Δευτέρα 6 Μαΐου 2024

Έρχεται ευρύτερος Ευρωπαϊκός πόλεμος; Η Γαλλία έστειλε στρατεύματα στο μέτωπο μάχης της Ουκρανίας. Στο ίδιο μήκος κύματος οι Βρετανοί για χρήση βρετανικών όπλων εντός Ρωσίας. Σκληρή απάντηση από Πεσκόφ & Ζαχάροβα...

 


Θα πυροδοτήσει έναν ευρύτερο ευρωπαϊκό πόλεμο η ανάπτυξη μιας μονάδας Λεγεώνας των Ξένων με διοικητές Γάλλους αξιωματικούς; - Στο ίδιο μήκος κύματος οι Βρετανοί - Κάμερον: «Η Ουκρανία μπορεί να χρησιμοποιήσει βρετανικά όπλα στο εσωτερικό της Ρωσίας…» - Ζαχάροβα: «Η Δύση πολεμά τη Ρωσία με τα χέρια των Ουκρανών»


Η λεγεώνα των ξένων είναι μισθοφόροι μη-ευρωπαίοι, κάτι που σημαίνει ότι, επί του παρόντος, ο Μακρόν φοβάται να στείλει ευρωπαίους αλλά στέλνει ως κυβέρνηση μη-ευρωπαίους στρατιώτες δείχνοντας ταυτόχρονα ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν αντιπροσωπεύουν τους ευρωπαίους αλλά την αόρατη πλουτοκρατία που τους έχει τοποθετήσει στην εξουσία…

Στρατιώτες της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων έχουν ήδη αναπτυχθεί στο Σλαβιάνσκ. Σύμφωνα με τους Asian Times και αμερικανό πρώην αξιωματούχο, το γαλλικό στρατιωτικό απόσπασμα αποτελείται από 100 άνδρες - σκοπευτές και ανιχνευτές. Πρόκειται να ενισχύσουν την 54η ανεξάρτητη μηχανοκίνητη ταξιαρχία της Ουκρανίας. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πρόκειται για το πρώτο τμήμα περίπου 1.500 στρατιωτών της Λεγεώνας των Ξένων, που φθάνουν στην Ουκρανία. Κι όλα αυτά χωρίς καμία ενημέρωση της γαλλικής εθνοσυνέλευσης από την κυβέρνηση Μακρόν ή από τον ίδιο τον πρόεδρο!

Η Γαλλία έστειλε επίσημα τα πρώτα της στρατεύματα στην Ουκρανία. Έχουν  αναπτυχθεί για την υποστήριξη της Ουκρανικής 54ης Ανεξάρτητης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας στο Σλαβιάνσκ . Οι Γάλλοι στρατιώτες προέρχονται από το 3ο Σύνταγμα Πεζικού της Γαλλίας, το οποίο είναι ένα από τα κύρια στοιχεία της Λεγεώνας των Ξένων της Γαλλίας (Légion étrangère).

Το 2022 η Γαλλία είχε έναν αριθμό Ουκρανών και Ρώσων στη Λεγεώνα των Ξένων. Τους επετράπη να εγκαταλείψουν τη Λεγεώνα και, στην περίπτωση των Ουκρανών, να επιστρέψουν στην Ουκρανία για να ενωθούν με τις ουκρανικές δυνάμεις. Δεν είναι σαφές εάν οι Ρώσοι επέστρεψαν στην πατρίδα τους.

Η Λεγεώνα σήμερα διοικείται από Γάλλους αξιωματικούς, αλλά οι βαθμοφόροι είναι όλοι ξένοι. 

Η αρχική ομάδα γαλλικών στρατευμάτων αριθμεί περίπου 100. Αυτή είναι μόνο η πρώτη δόση περίπου 1.500 Γάλλων στρατιωτών της Λεγεώνας Ξένων που έχει προγραμματιστεί να φτάσουν στην Ουκρανία.

Αυτά τα στρατεύματα είναι τοποθετημένα απευθείας σε μια περιοχή καυτής μάχης και έχουν σκοπό να βοηθήσουν τους Ουκρανούς να αντισταθούν στη ρωσική επέλαση στο Ντονμπάς. Οι πρώτοι 100 είναι ειδικοί πυροβολικού και επιτήρησης.

Επί μήνες ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν απειλούσε να στείλει γαλλικά στρατεύματα στην Ουκρανία. Έχει βρει ελάχιστη ή καθόλου υποστήριξη από τις χώρες του ΝΑΤΟ εκτός της υποστήριξης από την Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής. Φέρεται ότι οι ΗΠΑ αντιτίθενται στην αποστολή στρατιωτών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία (εκτός από συμβούλους).

Ένα από τα ερωτήματα που προκύπτουν αμέσως από την απόφαση της Γαλλίας να στείλει στρατιώτες από το 3ο Σύνταγμα Πεζικού της είναι αν αυτό ξεπερνά τη ρωσική κόκκινη γραμμή για τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία; Θα το δουν οι Ρώσοι αυτό ως έναρξη ενός ευρύτερου πολέμου πέρα ​​από τα σύνορα της Ουκρανίας;

Η ίδια η Γαλλία δεν έχει πολλά στρατεύματα για να βάλει στις γραμμές μάχης της Ουκρανίας, εάν η γαλλική κυβέρνηση το θελήσει. Σύμφωνα με αναφορές, σήμερα η Γαλλία δεν μπορεί να υποστηρίξει την ανάπτυξη μιας πλήρους μεραρχίας στο εξωτερικό και  δεν θα έχει αυτή τη δυνατότητα μέχρι το 2027 το νωρίτερο.

Η απόφαση αποστολής ξένων λεγεωνάριων είναι, από μόνη της, ένας ιδιόρρυθμος γαλλικός συμβιβασμός. Η Γαλλία δεν αναπτύσσει τον στρατό της χώρας της και, εκτός από τον μικρό αριθμό αξιωματικών, οι άνδρες που στάλθηκαν δεν είναι Γάλλοι πολίτες.

Η απόφαση της Γαλλίας έχει δύο σημασίες, πέρα ​​από το προφανές της πιθανής πυροδότησης ενός πανευρωπαϊκού πολέμου.

Πρώτα απ 'όλα, επιτρέπει στον Μακρόν να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία και να ενεργήσει ως «σκληρός ηγέτης» χωρίς να συναντήσει μεγάλη αντίθεση στο εσωτερικό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν αποστέλλονται στρατιώτες του γαλλικού στρατού και δεν υπάρχει επακόλουθη επιστράτευση ή άλλα μέτρα επί του παρόντος. Αυτό μειώνει σαφώς την πιθανή οργή των πολιτικών αντιπάλων του Μακρόν.

Ο δεύτερος λόγος είναι ο θυμός του Μακρόν που βλέπει γαλλικά στρατεύματα, σχεδόν όλα από τη Λεγεώνα, να εκδιώκονται από τη Σαχελική Αφρική και να αντικαθίστανται από Ρώσους. Ο έλεγχος της γαλλόφωνης Αφρικής, και του πλούτου που παρέχει στους Γάλλους πολιτικούς, έχει σπάσει από την εξέγερση και την επανάσταση στην Αφρική και μια αποφασιστική κλίση προς τη Ρωσία – είτε απευθείας είτε μέσω της PMC Wagner (ο Όμιλος Wagner). τώρα σαφώς υπό τον άμεσο έλεγχο του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αυτή η «ταπείνωση» γίνεται αισθητή στο Μέγαρο των Ηλυσίων και ιδιαίτερα στον Μακρόν, ο οποίος, λένε οι αντίπαλοί του, έχασε την επιρροή της Γαλλίας και έβλαψε τα εξορυκτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα της Γαλλίας στο εξωτερικό.

Ένα βασικό ερώτημα είναι πώς θα αντιδράσει το ΝΑΤΟ στη γαλλική απόφαση να αναπτυχθεί. Καθώς η Γαλλία ενεργεί μόνη της χωρίς την υποστήριξη του ΝΑΤΟ, οι Γάλλοι δεν μπορούν να διεκδικήσουν υποστήριξη από το ΝΑΤΟ σύμφωνα με το περίφημο Άρθρο 5 του, το στοιχείο συλλογικής ασφάλειας της Συνθήκης του ΝΑΤΟ.

Εάν οι Ρώσοι επιτεθούν στα γαλλικά στρατεύματα εκτός της Ουκρανίας, θα ήταν δικαιολογημένο επειδή η Γαλλία αποφάσισε να συμμετέχει στον πόλεμο, και η επιβολή ψηφοφορίας του Άρθρου 5 θα φαινόταν δύσκολο, αν όχι αδύνατο.

Φυσικά, τα μέλη του ΝΑΤΟ μεμονωμένα θα μπορούσαν να υποστηρίξουν τους Γάλλους, είτε στέλνοντας τις δικές τους δυνάμεις είτε βοηθώντας τους Γάλλους υλικοτεχνικά και επικοινωνιακά. 

Για παράδειγμα, δεν υπάρχει περίπτωση στρατιώτες της Λεγεώνας των Ξένων να πάνε στην Ουκρανία χωρίς να περάσουν από την Πολωνία. Θα το δουν οι Ρώσοι αυτό ως απόδειξη ότι βρίσκονται σε πόλεμο τόσο με τη Γαλλία όσο και με την Πολωνία;

Αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να απαντήσει σε καμία από αυτές τις ερωτήσεις με βεβαιότητα. Είναι απίθανο οι Ρώσοι να ανεχτούν για πολύ καιρό τη συσσώρευση στρατευμάτων του γαλλικού στρατού, ακόμα κι αν είναι στρατιώτες της Λεγεώνας των Ξένων. Το τι θα κάνει η Ρωσία ως απάντηση δεν είναι βέβαιο.

Στο ίδιο μήκος κύματος οι Βρετανοί - Κάμερον: «Η Ουκρανία μπορεί να χρησιμοποιήσει βρετανικά όπλα στο εσωτερικό της Ρωσίας…»

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Κάμερον πριν λίγες ημέρες δήλωσε ότι εναπόκειται στην Ουκρανία να αποφασίσει πώς θα χρησιμοποιήσει τα βρετανικά όπλα και επέμεινε ότι το Κίεβο έχει το δικαίωμα να πλήξει στόχους στο ρωσικό έδαφος.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην ουκρανική πρωτεύουσα, δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα παρέχει 3 δισ. λίρες ετησίως για όσο διάστημα χρειαστεί. «Καθώς η Ρωσία χτυπάει μέσα στην Ουκρανία, μπορείτε να καταλάβετε γιατί η Ουκρανία αισθάνεται την ανάγκη να διασφαλίσει τη δυνατότητα άμυνάς της», δήλωσε ο Κάμερον.

Η Ρωσία έκανε λόγο για «άλλη μια πολύ επικίνδυνη δήλωση». «Πρόκειται για μια άμεση κλιμάκωση της έντασης γύρω από την ουκρανική σύγκρουση, η οποία θα μπορούσε δυνητικά να αποτελέσει απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε: «Ο Κάμερον είναι ο πρώτος δυτικός πολιτικός που παραδέχεται ότι η Δύση πολεμά τη Ρωσία με τα χέρια των Ουκρανών», προσθέτοντας ότι οι δηλώσεις του Βρετανού ΥΠΕΞ είναι «μία ακόμα απόδειξη του υβριδικού πολέμου της Δύσης κατά της Ρωσίας». 

Ολόκληρη η απάντηση της Μαρίας Ζαχάροβα

Χθες, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης επέδειξαν για άλλη μια φορά την ουσία τους. Στις 2 Μαΐου, ο πρώην πρωθυπουργός και νυν υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ξαφνικά σε συνέντευξή του στο Reuters ότι «η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να χτυπήσει ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα».

Ένας τρομερός σάλος προκλήθηκε στον παγκόσμιο χώρο των μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των βρετανικών ΜΜΕ. Για πρώτη φορά, ένας δυτικός πολιτικός παραδέχτηκε τόσο ανοιχτά αυτό που ήταν εδώ και καιρό «ανοιχτό μυστικό» για όλες τις χώρες της Παγκόσμιας Πλειοψηφίας : η Δύση διεξάγει ανοιχτό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας στα χέρια των Ουκρανών.

Αυτή ήταν μια τόσο προφανής αυτο-έκθεση και απόδειξη των δικών του εγκλημάτων που 2 ώρες μετά την εμφάνιση της δημοσίευσης, το Reuters αφαίρεσε αυτό το υλικό (προφανώς υπό την πίεση της Ντάουνινγκ Στριτ), δηλώνοντας: «Η αναφορά ότι ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Κάμερον υπόσχεται βοήθεια στην Ουκρανία έχει αποσύρθηκε λόγω αναθεώρησης ορισμένων λεπτομερειών του υλικού. Μια αναθεωρημένη έκδοση του υλικού θα δημοσιευτεί σε εύθετο χρόνο.»

Αυτό το γεγονός της γυμνής εξισορροπητικής πράξης στα όρια της λογοκρισίας δεν πέρασε απαρατήρητο. Και ακόμη και αυτοί που ήθελαν να μείνουν σιωπηλοί και να κάτσουν στο περιθώριο αναγκάστηκαν να εκφράσουν σύγχυση.

Λιγότερο από μισή μέρα αργότερα, το Reuters επέστρεψε αυτή την είδηση ​​στον ιστότοπο χωρίς ορατές αλλαγές , συμπεριλαμβανομένου ενός αποσπάσματος από τον Κάμερον σχετικά με επιθέσεις σε ρωσικές περιοχές.

Ας υπενθυμίσουμε ότι ακριβώς οι ίδιες μπράβους δηλώσεις, καθώς και ειλικρινή συγχαρητήρια, ακούστηκαν από αξιωματούχους των χωρών του ΝΑΤΟ σε σχέση με την τρομοκρατική επίθεση στη Γέφυρα της Κριμαίας τον Οκτώβριο του 2022. Θυμόμαστε τις κακόβουλες δημοσιεύσεις σε κοινωνικά δίκτυα και ιστότοπους που επαίνεσαν ανοιχτά το «λαμπρό έργο» της SBU. Την επομένη της τρομοκρατικής επίθεσης, αυτές οι εκδόσεις άρχισαν να εκκαθαρίζονται με τον ίδιο τρόπο σε προσπάθειες της «συλλογικής Δύσης» να «απαρνηθεί» αυτό που είχαν κάνει και να «γυρίσει το ρολόι».

Δεν είναι είδηση ​​για εμάς ότι η «συλλογική Δύση» όχι μόνο κλείνει τα μάτια σε όλα τα εγκλήματα του καθεστώτος του Κιέβου, αλλά και ανοιχτά ενθαρρύνει να διαπραχθούν. Τα λόγια του Κάμερον είναι μια ξεκάθαρη επιβεβαίωση αυτού.

https://ellinikiafipnisis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου