Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Προσοχή σε μια ψευδή σημαία για να ξεκινήσει ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος

ψευδής σημαία shutterstock_1973310386.jpg 

του Νικ Τζιαμπρούνο


Μια ψεύτικη σημαία είναι ένα περιστατικό που έχει σχεδιαστεί για να παραπλανήσει τους ανθρώπους να πιστέψουν ότι κάποιος άλλος το έκανε πραγματικά.

Είναι όπως η σκηνή στην ταινία Fast Times στο Ridgemont High .

Υπάρχει ένας χαρακτήρας που παίζει στην ομάδα ποδοσφαίρου του γυμνασίου και έχει ένα φανταχτερό σπορ αυτοκίνητο. Αργότερα, ο φίλος του μικρού αδερφού του πετάει κατά λάθος αυτό το αυτοκίνητο.

Τρομοκρατημένοι με το πώς θα μπορούσε να ανταποκριθεί ο μεγάλος αδερφός, καταστρώνουν ένα έξυπνο σχέδιο για να μεταθέσουν την ευθύνη σε κάποιον άλλο. Το κάνουν να μοιάζει σαν η αντίπαλη ποδοσφαιρική ομάδα να βανδάλισε το αυτοκίνητο, διακοσμώντας το με τα χρώματα και τα συνθήματα της αντίπαλης ομάδας.

Το σχέδιο λειτουργεί.

Ο μεγάλος αδερφός ξεγελιέται και σκέφτεται ότι μια αντίπαλη ποδοσφαιρική ομάδα σκουπίζει το αυτοκίνητό του αντί για τον μικρό αδερφό.

Αυτή είναι η ουσία μιας ψεύτικης σημαίας. Οι κυβερνήσεις και οι υπηρεσίες πληροφοριών χρησιμοποιούν την ίδια τακτική για κακόβουλο αποτέλεσμα.

Πάρτε το περιστατικό Mukden το 1931. Οι Ιάπωνες κατασκεύασαν μια επίθεση για να δικαιολογήσουν την εισβολή στη Μαντζουρία.

Το 1939, πριν εισβάλει στην Πολωνία, η ναζιστική Γερμανία οργάνωσε μια επίθεση. Έκαναν τους Πολωνούς να μοιάζουν με τους επιθετικούς.

Υπήρξε το περιστατικό στον Κόλπο του Τόνκιν το 1964. Τότε ήταν που το Βόρειο Βιετνάμ υποτίθεται ότι εκτόξευσε τορπίλες εναντίον πολεμικού πλοίου των ΗΠΑ. Οι τορπίλες απέτυχαν και δεν υπήρξε ζημιά. Αλλά αυτό δεν έκανε καμία διαφορά…

Ο πρόεδρος Λίντον Τζόνσον διέκοψε την εθνική τηλεόραση αργότερα το ίδιο βράδυ. Σε μια φλογερή ομιλία, συγκέντρωσε τον αμερικανικό λαό ενάντια σε αυτήν την επίθεση στον αμερικανικό στρατό.

Ήταν η επίσημη έναρξη του πολέμου του Βιετνάμ… μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές στην ιστορία των ΗΠΑ. Και όλα ξεκίνησαν από την «επίθεση» στον Κόλπο του Τόνκιν.

Μόνο που η επίθεση με τορπίλη δεν έγινε ποτέ. Ήταν ένα ψεύτικο πρόσχημα για την είσοδο στον πόλεμο του Βιετνάμ.

Fast forward στο 2014, στις επιθέσεις ελεύθερων σκοπευτών στο Κίεβο της Ουκρανίας. Συνέβαλε καταλυτικά στην ανατροπή της φιλορωσικής κυβέρνησης. Αλλά πιστεύεται ότι είναι μια επίθεση ψευδούς σημαίας.

Στη συνέχεια, υπήρξε η επίθεση με χημικά όπλα το 2017 στη Συρία. Ο ερευνητής δημοσιογράφος Seymour Hersh ισχυρίζεται ότι επρόκειτο για μια ψευδή επίθεση με σκοπό να εμπλέξει τις ΗΠΑ άμεσα στον πόλεμο της Συρίας.

Γιατί λοιπόν σας το λέω τώρα;

Υπάρχουν δύο λόγοι.

Πρώτον, για να καταλάβετε αυτήν την πονηρή τακτική και να μην σας ξεγελάσει. Οι επιθέσεις με ψευδείς σημαίες είναι συχνά τα προσχήματα για την έναρξη μεγάλων πολέμων.

Δεύτερον, επειδή η κατάσταση σήμερα στη Μέση Ανατολή είναι ώριμη για ένα περιστατικό ψευδούς σημαίας να προκαλέσει πόλεμο με το Ιράν, που θα μπορούσε να κλιμακωθεί και να πυροδοτήσει έναν παγκόσμιο πόλεμο.

USS Liberty Redux;

Ήταν η πιο πολύνεκρη επίθεση σε αμερικανικό πλοίο από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο…

Ήταν μια καθαρή, ηλιόλουστη μέρα στις 8 Ιουνίου 1967 —κατά τη διάρκεια του Πολέμου των Έξι Ημερών— και το USS Liberty βρισκόταν 13 μίλια από τη βόρεια ακτή της χερσονήσου του Σινά σε διεθνή ύδατα.

Τα ισραηλινά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αρκετές υπερπτήσεις σε χαμηλό ύψος του πλοίου, το οποίο έφερε μεγάλη αμερικανική σημαία από τη γέφυρα και έφερε καθαρά την ένδειξη «USS Liberty». Δεν το παρεξηγούσαμε για οτιδήποτε άλλο εκτός από ένα αμερικανικό πλοίο.

Στη συνέχεια, γύρω στις 2 το μεσημέρι, οι Ισραηλινοί επιτέθηκαν με μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία έριξαν βόμβες και ναπάλμ και στη συνέχεια έπληξαν το κατάστρωμα του Liberty. Η αρχική επίθεση απενεργοποίησε το σύστημα επικοινωνίας του πλοίου, καθιστώντας αδύνατη τη μετάδοση σήματος κινδύνου.

Μετά την αποχώρηση των μαχητικών αεροσκαφών, ισραηλινές τορπιλοβάρκες εκτόξευσαν τις τορπίλες τους στο Liberty, με ένα να φέρει ένα άμεσο και καταστροφικό χτύπημα.

Την ίδια περίπου ώρα, πολλά ισραηλινά ελικόπτερα φορτωμένα με στρατιώτες με πλήρη εξοπλισμό μάχης αιωρούνταν πάνω από το Liberty.

Στη συνέχεια οι Ισραηλινοί πυροβόλησαν με πολυβόλο τις σωσίβιες λέμβους που είχαν εκτοξευθεί για να προσπαθήσουν να σώσουν τους τραυματίες.

Η επίθεση ήταν γρήγορη και μανιώδης. Πολλοί πιστεύουν ότι η πρόθεση ήταν να βυθιστεί το πλοίο και να μην αφήσουν επιζώντες.

Αυτό ακριβώς θα είχε συμβεί αν δεν υπήρχαν οι ηρωικές προσπάθειες ενός ναύτη, ο οποίος διακινδύνευσε να πυροβολήσει με πολυβόλο για να επισκευάσει την κεραία του Liberty ώστε να μπορέσει να στείλει ένα σήμα κινδύνου.

Οι Ισραηλινοί αναχαίτησαν το σήμα κινδύνου και διέκοψαν την επίθεση.

Στο τέλος, η επίθεση σκότωσε 34 Αμερικανούς ναύτες και τραυμάτισε άλλους 174—περίπου το 67% του συνόλου του πληρώματος.

Το Ισραήλ ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για λανθασμένη ταυτότητα και μπέρδεψαν το USS Liberty με ένα αιγυπτιακό σκάφος.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποδέχτηκε λίγο πολύ την εξήγηση του Ισραήλ, παρέσυρε το περιστατικό κάτω από το χαλί και απείλησε τους επιζώντες με στρατοδικείο αν μιλούσαν ποτέ γι' αυτό.

Ωστόσο, όπως περιγράφεται λεπτομερώς στο έγκυρο βιβλίο, The Attack on the Liberty , πολλοί ναύτες που επέζησαν από την επίθεση του USS Liberty βρίσκουν την επίσημη εξήγηση απίθανη και γελοία.

Πιστεύουν ότι ήταν μια σκόπιμη επίθεση που είχε σκοπό να βυθίσει το πλοίο και να σκοτώσει ολόκληρο το πλήρωμα.

Υποθέτοντας ότι οι επιζώντες είναι σωστοί, κανείς δεν γνωρίζει το πραγματικό κίνητρο του Ισραήλ να επιτεθεί στο USS Liberty.

Ορισμένοι πιστεύουν ότι ήταν μια αποτυχημένη επίθεση ψευδούς σημαίας. Η ιδέα ήταν να βυθιστεί το πλοίο, χωρίς να αφεθούν επιζώντες, και στη συνέχεια να ρίξουν την ευθύνη στην Αίγυπτο για να αναγκάσουν τις ΗΠΑ να εισέλθουν στον Πόλεμο των Έξι Ημερών από την πλευρά του Ισραήλ.

Ο λόγος που αναφέρω την ιστορία του USS Liberty είναι ότι μια τρομερή παρόμοια κατάσταση εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή.

Μετά την πρόσφατη επίθεση της Χαμάς από τη Λωρίδα της Γάζας, η Μέση Ανατολή βρίσκεται στο χείλος του μεγαλύτερου περιφερειακού πολέμου των τελευταίων δεκαετιών.

Οι ΗΠΑ έστειλαν μια αρμάδα πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο, όχι μακριά από το σημείο όπου συνέβη το περιστατικό USS Liberty πριν από 56 χρόνια.

Η κατάσταση είναι ώριμη για ένα περιστατικό ψευδούς σημαίας που αναγκάζει τις ΗΠΑ στον πόλεμο, ο οποίος αναμφίβολα θα φέρει στο Ιράν και τους συμμάχους του.

Ωστόσο, θα μπορούσε να επεκταθεί πέρα ​​από τη Μέση Ανατολή, επειδή η Ρωσία και η Κίνα στέκονται πίσω από το Ιράν και τους συμμάχους του.

Εν ολίγοις, η Μέση Ανατολή βρίσκεται στον γκρεμό ενός μεγάλου περιφερειακού πολέμου που θα μπορούσε να κλιμακωθεί σε παγκόσμιο πόλεμο.

Ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος είναι μια πιθανότητα.

Το μόνο που χρειάζεται για να ξεκινήσουν όλα είναι ένα καταλυτικό γεγονός, όπως ακριβώς ξεκίνησαν άλλοι μεγάλοι πόλεμοι.

Μια επίθεση ψευδούς σημαίας σε αμερικανικό πλοίο στην Ανατολική Μεσόγειο θα έκανε το κόλπο.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα πόσο κοντά είμαστε σε μια καταστροφή ιστορικών διαστάσεων, πόσο μάλλον πώς να προετοιμαστούν...

Η επερχόμενη κρίση θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερη, πολύ μεγαλύτερη και πολύ διαφορετική από ό,τι έχουμε δει από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

International Man

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου