολέμους. Ας σκεφτούμε επίσης τη συστηματική καταστροφή της Γιουγκοσλαβίας του Τίτο, μιας μίνι ομοσπονδιακής Ευρώπης και μιας φρίκης στη μεγάλη Ευρώπη των τραπεζών. στην εποχή των Βαλκανικών Πολέμων που ακολούθησαν και στην ένοπλη επέμβαση κατά της Σερβίας του Μιλόσεβιτς που έληξε με τον θάνατο του ίδιου του Σέρβου ηγέτη, στη φυλακή της Χάγης.

Ας σκεφτούμε επίσης τα πολύ μεγάλα χρόνια των οικονομικών βασανιστηρίων που υπέστη η Ελλάδα, με τη συνενοχή των τοπικών ηγετών, σε μια μάταιη προσπάθεια αποπληρωμής ενός εξωτερικού χρέους προς τους τοκογλύφους με μοναδικό στόχο να σωθεί αυτή η θηλιά στο λαιμό του λαού. κόμβος που ονομάζεται "ευρώ": Η Ελλάδα υπάρχει ακόμα στα χαρτιά, μερικές φορές κάνει τη φωνή της να ακουστεί, αλλά χωρίς κανείς να την προσέχει και έτσι είναι η πατρίδα του Περικλή και του Σωκράτη, το λίκνο της φιλοσοφίας που έχει δώσει τόσα πολλά στην ανθρωπότητα στο παρελθόν , σήμερα φαίνεται να ανήκει περισσότερο σε έναν ξεχασμένο λαό υπό νάρκωση παρά σε μια κοινοπραξία ζωντανών πόλεων. Τέλος, ας μην ξεχνάμε τη διαχείριση του Covid που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στους λαούς της αυξάνοντας τα θύματα της επιδημίας αντί να τα μειώνει και σπαταλώντας αιωνόβια κεφάλαια νομικού πολιτισμού, την επιμονή στη βλακεία της κλιματικής αλλαγής και πλεόνασμα του παγκόσμιου πληθυσμού, θέματα τόσο αγαπητά στους Μαλθουσιανούς Δαρβινιστές της Fabian Society που, έκπληξη, έχει ως σύμβολο έναν λύκο μεταμφιεσμένο σε αρνί.

Ο θρύλος λέει ότι ο Πάβελ Ντούροφ έφυγε από τη Ρωσία για να μην υποκύψει στις ίδιες απαιτήσεις που του έγιναν αργότερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την οποία ήταν πιο συμβιβαστικός εμποδίζοντας, για παράδειγμα, τη μετάδοση ορισμένων Ρώσων μέσων ενημέρωσης στην αρχή του η στρατιωτική επέμβαση στο Ντονμπάς. Προφανώς, δεν αρκεί να είσαι χρήσιμος, αλλά πρέπει πραγματικά να σέρνεσαι. Κατά ειρωνικό τρόπο, δεν ήταν ο σημερινός ένοικος του Κρεμλίνου που σχεδίασε τη σύλληψη του Durov, αλλά το δικαστικό σώμα ενός άλλοτε λαμπρού έθνους που είδε, πολύ καιρό πριν, έναν τεράστιο Émile Zola να διακηρύσσει την αιώνια κατηγορία του ενάντια στην αδικία που υπέστη ο αθώος Dreyfus.

Ο Μιχαήλ Ουλιάνοφ, μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε διεθνείς οργανισμούς στη Βιέννη, ήταν λιτός σε μια από τις αναρτήσεις του στο Χ:

«Κάποιοι αφελείς εξακολουθούν να μην καταλαβαίνουν ότι παρόλο που διαδραματίζουν περισσότερο ή λιγότερο ορατό ρόλο στον διεθνή χώρο πληροφοριών, δεν είναι ασφαλείς όταν πηγαίνουν σε χώρες που εξελίσσονται προς πολύ πιο ολοκληρωτικές κοινωνίες. »

Ο Πρέσβης Ουλιάνοφ είναι πολύ σκληρός στην εκτίμησή του, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι κάνει λάθος.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο το Telegram. Η ΕΕ πρέπει επίσης να διευθετήσει τον Έλον Μασκ, τον οποίο έχει επανειλημμένα κατηγορήσει ότι δεν συμμορφώνεται επαρκώς με τις απαιτήσεις που του επιβάλλουν οι ευρωπαϊκές ελίτ (sic). Να τι ακολουθεί, όπως προφήτευσε ο μπλόγκερ ZeroEdge στο X:

«Η σύλληψη του Durov είναι ένα δοκιμαστικό μπαλόνι για το πώς θα πάει η Ευρώπη μετά τον Μασκ».

maxremusklt.jpg

Ο ίδιος ο Έλον Μασκ έχει λίγες αυταπάτες για το μέλλον του.

Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, ανιψιός του προέδρου που δολοφονήθηκε στο Ντάλας και τρίτος γιος του αδελφού του, που επίσης δολοφονήθηκε στο Λος Άντζελες, και ο οποίος πολύ πρόσφατα δήλωσε την υποστήριξή του στην επανεκλογή του Τραμπ, δηλώνει:

Η Γαλλία μόλις συνέλαβε τον Pavel Durov, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της κρυπτογραφημένης και χωρίς λογοκρισία πλατφόρμας Telegram. Η ανάγκη προστασίας της ελευθερίας της έκφρασης δεν ήταν ποτέ πιο επείγουσα.

Λίγο πριν τη σύλληψη του Πάβελ Ντούροφ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα με το οποίο η Ρωσία θα παρέχει βοήθεια σε όλους εκείνους που δεν μπορούν πλέον να δεχτούν νεοφιλελεύθερες συμπεριφορές στη χώρα τους που έρχονται σε αντίθεση με τις παραδοσιακές αξίες. Μπορεί η τελετή έναρξης των τελευταίων Ολυμπιακών Αγώνων να αποκρυστάλλωσε αυτή την ιδέα, αλλά είναι σαφές ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει μέχρι να φτάσει στο σημείο κρίσης.

Τότε αναρωτιέμαι πότε η ΕΕ θα επιβάλει απαγόρευση εκπατρισμού όπως η Σοβιετική Ένωση στους πολίτες της, δήθεν για τη δική τους ασφάλεια. Πότε θα κλείσει τα σύνορα των διαφόρων πολιτειών της, επιτρέποντας μόνο περιορισμένες και επιλεγμένες μετακινήσεις σε εξίσου περιορισμένες και επιλεγμένες ομάδες έμπιστων πολιτών.

Πότε θα έχουμε την εποχή των αντιφρονούντων, των αιχμαλώτων και των πολιτικά διωκόμενων σε μια Ευρώπη που τελικά έγινε το βρώμικο τεχνοκρατικό γκουλάγκ που τόσο απεγνωσμένα θέλει να είναι;

http://euro-synergies.hautetfort.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου