Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Το Environmental Health Trust αποκαλύπτει κρυφές δοκιμές κινητών τηλεφώνων της FCC που έδειξαν «Υπέρβαση των ορίων έκθεσης στην ανθρώπινη ακτινοβολία»

 

Το Environmental Health Trust αποκαλύπτει κρυφές δοκιμές κινητών τηλεφώνων της FCC που έδειξαν «Υπέρβαση των ορίων έκθεσης στην ανθρώπινη ακτινοβολία»

από το Environmental Health Trust
, 22 Απριλίου 2024

 

 Δελτίο τύπου

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ, DC, 22 Απριλίου 2024 — Το  Environmental Health Trust  (EHT) αποκάλυψε σήμερα ότι η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) απέκρυψε τα αποτελέσματα των δοκιμών που έδειχναν ότι η ακτινοβολία ξεπέρασε τα ομοσπονδιακά όρια όταν τα smartphone ήταν κοντά στο ανθρώπινο σώμα, όπως σε τσέπη παντελονιού. Η FCC προφανώς απέτυχε να αποκαλύψει αυτές τις πληροφορίες στο Εφετείο των ΗΠΑ για το Circuit DC.

Το 2019 ο οργανισμός εξέτασε αρκετά μοντέλα smartphone Apple, Samsung, Blu και Motorola για επίπεδα SAR ακτινοβολίας κινητών τηλεφώνων.

Τα αποτελέσματα των δοκιμών FCC για τηλέφωνα στην τσέπη (2 mm) δεν ήταν δημόσια μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου 2023, όταν κοινοποιήθηκαν στην EHT ως αποτέλεσμα ενός αιτήματος του νόμου περί ελευθερίας πληροφοριών (FOIA). Η  επιστολή της FCC FOIA  αναφέρει ότι για ορισμένα τηλέφωνα: «Παρατηρήσαμε ότι σε απόσταση διαχωρισμού 2 mm, τα όρια έκθεσης σε ραδιοσυχνότητες (RF) της FCC σημειώθηκαν υπέρβαση».

Η EHT έχει επίσης  καταθέσει προσφυγή στην FCC,  καθώς επτά αρχεία αποκρύπτονταν από την απάντηση της FOIA. Η προσφυγή δεν έχει εξεταστεί.

Το 2019, όταν η FCC διεξήγαγε τις δοκιμές, είχε επίσης έναν ανοιχτό κανονισμό σχετικά με τα όριά της της εποχής του 1996 σχετικά με την ανθρώπινη έκθεση στην ασύρματη ακτινοβολία. Μετά τη θέσπιση κανόνων της FCC ακολούθησε προσφυγή σε ομοσπονδιακό δικαστήριο, η οποία είχε ως αποτέλεσμα η FCC και η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων να υπόκεινται σε κράτηση με εντολή δικαστηρίου τον Αύγουστο του 2021.

«Η FCC και η FDA δεν αποκάλυψαν αυτές τις δοκιμές κινητών τηλεφώνων κατά τη διάρκεια της δικαστικής υπόθεσης και δεν έχουν απαντήσει ακόμη στην κράτηση που διατάχθηκε από το δικαστήριο, κάτι που προκαλεί σοβαρή ανησυχία», δήλωσε ο Κεντ Τσάμπερλιν, νέος πρόεδρος της EHT.

Η Theodora Scarato, αντιπρόεδρος της EHT για θέματα πολιτικής και εκπαίδευσης δήλωσε: «Γιατί η FCC πραγματοποίησε αυτές τις δοκιμές και στη συνέχεια αποφάσισε να μην δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα ενώ διεξήγαγε κανόνες για αυτό ακριβώς το θέμα; Γιατί η FCC αρνήθηκε να δημοσιεύσει όλα τα αρχεία σχετικά με αυτό το θέμα; Είναι εξωφρενικό το γεγονός ότι οι ΗΠΑ επιτρέπουν τη δοκιμή τηλεφώνων με όποια απόσταση διαχωρισμού θέλουν οι εταιρείες. Τα τηλέφωνα θα πρέπει να ελέγχονται με τον τρόπο που χρησιμοποιούνται. Παιδιά και ενήλικες χρησιμοποιούν και κουβαλούν τηλέφωνα πιεσμένα στο σώμα τους για ώρες κάθε μέρα. Χρειαζόμαστε ένα ισχυρό πρόγραμμα επίβλεψης και συμμόρφωσης, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης των εκπομπών ραδιοσυχνοτήτων μετά την κυκλοφορία και των επιπτώσεων στην υγεία. Είναι καιρός για μια νέα προσέγγιση στις δοκιμές κινητών τηλεφώνων, μια προσέγγιση που αντικατοπτρίζει τον τρόπο που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα τηλέφωνα σήμερα».

Η έκκληση FOIA και ολόκληρη η απάντηση της FCC FOIA είναι διαθέσιμα στον ιστότοπο του EHT εδώ:  https://ehtrust.org/environmental-health-trust-foia-project/


Το Environmental Health Trust είναι μια μη κερδοσκοπική επιστημονική δεξαμενή σκέψης 501(c)3 που προωθεί ένα πιο υγιεινό περιβάλλον μέσω έρευνας, εκπαίδευσης και πολιτικής. Η EHT διεξάγει έρευνα αιχμής σχετικά με τους περιβαλλοντικούς κινδύνους για την υγεία και συνεργάζεται με τις κοινότητες, τους επαγγελματίες υγείας, την εκπαίδευση και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για την κατανόηση και τον μετριασμό αυτών των κινδύνων.

Η Environmental Health Trust είχε μια ευνοϊκή απόφαση Εφετείου των ΗΠΑ στην υπόθεσή τους κατά της FCC. Οι επιστήμονες της EHT κατέθεσαν σε ακροάσεις της Γερουσίας του 2009 και σε ακρόαση του Κογκρέσου το 2008 σχετικά με την ακτινοβολία κινητών τηλεφώνων - η τελευταία που έγινε ποτέ. Οι επιστήμονες της EHT συνέχισαν να δημοσιεύουν μελέτες για τις επιπτώσεις της μη ιονίζουσας ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην υγεία και οργάνωσαν πολυάριθμα εθνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια για το θέμα. Οι επιστημονικές δημοσιεύσεις της EHT έχουν υποβληθεί στο αρχείο FCC ως κρίσιμα στοιχεία. Επισκεφτείτε  το www.ehtrust.org  για περισσότερες πληροφορίες.


https://truthcomestolight.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου