Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Ὁ Πάπας καταδικάζει τίς ἐνέργειες Ζελένσκυ κατά τῆς Ἐκκλησίας . - Βαρθολομαῖε ποῦ εἶσαι ;

 

 Ο Πάπας καταδικάζει την επίθεση του Zelensky στη μεγαλύτερη εκκλησία της Ουκρανίας

Το Κίεβο δεν πρέπει να εμποδίσει τους ανθρώπους να προσεύχονται σε όποια εκκλησία θέλουν, είπε ο ποντίφικας

Ο Πάπας Φραγκίσκος είπε ότι «φοβάται για την ελευθερία όσων προσεύχονται», αφού ο Ουκρανός Βλαντιμίρ Ζελένσκι υπέγραψε νόμο που απαγορεύει ουσιαστικά τη μεγαλύτερη ορθόδοξη εκκλησία της χώρας. Η απαγόρευση έχει καταδικαστεί από τη Μόσχα ως «σατανική». 

Ο Ζελένσκυ υπέγραψε νόμο το Σάββατο που απαγορεύει όλες τις θρησκευτικές ομάδες που είναι ύποπτες ότι έχουν δεσμούς με τη Ρωσία και δίνει στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία (UOC) εννέα μήνες για να διακόψει όλους τους δεσμούς με τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία (ROC). Ο νόμος υπογράφηκε παρά το γεγονός ότι η UOC είχε ήδη δηλώσει πλήρη αυτονομία από το Πατριαρχείο Μόσχας πριν από δύο χρόνια. Από τότε που ξεκίνησε η στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας το 2022, το Κίεβο χρησιμοποίησε τους φερόμενους δεσμούς της UOC με τη Μόσχα για να δικαιολογήσει τις επιδρομές σε εκκλησιαστικές περιουσίες και τις συλλήψεις ιερέων.

«Συνεχίζω να παρακολουθώ με λύπη τις μάχες στην Ουκρανία και τη Ρωσική Ομοσπονδία. Και όταν σκέφτομαι τους νόμους που εγκρίθηκαν πρόσφατα στην Ουκρανία, φοβάμαι για την ελευθερία αυτών που προσεύχονται», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος στην εβδομαδιαία προσευχή του την Κυριακή.

«Ο άνθρωπος δεν διαπράττει το κακό προσευχόμενος», συνέχισε ο ποντίφικας. «Ας επιτραπεί λοιπόν σε όσους θέλουν να προσευχηθούν να προσεύχονται σε αυτό που θεωρούν την Εκκλησία τους. Παρακαλώ, ας μην καταργηθεί καμία Χριστιανική Εκκλησία άμεσα ή έμμεσα. Οι εκκλησίες δεν πρέπει να αγγίζονται!».

Ο Ζελένσκυ περιέγραψε την de facto απαγόρευση της εκκλησίας ως «ένα βήμα προς την απελευθέρωση από τους διαβόλους της Μόσχας». Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του UOC Μητροπολίτης Klyment ( φωτό ἀριστερά) περιέγραψε τον νόμο ως προσπάθεια κατάσχεσης της περιουσίας της εκκλησίας για μεταφορά στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας (OCU)μια μη κανονική οργάνωση που ιδρύθηκε από την κυβέρνηση του Pyotr Poroshenko μετά το πραξικόπημα της Ουκρανίας το 2014.

«Η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία θα συνεχίσει να ζει ως αληθινή εκκλησία, που αναγνωρίζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των εν ενεργεία Ουκρανών πιστών και των τοπικών εκκλησιών σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Klyment σε δήλωση την περασμένη εβδομάδα.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την απαγόρευση ως «ισχυρό χτύπημα εναντίον ολόκληρης της Ορθοδοξίας», ενώ ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Dmitry Medvedev κατηγόρησε τον Ζελένσκυ για «πλήρη σατανισμό». 

Η Ουκρανία «θα καταστραφεί, όπως τα Σόδομα και τα Γόμορρα, και οι δαίμονες θα πέσουν αναπόφευκτα», είπε ο Medvedev την Παρασκευή.

Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει επανειλημμένα ζητήσει ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Κιέβου και Μόσχας και προσφέρθηκε να μεσολαβήσει μεταξύ των δύο πλευρών. Ο Ζελένσκυ απέρριψε αυτή την προσφορά πέρυσι, και ξανά τον Μάρτιο, όταν ο ποντίφικας κάλεσε το Κίεβο να δείξει «το θάρρος να μην οδηγήσει τη χώρα στην αυτοκτονία» και να καθίσει σε συνομιλίες με το Κρεμλίνο.

...οι συνομιλίες του Πάπα Φραγκίσου με τον πρόεδρο Zelenksy απέτυχαν και ότι ήταν απογοητευτικές για το Βατικανό, το οποίο κατά καιρούς έχει εκφράσει την πρόθεση του να μεσολαβήσει για το τέλος των εχθροπραξιών στην Ουκρανία. Ωστόσο, ο πρόεδρος Zelensky υποστήριξε ότι η Ουκρανία δεν έχει ανάγκη από μεσολαβητές, με το Βατικανό να μην σχολιάζει αυτήν την τοποθέτηση....( γράφαμε σχετικῶς ΕΔΩ 

Τον περασμένο μήνα, ο Ζελένσκυ συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών του Βατικανού, καρδινάλιο Pietro Parolin, στο Κίεβο. «Νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να τελειώσουμε τον πόλεμο, το συντομότερο δυνατό», είπε μετά τη συνάντηση, προτού προσθέσει ότι η αποκαλούμενη «φόρμουλα ειρήνης» της Ουκρανίας παραμένει η μόνη αποδεκτή λύση για το Κίεβο.

Μετά από εκείνη τη συνάντηση, ο Parolin είπε ότι η φόρμουλα – που καλεί τη Ρωσία να πληρώσει αποζημιώσεις στην Ουκρανία και να παραδώσει τους αξιωματούχους της για να αντιμετωπίσουν τα δικαστήρια εγκλημάτων πολέμου – δεν είναι «αρκετή» και ότι η Ρωσία πρέπει να συμπεριληφθεί σε οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις.

Ἀπό : swentr.site

Ἀλήθεια, χρειάζεται να ἐρωτήσω ποῦ βρίσκεται ὁ Βαρθολομαῖος ; Ποῦ βρίσκεται ὁ Ἱερώνυμος ; Ἀντέδρασαν ἔστω καί γιά τούς τύπους στήν σκαιή αὐτη ἐπίθεσιν κατά τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας τῆς Οὐκρανίας ἀπό τό Ζελένσκυ καί τήν συμμορία του ; 

Τί μπορεῖ νά πῆ ἤ νά σκεφθῇ κανείς βλέποντας τόν κορυφαῖο ἐκπρόσωπο ἄλλης Ἐκκλησίας νά βγαίνει καί νά καταδικάζῃ τήν βρώμικη ἐπίθεσιν κατά τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας καί οἱ ἄμεσα ἐνδιαφερόμενοι ἐπικεφαλής τῆς Ἀνατολικῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας ( ὅπου ἀνήκει καί ἡ Οὐκρανική Ἐκκλησία) νά μήν βγάζουν ἄχνα ! 

Ὅμως ὅταν ἐπρόκειτο γιά τήν ἀπόσχισίν της ἀπό τό Πατριαρχεῖο τῆς Μόσχας,ἔτρεξαν νά συγκαλέσουν τήν Ἱερά Σύνοδον ὥστε νά ἐγκρίνουν μέσῳ τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου τήν Αὐτοκεφαλία ! Μά τόσο πολύ ἀπό τήν Πολιτεία ἕως τήν Ἐκκλησίαν αὐτή ἡ χὠρα βουτιγμένη μέχρι τό κεφάλι σ᾿ὅ,τι νεοταξίτικο ; Τόσο πολύ ;

Νά θυμηθοῦμε τόν πρώην πρωθυπουργό τῆς Σουηδίας, Carl Bildt, πού ὅταν ὑπηρετοῦσε ὡς ΥΠΕΞ ( 2014) εἶχε προσδιορίσει ὡς ἀπειλή γιά τόν δυτικό πολιτισμό τήν Ἀνατολική Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία  : 

...ο Βλαντιμίρ Πούτιν καταδεικνύει την προσήλωσή του όχι στις παγκόσμιες αξίες, αλλά στις αξίες της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας..Η νέα αυτή συμπεριφορά κατά της Δύσης του Πούτιν βασίζεται στο βαθύ συντηρητισμό των ιδεών της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας...Ο Σουηδός υπουργός εξηγεί την επιδίωξη να καταστραφεί η ουκρανική εκκλησία και να φερθεί η ουκρανική αυτοκέφαλη εκκλησία πίσω στις πτέρυγες του Πατριαρχείου Μόσχας, με τον Πούτιν να επιδιώκει να αποκτήσει τον έλεγχο της Ουκρανίας. Αλλά ακριβώς η Ανατολική Ορθοδοξία, σύμφωνα με τον Bildt, είναι η κύρια απειλή για τον δυτικό πολιτισμό. ( γράφαμε ἐδῶ

Ἔτσι ὅταν ὁ Ἀλεξάντερ Ντούγκιν κάνει λόγο γιά τό « μεταφυσικό μῖσος» τῆς "προοδευτικῆς" Δύσεως κατά τῆς Ῥωσσίας ἐξηγεῖ τόσα πολλά γιά ὅλα ὅσα ἔχουν γίνει στήν Οὐκρανία ἀπό τό 2014 μέχρι σήμερα ... 


https://sxolianews.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου