Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Ντέιβιντ Στόκμαν για τις επερχόμενες εκλογές στις ΗΠΑ και τι σημαίνει για το δημοσιονομικό μέλλον της Αμερικής

 

shutterstock_2403479093.jpg


Όταν στην πορεία των ανατροπών της ιστορίας η τρομερή αναγκαιότητα γίνεται η μητέρα της εφεύρεσης, η ώρα είναι συνήθως αργά. Αυτό συμβαίνει με τη σηπτική δημοσιονομική διαταραχή της Αμερικής αυτή τη στιγμή. Απλώς δεν υπάρχει καμία πιθανότητα στο καυτό μέρος που είτε το Trumpified GOP είτε οι ελεγχόμενοι από τις κουκκίδες Δημοκρατικοί Δημοκρατικοί θα σηκώσουν το δάχτυλό τους για να εκτρέψουν τη δημοσιονομική μηχανή καταστροφής της Αμερικής από το καθορισμένο ραντεβού της με την καταστροφή.

Το τελευταίο πηγάζει από το παζάρι του UniParty με τον δημοσιονομικό διάβολο. Αντιστοιχεί σε έναν συνασπισμό ευκολίας αφιερωμένου στη σκληρή διαιώνιση του δημοσιονομικού status quo σε όλες τις γωνίες του προϋπολογισμού.

Από την πλευρά του, το Trumpified GOP λέει τώρα ότι δεν θα κατηγορείται πλέον από τους Δημοκρατικούς ότι σχεδιάζει να πετάξει τη γιαγιά στο χιόνι. Αντίθετα, η ίδια η δική της κομματική πλατφόρμα λέει τώρα ότι δεν υπάρχουν περικοπές από το Medicare ή την Κοινωνική Ασφάλιση. Ούτε μια λεπτή δεκάρα δεν πρόκειται να συμπιεστεί από το εκπληκτικό κόστος των 36 τρισεκατομμυρίων δολαρίων αυτών των δύο προγραμμάτων την επόμενη δεκαετία.

Αυτό είναι σωστό. Καμία πτέρυγα του UniParty δεν θα πει τώρα τις λέξεις μεταρρύθμιση δικαιωμάτων ή περικοπές δαπανών στην ίδια πρόταση με την Κοινωνική Ασφάλιση, η οποία από μόνη της θα κοστίσει 20 τρισεκατομμύρια δολάρια την επόμενη δεκαετία, ή το Medicare, που θα φτάσει τα 16 τρισεκατομμύρια δολάρια .

Το GOP επαναλαμβάνει επίσης τη μακροχρόνια απόφασή του για μη φορολογική αύξηση με οποιοδήποτε τρόπο, σχήμα ή μορφή. Στην πραγματικότητα, ζητά παράταση της φορολογικής περικοπής Τραμπ που λήγει (2025) με κόστος ελλείμματος 4,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων την επόμενη δεκαετία.

Μια τέτοια παράταση, ωστόσο, θα μειώσει τα Ομοσπονδιακά έσοδα κατά μέσο όρο μόλις στο 16,5% του ΑΕΠ - το χαμηλότερο επίπεδο από τη δεκαετία του 1950. Και, όχι, δεν θα βγει καν στην πλύση της υψηλότερης «ανάπτυξης» επειδή το Rosy Scenario του CBO αναλαμβάνει ήδη πολλά σωρευτικά πραγματική ανάπτυξη λόγω μη ύφεσης ή οποιασδήποτε άλλης οικονομικής αναστάτωσης για τα επόμενα 10 χρόνια. Ουσιαστικά, η πραγματική ανάπτυξη 2,0% της CBO χωρίς ύφεση για μια δεκαετία είναι η ίδια με την ανάπτυξη 3,0% που διακόπτεται από μια κανονική κυκλική ύφεση και ανάκαμψη.

Σε κάθε περίπτωση, ο προκύπτων αριθμός εσόδων των 58 τρισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τη δεκαετία 2025-2034 θα έδινε στην πραγματικότητα την ιδέα της εκτίναξης του κόκκινου μελανιού έναν εντελώς νέο ορισμό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το βασικό επίπεδο δαπανών κατά την ίδια περίοδο, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις του CBO είναι κάτι λιγότερο από 85 τρισεκατομμύρια δολάρια ή 24% του ΑΕΠ. Έτσι, όπως θα είχε το Trumpified GOP, το αποχωριζόμενο δημόσιο χρέος των 36 τρισεκατομμυρίων δολαρίων του Τζο Μπάιντεν θα έφτανε τα 65 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2030.

Ταυτόχρονα, το Beltway Blob στη Dem πλευρά του διαδρόμου είναι βαθιά χαραγμένο στο συγκρότημα Medicaid/ObamaCare και στα προγράμματα του διχτυού ασφαλείας, όπως Food Stamps, SSI, ασφάλιση ανεργίας, οικογενειακές εκπτώσεις φόρου και παιδική διατροφή, που θα κοστίζουν περίπου $13 τρισεκατομμύρια κατά τη διάρκεια της δεκαετίας. Και όταν η ώθηση έρχεται να χωθεί στο καζάνι της νομοθετικής μάχης, το GOP δεν έχει τις δυνάμεις να αποσπάσει τις άμυνες των Δημοκρατικών σε αυτή τη γωνία του προϋπολογισμού, παρά την ανεξέλεγκτη κατάχρηση και τις αδύναμες έως ανύπαρκτες απαιτήσεις εργασίας για τα περισσότερα από αυτά. προγράμματα.

Τέλος, φτάνουμε στους Forever Wars, τον παγκόσμιο ηγεμόνα της Ουάσιγκτον, το σύμπλεγμα βοήθειας στρατιωτικών/βιομηχανικών/πληροφοριών/ασφάλειας και τα βασικά έξοδα των 15 τρισεκατομμυρίων δολαρίων την επόμενη δεκαετία για την άμυνα, τις διεθνείς σχέσεις και τους βετεράνους. Όπως συμβαίνει, τα νεοσυντηρητικά, τα γεράκια του πολέμου, οι διεθνιστές πολυάσχολοι φορείς και οι εκβιαστές που παραβιάζουν και τα δύο μέρη έχουν κλειδώσει αυτή τη διογκωμένη γωνία του προϋπολογισμού πιο σφιχτά από ένα τύμπανο.

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν τόσες πολλές χαλαρές αλλαγές που διαρρέουν τις δημοσιονομικές ρωγμές αυτού του Πολεμικού Κράτους 15 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που οι αμυντικές δεξαμενές σκέψης, οι διεθνείς ΜΚΟ και τα πολυάριθμα όπλα λόμπι στρατιωτικών αναδόχων βρίσκονται σε υψηλό τριφύλλι. Ο μαζικά διογκωμένος προϋπολογισμός εθνικής ασφάλειας χρηματοδοτεί έτσι τη δική του δύναμη λόμπι και αυτοδικαίωση — ένα χωνάκι παγωτού που γλείφει μόνο του.

Επομένως, και για να συνοψίσουμε: Από μια πλάκα 85 τρισεκατομμυρίων δολαρίων συνολικών βασικών δαπανών την επόμενη δεκαετία έχουμε τις ακόλουθες ζώνες UniParty "No Go":

  • Ιατρική και Κοινωνική Ασφάλιση: 36 τρισεκατομμύρια δολάρια.
  • Medicaid, ObamaCare και το δίχτυ ασφαλείας: 13 τρισεκατομμύρια δολάρια.
  • Προϋπολογισμός Εθνικής Ασφάλειας: 15 τρισεκατομμύρια δολάρια.
  • Καθαρός τόκος επί του χρέους: 13 τρισεκατομμύρια δολάρια.
  • Σύνολο UniParty No-Go Zones: 77 τρισεκατομμύρια $ .
  • Ποσοστό της βασικής δαπάνης: 91% .

Εν ολίγοις, η παγωμένη δημοσιονομική εξίσωση UniParty ανέρχεται σε—

  • Μια λήψη εσόδων στο 17% του ΑΕΠ στην καλύτερη περίπτωση.
  • Πολιτικά παγωμένες δαπάνες στο 24% του ΑΕΠ—ή πολύ χειρότερα στην πιθανή περίπτωση που το σταθμισμένο μέσο κόστος του χρέους του Δημοσίου τυχαίνει να ανέβει πάνω από το παράλογα χαμηλό επίπεδο του 3,0% που υποθέτει η CBO.
  • Ετήσια ελλείμματα 7-8% του ΑΕΠ ή 2 φορές τον υποτιθέμενο ρυθμό αύξησης του ονομαστικού ΑΕΠ όσο μπορεί να δει κανείς.
  • Ένα ανεξέλεγκτο δημόσιο χρέος που φτάνει τα 65 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2034 και το 166% του ΑΕΠ ή τα 150 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2050.

Περιττό να πούμε ότι πολύ πριν το δημόσιο χρέος φτάσει τα 150 τρισεκατομμύρια δολάρια, το χρηματοπιστωτικό σύστημα θα κατέρρεε επειδή ακόμη και οι κεϋνσιανοί τρελοί, τρελοί και τρελοί που κατοικούσαν στο Eccles Building δεν μπορούσαν να βρουν μια δικαιολογία για να κερδίσουν χρήματα έστω και ένα μικρό. το μερίδιο του τσουνάμι του δημόσιου χρέους τώρα κατεβαίνει. Και μην κάνετε λάθος, ο μόνος λόγος που βρισκόμαστε στα 36 τρισεκατομμύρια δολάρια σήμερα είναι ότι η Fed το επέτρεψε πολιτικά. Δηλαδή, με τη μαζική νομισματοποίηση του δημόσιου χρέους έχει αναβάλει προσωρινά αυτό που διαφορετικά θα ήταν σοβαρός παραγκωνισμός ιδιωτών δανειοληπτών και κλιμάκωση των αποδόσεων στα ομόλογα.

Ωστόσο, δεν πιστεύουμε ότι το δημόσιο χρέος θα φτάσει στο σημείο οικονομικής κατάρρευσης, επειδή δεν πιστεύουμε ότι η αμερικανική δημοκρατία είναι εγγενώς αυτοκτονική. Στην πραγματικότητα, ακόμη και στο πλαίσιο της σημερινής αυστηρότερης δημοσιονομικής κακοποίησης, βλέπουμε τις αναδυόμενες σκιές ενός μονοπατιού προς την επίλυση ή τουλάχιστον μια σωτηρία όχι πολύ μακριά στον ύπουλο δρόμο μπροστά.

Με άλλα λόγια, είναι πλέον εξαιρετικά πιθανό ότι ο Ντόναλντ Τραμπ όχι μόνο θα κερδίσει τις εκλογές του 2024, αλλά είναι επίσης πιθανό η επιστροφή του στο Οβάλ Γραφείο να πυροδοτήσει τη Μεγάλη Επανευθυγράμμιση που θα μπορούσε τελικά να συντρίψει τον έλεγχο του θανάτου του UniParty στη δημοσιονομική εξίσωση.

Βεβαίως, γράφουμε πλάγια το "πιθανό" μέρος για καλό λόγο: Ο Ντόναλντ είναι ένας από τους πιο ασταθείς, ασυνεπείς και απρόβλεπτους πολιτικούς που ανέβηκαν ποτέ στη σκηνή της προεδρικής πολιτικής στην Αμερική—έτσι όλα μπορούν να συμβούν, ακόμη και ένα χειρότερο λάθος. καταστροφή διακυβέρνησης από την πρώτη του φορά γύρω από τον αχυρώνα.

Αλλά η εντύπωσή μας είναι ότι είναι πικρά αγανακτισμένος με τον τρόπο με τον οποίο το UniParty και η πτέρυγά του RINO υπονόμευσαν και κατέστρεψαν την πρώτη του προεδρία. Έτσι, αυτή τη φορά μπορεί πραγματικά να επιτρέψει στον εαυτό του να καθοδηγείται και να ανακατευθύνεται από τη φανταστική θέση των λαμπρών αντιφρονούντων - Robert Kennedy, Nicole Shanahan, Tulsi Gabbard, Vivek Ramaswamy, Tucker Carlson, Elon Musk και JD Vance - οι οποίοι προσχώρησαν πρόσφατα ή συσπειρώθηκαν. στην εκστρατεία του. Ονομάστε το Good Squad.

Πράγματι, αυτή η ιπτάμενη σφήνα πολιτικών και διανοήσεων κατά της Ουάσιγκτον είναι που θα μπορούσε να αξιοποιήσει και να διοχετεύσει εποικοδομητικά τα ανόητα ένστικτα του Ντόναλντ για να στραγγίξουν τον βάλτο. Εάν ο φυσικός ηγέτης τους, η RFK, μπορεί να χρησιμοποιήσει τη συμπροεδρία του στη μεταβατική οργάνωση για να κρατήσει τους νεοσυντηρημένους, τους RINO και τους ουρλιαχτούς κατά των αμβλώσεων μακριά από τις βασικές θέσεις στην επόμενη κυβέρνηση, θα έκανε τη διαφορά στον κόσμο. Και αν μπορούσε να καταφέρει να παίξει αυτόν τον ρόλο σε Επιτελάρχη και de facto αντιπρόεδρο μετά τα εγκαίνια, προφανώς θα ήταν προς το καλύτερο.

Αυτό συμβαίνει γιατί το GOP χρειάζεται μια μεγάλη εκκαθάριση. Έχει καταληφθεί και παρεκτραπεί από τη βασική δημοσιονομική αποστολή κατά τις τελευταίες δεκαετίες από ιδεολογικές φατρίες-νεοσυντηρητικά, φορολογικά μειονεκτήματα, δικαίωμα στους ισόβιους, νατιβιστές και μαχητές εθνικιστές. Αλλά κατά τη διάρκεια μιας κυβέρνησης Τραμπ, η οποία ηγείται ή επηρεάζεται έντονα από το Good Squad, η υπόσχεση του Ντόναλντ να διευθετήσει γρήγορα την καταστροφή της Ουκρανίας μέσω της διχοτόμησης της τεχνητής χώρας που έχτισαν ο Λένιν, ο Στάλιν και ο Χρουστσόφ θα μπορούσε να πυροδοτήσει την ίδια την επανευθυγράμμιση που είναι απολύτως απαραίτητη.

Πραγματικά, μεγάλο μέρος της ταξιαρχίας Never Trumper των νεοσυντηρητικών έχει ήδη μεταναστεύσει στους Δημοκρατικούς και θα εδραιώσει την αποχώρησή τους μέσω των απατηλών ισχυρισμών ότι είναι «Ρεπουμπλικάνοι για την Καμάλα» κατά τη διάρκεια του ισοζυγίου της εκστρατείας. Αλλά εκεί που η πιθανή συμφωνία του αιώνα με τον Πούτιν θα έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπό της στην Επανευθυγράμμιση, θα είναι μεταξύ των νεοσυντηρητικών τάξεων των Ρεπουμπλικανών στο Καπιτώλιο.

Μετά την προσέγγιση των Κένεντι-Τραμπ με τον Πούτιν, αυτές οι μπερδεμένες ψυχές θα...

  • Αποσυρθείτε από το Κογκρέσο απαρηγόρητα.
  • Αλλάξτε πάρτι για να συμμετάσχετε στους υπόλοιπους πικρούς Never Trumpers.
  • Ή, κυρίως, δείτε ότι ολόκληρη η κοσμοθεωρία τους ήταν λάθος. Δηλαδή, μετά από μια συμφωνία για τη διάσπαση της Ουκρανίας, η Εσθονία δεν έπεσε, η Πολωνία παρέμεινε ελεύθερη, την Πύλη του Βρανδεμβούργου εξακολουθούσαν να επισκέπτονται τουρίστες και όχι ρωσικά στρατεύματα, και ότι, δυστυχώς, το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να διαλυθεί χωρίς να γίνει κακό στην Εσωτερική Ασφάλεια.

Με τη σειρά του, αυτό που ισοδυναμεί με την επιστροφή του Empire Home θα μπορούσε τελικά να ανοίξει το δρόμο για την άρση του δημοσιονομικού αδιεξόδου. Μια εξωτερική πολιτική του Τραμπ που διαμορφώθηκε από το Good Squad θα επέτρεπε τουλάχιστον 50% περικοπή των αμυντικών δαπανών και εξοικονόμηση 5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων από τον βασικό προϋπολογισμό Εθνικής Ασφάλειας την επόμενη δεκαετία.

Πέρα από αυτό, αμφιβάλλουμε σοβαρά ότι ακόμη και η Good Squad θα μπορούσε να αποτρέψει τον Ντόναλντ από το 10% του γενικού τιμολογίου. Αλλά αν εφαρμοστεί σε όλες τις ετήσιες εισαγωγές των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων της Αμερικής και δεν χρησιμοποιηθεί ως κλαμπ για την έναρξη ενός οικονομικού πολέμου με την Κίνα, ας είναι έτσι. Ένας ΦΠΑ (φόρος προστιθέμενης αξίας) θα ήταν καλύτερο μέσο - αλλά μια κρυφή έκδοση Trumpified θα μπορούσε να λειτουργήσει ως η δεύτερη καλύτερη εναλλακτική υπό τις περιστάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, ένας κρυφός ΦΠΑ θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόσθετα έσοδα 3-4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε μια δεκαετία, χωρίς να μπει στην άτακτη και αντιπαραγωγική επιχείρηση της αύξησης του εισοδήματος, της μισθοδοσίας ή των εταιρικών φόρων. Και με τη δημοσιονομική σφαίρα να κυλάει με αυτόν τον τρόπο, είναι κατανοητό ότι άλλα 4 τρισεκατομμύρια δολάρια σε εξοικονόμηση τόκων, εταιρικές αποχρώσεις, σπατάλη πράσινης ενέργειας και τα παρόμοια θα μπορούσαν επίσης να συγκεντρωθούν από μια ανανεωμένη κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Good Squad.

Περιττό να πούμε ότι η εξοικονόμηση 13 τρισεκατομμυρίων δολαρίων την επόμενη δεκαετία θα καταπνίξει αποφασιστικά την τρέχουσα κούρσα προς τη δημοσιονομική καταστροφή.

Τέλος, τι θα συμβεί αν τυχαία κερδίσει η Kamala; Ή αν το Good Squad στριμωχτεί και παραγκωνιστεί σε έναν δεύτερο Λευκό Οίκο Τραμπ από τους ίδιους προστατευτιστές, νατιβιστές και δεξιούς λάτρεις που έσφιξαν το σκυλάκι την πρώτη φορά;

Λοιπόν, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Μπόμπι Κένεντι θα παραμείνει στο ψηφοδέλτιο σε 40 πολιτείες και ως εκ τούτου θα έχει την εκλογική βάση για ένα Κόμμα Επανευθυγραμμισμένο κατά της Ουάσινγκτον το 2028. Συγκεντρώθηκαν γύρω από την ηγεσία της Good Squad και μετά από 4 χρόνια θλιβερού κομματικού πολέμου μεταξύ της Καμάλα και της Ο παλιός φρουρός του GOP στο Καπιτώλιο, το εκλογικό σώμα θα μπορούσε αρκετά να εκλιπαρεί για μια Επανευθυγράμμιση την επόμενη φορά.

International Man 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου