Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Ουκρανία: Οι Ρώσοι έπληξαν το μεγαλύτερο υδροηλεκτρικό φράγμα της χώρας (pics)

 

Ουκρανία: Οι Ρώσοι έπληξαν το μεγαλύτερο υδροηλεκτρικό φράγμα της χώρας (pics)

Δεν υπάρχει κίνδυνος ρήξης

Η κρατική εταιρεία υδροηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ένα ρωσικό χτύπημα έπληξε το μεγαλύτερο φράγμα της Ουκρανίας, το DniproHES στη Ζαπορίζια, αλλά ότι δεν υπάρχει κίνδυνος ρήξης, ενώ και άλλες υποδομές ηλεκτρικής ενέργειας σε άλλες περιοχές επλήγησαν επίσης, δήλωσαν αξιωματούχοι.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει πυρκαγιά στον σταθμό. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και οι εργαζόμενοι στον τομέα της ενέργειας εργάζονται επί τόπου, αντιμετωπίζοντας τις συνέπειες των πολυάριθμων αεροπορικών επιδρομών», ανακοίνωσε η Ukrhydroenerho, η οποία διαχειρίζεται το δίκτυο φραγμάτων της Ουκρανίας.

Ο υπουργός Ενέργειας της Ουκρανίας, Χέρμαν Χαλουστσένκο, δήλωσε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη επίθεση στις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας στο πρόσφατο παρελθόν.

«Ο στόχος δεν είναι απλώς να προκαλέσουν ζημιά, αλλά να προσπαθήσουν ξανά, όπως πέρυσι, να προκαλέσουν μια μεγάλης κλίμακας αποτυχία του ενεργειακού συστήματος της χώρας», έγραψε στο Facebook.

Στη δυτική περιοχή Χμελνίτσκι, η Suspilne επικαλέστηκε τοπικό αξιωματούχο τονίζοντας ότι ένα άτομο σκοτώθηκε και περισσότερα τραυματίστηκαν από ρωσική επίθεση που προκάλεσε ζημιές σε κρίσιμες υποδομές.

Ο δήμαρχος της ανατολικής πόλης Χάρκοβο, Iχόρ Τερέχοβ, δήλωσε ότι οι φωτεινοί σηματοδότες στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας δεν λειτουργούσαν ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων στις εγκαταστάσεις ηλεκτροδότησης.

Εν τω μεταξύ, ο ουκρανικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας Suspilne επικαλούμενος τη μεγαλύτερη ιδιωτική ενεργειακή εταιρεία της χώρας DTEK, ανέφερε ότι η Ρωσία εξαπέλυσε μαζική επίθεση σε ενεργειακές εγκαταστάσεις και έπληξε ορισμένες από τις μονάδες θερμικής ενέργειας της εταιρείας.

Η εταιρεία προειδοποίησε για διακοπές ρεύματος στη νοτιοανατολική περιοχή του Ντνιπροπετρόφσκ, σύμφωνα με τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

 liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου