Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

Εδώ είναι περισσότερα σημάδια ότι η αυτοκρατορία των ΗΠΑ βρίσκεται σε αποσύνθεση...

 


από τον Chris MacIntosh


Η παρακάτω ιστορία θα έπρεπε να ήταν πρωτοσέλιδο. Αντίθετα, έχει κατασταλεί στο μέγιστο βαθμό.

Πιθανότατα δεν το είδατε, αλλά ένας εν ενεργεία στρατιώτης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ αυτοκτόνησε μπροστά στην ισραηλινή πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, DC, βουτηγμένος στη βενζίνη και ανάβοντας τον εαυτό του σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποστήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ, σύμφωνα με την Jerusalim post.

1.png
Ένα από τα προβλήματα με τη ρωμαϊκή αυτοκρατορία ήταν ότι καθώς η υποβάθμιση της κοινωνίας επιτάχυνε, η πίστη μεταξύ των στρατιωτών της μειώθηκε. Μειώθηκε σε τέτοιο βαθμό που τα μυτερά παπούτσια (αυτοκράτορας και άλλοι τρώγοντες φουά γκρα — ή το αντίστοιχο εκείνης της εποχής) έπρεπε να καταφύγουν σε εισαγωγείς ξένων για να κάνουν τους πολέμους τους γι' αυτά. Προχωρήστε στο σήμερα και ακούμε την Αμερικανίδα γερουσιαστή Tammy Duckworth να κάνει το ίδιο.

2.png

Εδώ είναι το πρόβλημα…

Το χάσμα μεταξύ των στόχων πρόσληψης και των αριθμών στράτευσης διευρύνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια. Οι τρέχουσες στατιστικές δείχνουν ότι μόνο το 24%-27% των νέων, ηλικίας 18-24 ετών, πληρούν τις προϋποθέσεις για υπηρεσία, ενώ ακόμη λιγότεροι εκφράζουν την επιθυμία να υπηρετήσουν.

Ίσως αυτοί οι άνθρωποι απλά να μην επιθυμούν να συμμετάσχουν στο μύλο κρέατος για να «φέρουν τη δημοκρατία» σε ανθρώπους πολύ μακριά σε μια χώρα που δεν μπορούσαν να βρουν σε χάρτη.

3.jpg

Λένε ότι η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται αλλά λέει ομοιοκαταληξία. Εδώ είναι μια ομοιοκαταληξία για εσάς τότε.

Με την κατάρρευση της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας η ρωμαϊκή κυβέρνηση άρχισε να προσλαμβάνει ξένους μισθοφόρους γύρω στον τρίτο αιώνα επειδή χρειαζόταν να οχυρώσουν τα σύνορά τους. Η κυβέρνηση έκανε συμβόλαια που ονομάζονταν «foedera» με όσους θεωρούσαν «παραμεθόριακούς βάρβαρους» που ζούσαν πέρα ​​από τα σύνορά τους και δεν ήταν υπό τον αυτοκρατορικό τους έλεγχο. Αυτές οι ομάδες μισθοφόρων λειτούργησαν ουσιαστικά ως ένα είδος προστασίας μεταξύ των Ρωμαίων και άλλων ομάδων που ζούσαν κατά μήκος και πέρα ​​από τα σύνορα. Αυτό ήταν συχνά ένα προσωρινό μέτρο, που σημαίνει ότι στρατολογούνταν όταν προέκυπτε η ανάγκη, συνήθως για άμεσους σκοπούς. Κάτι σαν αυτούς τους φτωχούς Ουκρανούς που έχουν χρησιμοποιηθεί ως τροφή για κανόνια. Αυτοί οι συγκεκριμένοι στρατιώτες παρέμεναν πάντα κάπως εξωτερικά: υπηρέτησαν υπό τους δικούς τους ηγέτες και πέρα ​​από τα σύνορα της αυτοκρατορίας. Ωστόσο, περιστασιακά λάμβαναν ρωμαϊκές τιμές και βαθμούς.

Που μου θύμισε αυτό…

4.png


Και αυτό…

5.png

Καθόλου άσχημα για μια προηγουμένως εντελώς άσχετη τρένα. Μιλώντας για το ανθρωπάκι και ολόκληρη την καταστροφή των μέσων ενημέρωσης, εμφανίστηκε σε μια συνέντευξη στο MSNBC σαν χαρταετός και εντελώς ανίκανος να συντάξει σωστά μια πρόταση. Υποθέτω ότι οδήγησε τον νυσταγμένο Τζο.

6.png

Είτε έτσι είτε αλλιώς, αυτό δεν είναι το είδος των πραγμάτων που βλέπει κανείς σε μια ανερχόμενη αυτοκρατορία. Αυτό βλέπει κανείς στην κατάρρευση μιας αυτοκρατορίας.


International Man

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου