Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Οι παγκοσμιοποιητές θέλουν CBDC το 2024... Αυτό που πραγματικά θα ακολουθήσει θα τους εκπλήξει

 


CBDC shutterstock_1979539796.jpg
του Νικ Τζιαμπρούνο


Υπάρχει μια εξαιρετική πιθανότητα οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να αναγκάσουν σύντομα τους πολίτες τους να χρησιμοποιούν ψηφιακά νομίσματα κεντρικής τράπεζας (CBDC).

Τα CBDC επιτρέπουν κάθε είδους φρικτά, ολοκληρωτικά πράγματα.

Επιτρέπουν στις κυβερνήσεις να παρακολουθούν και να ελέγχουν κάθε δεκάρα που κερδίζετε, εξοικονομείτε και ξοδεύετε. Αποτελούν ένα ισχυρό εργαλείο για τους πολιτικούς να δημεύσουν και να αναδιανείμουν τον πλούτο όπως τους βολεύει.

Τα CBDC θα επιτρέψουν στις κεντρικές τράπεζες να επιβάλλουν βαθιά αρνητικά επιτόκια, τα οποία είναι απλώς ένας ευφημισμός για φόρο στην εξοικονόμηση χρημάτων.

Οι κυβερνήσεις θα μπορούσαν να προγραμματίσουν τα CBDC ώστε να έχουν ημερομηνία λήξης -όπως μερικές αεροπορικές εταιρείες με μίλια τακτικών επιβατών- αναγκάζοντας τους ανθρώπους να τα ξοδεύουν, για παράδειγμα, πριν από το τέλος του μήνα, όταν θα ήταν άχρηστα.

Τα CBDCs θα επιτρέψουν την δόλια κοινωνική μηχανική επιτρέποντας στις κυβερνήσεις να τιμωρούν και να επιβραβεύουν τους ανθρώπους με τρόπους που προηγουμένως δεν μπορούσαν.

Ας υποθέσουμε ότι οι κυβερνήσεις επιβάλλουν ξανά lockdown για την εποχή της γρίπης, τη λεγόμενη «κλιματική αλλαγή» ή ό,τι πρόσχημα βρίσκουν βολικό. Τα CBDC θα μπορούσαν να προγραμματιστούν να λειτουργούν μόνο σε μια γεωγραφική περιοχή και η κυβέρνηση θα μπορούσε να αρνηθεί τις πληρωμές σας εάν ταξιδεύετε περισσότερο από ένα μίλι από το σπίτι σας κατά τη διάρκεια ενός lockdown.

Ας υποθέσουμε ότι οι υπεύθυνοι θέλουν να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να πάρουν ένα φαρμακευτικό προϊόν ή κάποιο άλλο δηλητήριο. Με τα CBDC, μπορούσαν να καταθέσουν χρήματα στους λογαριασμούς όσων συμμορφώθηκαν και να τα αφαιρέσουν από αυτούς που δεν το έκαναν.

Οι κυβερνήσεις και οι μεγάλες εταιρείες αναμφίβολα θα συνδυάσουν τα CBDC με ένα σύστημα κοινωνικής πίστωσης.

Διαπράξατε έγκλημα σκέψης στα social media; Ή ίσως διαβάζετε πάρα πολλά πολιτικά εσφαλμένα άρθρα στο διαδίκτυο; Ξεπεράσατε το μηνιαίο όριο κατανάλωσης κρέατος; Στη συνέχεια, περιμένετε κάποια οικονομική τιμωρία χάρη στα CBDC.

Τα CBDC είναι, χωρίς αμφιβολία, ένα όργανο υποδούλωσης. Αντιπροσωπεύουν ένα κβαντικό άλμα προς τα πίσω στην ανθρώπινη ελευθερία.

Δυστυχώς, έρχονται σύντομα.

Οι κυβερνήσεις πιθανότατα θα εξουσιοδοτήσουν τα CBDC ως τη «λύση» όταν χτυπήσει η επόμενη πραγματική ή επινοημένη κρίση — κάτι που πιθανότατα δεν είναι μακριά.

Αυτά είναι τα άσχημα νέα.

Τα καλά νέα είναι ότι τα CBDC είναι προορισμένα να αποτύχουν.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι κυβερνήσεις δεν θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν CBDC… με εξαιρετικά καταστροφικές συνέπειες για πολλούς ανθρώπους που δεν είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Είναι σημαντικό να θυμάστε τα σοφά λόγια του Ρον Πολ:

"Αυτό που κανείς από αυτούς (οι πολιτικοί) δεν θα παραδεχτεί είναι ότι η αγορά είναι πιο ισχυρή από τις κεντρικές τράπεζες και όλους τους οικονομικούς σχεδιαστές μαζί. Αν και μπορεί να πάρει χρόνο, η αγορά πάντα κερδίζει."

Ανεξάρτητα από τα διατάγματα, τα διατάγματα ή τους νόμους που ψηφίζουν οι πολιτικοί, δεν θα μπορέσουν ποτέ να σβήσουν πλήρως την επιθυμία των ανθρώπων να χρησιμοποιούν εναλλακτικές λύσεις αντί των CBDC. Αυτό ανοίγει την πόρτα σε άλλες επιλογές.

Για παράδειγμα, σκεφτείτε ότι η Βενεζουέλα, η Ζιμπάμπουε, η Αργεντινή, ο Λίβανος και πολλές άλλες χώρες περιορίζουν τη χρήση δολαρίων ΗΠΑ. Ωστόσο, το μόνο που κάνει είναι να δημιουργήσει μια ακμάζουσα μαύρη αγορά —ή, ακριβέστερα, μια ελεύθερη αγορά— για δολάρια ΗΠΑ και ένα παράλληλο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Μπορούμε να περιμένουμε το ίδιο είδος δυναμικής εάν οι κυβερνήσεις επιβάλλουν CBDC. Δεν έχω αμφιβολία ότι φυσικά θα προκύψουν σημαντικά παράλληλα συστήματα και υπόγειες αγορές.

Όποιος θέλει να αποφύγει την υποδούλωση του CBDC πρέπει να μάθει να κολυμπά σε αυτά τα νερά.

Αν και πιστεύω ότι τα CBDC αναπόφευκτα θα αυτοκαταστραφούν, κανείς δεν ξέρει πόσο καιρό θα χρειαστεί για να συμβεί αυτό.

Ο κομμουνισμός ήταν επίσης προορισμένος να αυτοκαταστραφεί, αλλά χρειάστηκαν γενιές. Δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί τόσο πολύς χρόνος για να αποτύχουν τα CBDC επειδή είναι πολύ πιο εύκολο να εξαιρεθείτε.

Εκεί μπαίνει το Bitcoin.

Είναι το Bitcoin το αντίδοτο για τα CBDC;

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι τα CBDC είναι μια αντίδραση στο Bitcoin.

Οι κεντρικές τράπεζες παρατήρησαν τη δυνατότητα ανατροπής του Bitcoin και συνειδητοποίησαν ότι θα ήταν καλύτερα να κάνουν κάτι πριν το Bitcoin φάει το μεσημεριανό τους. Τα CBDC είναι η απάντησή τους. όπως θα δείτε, είναι αξιολύπητο.

Εν ολίγοις, παρ' όλη τη διαφημιστική εκστρατεία, τα CBDC δεν είναι παρά ένα rebrand της παραπαίουσας απάτης νομισμάτων fiat. Είναι παλιό κρασί σε νέα μπουκάλια.

Είναι αμφίβολο ότι τα CBDC μπορούν να εξοικονομήσουν κατά τα άλλα θεμελιωδώς ακατάλληλα νομίσματα—όπως πιστεύω ότι είναι όλα τα νομίσματα fiat.

Εάν το τρέχον σύστημα fiat δεν είναι βιώσιμο, τότε τα CBDC είναι ακόμη λιγότερο βιώσιμα, καθώς επιτρέπουν στην κυβέρνηση να εμπλακεί σε ακόμη πιο κατάφωρη υποβάθμιση των νομισμάτων.

Θα έσωζε ένα CBDC το δολάριο της Ζιμπάμπουε, το μπολιβάρ Βενεζουέλας, το πέσο Αργεντινής ή τη λιβανέζικη λίρα;

Δεν νομίζω.

Ένα CBDC δεν θα σώσει ούτε το δολάριο ΗΠΑ ούτε το ευρώ από τη μοίρα τους.

Υπάρχουν πολλά κακά πράγματα που έρχονται με τα CBDC.

Αλλά υπάρχει μια ασημένια επένδυση…

Τα CBDC πρόκειται να εισαγάγουν και να εξοικειώσουν τους ανθρώπους με τη χρήση ψηφιακών νομισμάτων. Τότε, είναι θέμα χρόνου να ανακαλύψουν το Bitcoin.

Τα CBDC και το Bitcoin μοιράζονται ορισμένα χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, είναι και τα δύο ψηφιακά και διευκολύνουν τις γρήγορες πληρωμές από κινητό τηλέφωνο. Εκεί όμως τελειώνουν οι ομοιότητες.

Η πραγματικότητα είναι ότι τα CBDC και το Bitcoin είναι εντελώς διαφορετικά με τους πιο θεμελιώδεις τρόπους.

Χρειάζεστε την άδεια και την ευλογία της κυβέρνησης για να χρησιμοποιήσετε ένα CBDC. Με το Bitcoin, κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει τη χρήση του.

Οι κυβερνήσεις μπορούν (και θα) δημιουργήσουν όσες νομισματικές μονάδες CBDC θέλουν. Το Bitcoin είναι εντελώς αντίσταση στην υποτίμηση. Δεν μπορεί ποτέ να υπάρχουν περισσότερα από 21 εκατομμύρια BTC.

Τα CBDC είναι κεντρικά. Το Bitcoin είναι αποκεντρωμένο.

Οι κυβερνήσεις μπορούν να λογοκρίνουν τις συναλλαγές και να παγώνουν, να επιβάλλουν κυρώσεις και να κατάσχουν μονάδες CBDC όποτε θέλουν. Το Bitcoin είναι ανθεκτικό στη λογοκρισία. Οι κυρώσεις ή οι νόμοι καμίας χώρας δεν μπορούν να επηρεάσουν το πρωτόκολλο.

Δεν υπάρχει απόρρητο με τα CBDC. Με το Bitcoin, εάν κάνετε συγκεκριμένα βήματα, είναι δυνατό να διατηρήσετε εύλογο απόρρητο.

Τα CBDC είναι κρατικά χρήματα που είναι εύκολο να παραχθούν και δίνουν στους πολιτικούς έναν τρομακτικό έλεγχο στις ζωές των ανθρώπων. Από την άλλη πλευρά, το Bitcoin είναι ένα μη κρατικό σκληρό χρήμα που βοηθά στην απελευθέρωση των ατόμων από τον κυβερνητικό έλεγχο.

Εν ολίγοις, τα CBDC είναι μια αξιολύπητη προσπάθεια ανταγωνισμού με το Bitcoin. Αποτελούν μια απελπισμένη, έσχατη προσπάθεια για να κρατηθεί η απάτη με τα νομίσματα fiat - ένα Hail Mary.

Τα CBDC κάνουν μια κατώτερη μορφή χρημάτων ακόμα χειρότερη, αλλά ταυτόχρονα είναι ένας εξαιρετικός Δούρειος Ίππος για το Bitcoin.

Δεν χρειάζεται πολλή φαντασία για να δεις ότι από τη στιγμή που οι κυβερνήσεις αναπόφευκτα υποτιμήσουν τις μονάδες CBDC τους, λογοκρίνουν τις συναλλαγές, παγώνουν τους λογαριασμούς των ανθρώπων και κατάσχουν κεφάλαια, θα ωθήσει τους ανθρώπους να αναζητήσουν καλύτερες ψηφιακές εναλλακτικές, πρώτα και κύρια το Bitcoin.

Πάρτε τη Νιγηρία, για παράδειγμα. Ήταν μια από τις πρώτες χώρες που υιοθέτησε ένα CBDC.

Οι παγκοσμιοποιητές χρησιμοποίησαν τη Νιγηρία - τη μεγαλύτερη χώρα της Αφρικής ως προς τον πληθυσμό και το μέγεθος της οικονομίας της - ως δοκιμαστικό αερόστατο για να δοκιμάσουν τα άθλια σχέδιά τους να εφαρμόσουν CBDC στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και πέρα ​​από αυτήν.

Ωστόσο, ήταν μια απύθμενη αποτυχία με ποσοστό υιοθεσίας μικρότερο από 1 στους 200 Νιγηριανούς παρά τις καλύτερες προσπάθειες της κυβέρνησης να δωροδοκήσει και να εξαναγκάσει τον πληθυσμό να το χρησιμοποιήσει.

Μετά την εισαγωγή του CBDC, ο πληθωρισμός στη Νιγηρία εκτινάχθηκε στα ύψη και η υιοθέτηση του Bitcoin αυξήθηκε.

Ήταν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα που ήλπιζαν οι παγκοσμιοποιητές.

Αναμένω ότι θα δούμε παρόμοια δυναμική όπου οι κυβερνήσεις εισάγουν CBDC.

Έτσι, σε αντίθεση με τη συμβατική σοφία, τα CBDCs θα μπορούσαν να είναι ένας τεράστιος καταλύτης για την υιοθέτηση του Bitcoin.

 International Man 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου