Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Τέρμα τα δίφραγκα! - Ο «φιλάνθρωπος» Σόρος κλείνει την στρόφιγγα. Όχι άλλα δισεκατομμύρια για τα ευρωπαϊκά ιδρύματα Ανοικτής Κοινωνίας του Σόρος

 


Από τον Daniel Weinmann

Ο George Soros είναι ένας άνθρωπος με ...ευγενές όραμα: ένας κόσμος γεμάτος ανοιχτές και δημοκρατικές κοινωνίες. Βλέπει τον εαυτό του ως σωτήρα. «Κουβαλούσα μαζί μου ισχυρές μεσσιανικές φαντασιώσεις από την παιδική μου ηλικία, τις οποίες έπρεπε να ελέγξω ώστε να μην μου προκαλέσουν προβλήματα», έγραψε στο δοκίμιό του το 1991 με τίτλο «Underwriting Democracy» (Σ.τ.Μ. χμ... μήπως καλύτερα 'undermining democracy')
(https://www.georgesoros.com/wp-content/uploads/2017/10/underwriting_democracy-chap-1-2017_10_05.pdf). «Αλλά όταν είχα επιβληθεί στον κόσμο, ήθελα να επιδοθώ στις φαντασιώσεις μου όσο μπορούσα να το αντέξω οικονομικά».

Μέσα στον ιεραποστολικό του ζήλο, ο Σόρος αισθάνεται ότι καλείται να παρέμβει στη μοίρα της Ευρώπης – ακόμα κι αν κανείς δεν τον έχει εκλέξει δημοκρατικά ή δεν του έχει ζητήσει καν να το κάνει. Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, ο Σόρος επένδυσε 125 εκατομμύρια δολλάρια τον Ιανουάριο του περασμένου έτους για να υποστηρίξει αριστερούς υποψηφίους και ομάδες (https://www.politico.com/news/2022/01/28/soros-pours-125m-into-super-pac-ahead-of-midterms-00002847).

Στην Γερμανία, οι ανιχνευτές γεγονότων της Correctiv έλαβαν έως και 132.000 ευρώ ετησίως από το Ίδρυμα Ανοικτής Κοινωνίας μεταξύ 2016 και 2021 (https://correctiv.org/ueber-uns/finanzen/). Ο Σόρος δεν στερείται των οικονομικών πόρων που απαιτούνται για τέτοιες δωρεές. Το 1993, σύμφωνα με το Financial World, ο ετήσιος μισθός του ξεπέρασε το ακαθάριστο εθνικό προϊόν 42 εθνών του ΟΗΕ.


«Τέτοιες ενέργειες υπονομεύουν τις δημοκρατίες μας»

Ένα χρόνο νωρίτερα, ο κερδοσκόπος γράφτηκε στα βιβλία της ιστορίας ως «ο άνθρωπος που έσπασε την Τράπεζα της Αγγλίας». Ο Σόρος είχε κάνει ένα μεγάλο στοίχημα εναντίον της βρετανικής λίρας, το οποίο ανάγκασε τη βρετανική κυβέρνηση να αποσυρθεί από το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Σύστημα στις 16 Σεπτεμβρίου 1992. Ο Σόρος κέρδισε ένα δισεκατομμύριο δολάρια αυτή τη «Μαύρη Τετάρτη».

Παρ' όλα αυτά, ο διαχειριστής hedge fund θεωρείται «φιλάνθρωπος».

Προκειμένου να αναμορφώσει τον κόσμο προς όφελός του, διανέμει 25,1 δισεκατομμύρια δολλάρια κάθε χρόνο σε πολιτικούς, ακτιβιστές και οργανισμούς σε όλο τον κόσμο με το Ίδρυμα Ανοικτής Κοινωνίας, το οποίο αξίζει σχεδόν 5 δισεκατομμύρια δολλάρια. Το έργο του πολυδισεκατομμυριούχου είναι αμφιλεγόμενο.

Η FAZ (https://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/bill-gates-und-george-soros-umstrittene-macht-der-milliardaere-18690675.html), για παράδειγμα, το συνόψισε τον Φεβρουάριο: «Το σήμα κατατεθέν των Μπιλ Γκέητς και άλλων είναι τα δισεκατομμύρια δολλάρια τους. Αυτά συχνά τα έχουν επιτύχει εκμεταλλευόμενοι κενά όπως οι φορολογικοί παράδεισοι και τα τρωτά σημεία στις κοινότητες. Μετά από αυτό, χάρη στις μεγάλες τράπεζες και τις στρατιές δικηγόρων, μετατρέπονται σε φιλάνθρωπους. Τέτοιες ενέργειες υπονομεύουν τις δημοκρατίες μας».

Η «Tagesschau» υπήρξε επίσης επικριτική - ήδη από το 2019: «Ένα άλλο εξέχον παράδειγμα δείχνει ότι οι άνθρωποι που προωθούνται από τον Σόρος δεν ενεργούν απαραίτητα στο δικό του πνεύμα της «ανοιχτής κοινωνίας» αργότερα στην πορεία τους: Στα τέλη της δεκαετίας του 1980, ένας σημερινός κορυφαίος πολιτικός επωφελήθηκε από μια υποτροφία του Σόρος ενώ σπούδαζε στην Οξφόρδη. Το όνομά του: Βίκτορ Ορμπάν».


«Δεν έχουμε ιδέα πώς προέκυψε αυτή η απόφαση»

Πώς είναι πραγματικά η φιλανθρωπική σκέψη του Σόρος, αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο CBS (https://web.facebook.com/watch/?v=1672283849536516). «Είμαι εκεί κυρίως για να βγάλω χρήματα», είπε, χωρίς συναισθήματα, «δεν μπορώ και δεν θέλω να δώσω προσοχή στις κοινωνικές συνέπειες των πράξεών μου».

Είναι ταιριαστό του ανδρός το γεγονός ότι μεταξύ 60% και 80% των εργαζομένων στα ευρωπαϊκά ιδρύματα που υποστηρίζει πρόκειται τώρα να απολυθούν – χωρίς να έχουν ενημερωθεί για την αλλαγή στρατηγικής.

«Είμαστε πιθανώς αρκετές εκατοντάδες ομάδες εδώ στην Ευρώπη και δεν έχουμε ιδέα πώς προέκυψε αυτή η απόφαση», δήλωσε η Márta Pardavi, συμπρόεδρος της Ουγγρικής Επιτροπής του Ελσίνκι, η οποία έχει αναλάβει την προστασία των δικαιωμάτων των αιτούντων άσυλο και την «παρακολούθηση της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα εκτελεστικά θεσμικά όργανα και στο δικαστικό σύστημα», σύμφωνα με την Die Welt (https://www.welt.de/politik/ausland/article247132264/Kuendigungswelle-Soros-Stiftungen-ziehen-sich-fast-vollstaendig-aus-Europa-zurueck.html#Comments).

Φυσικά, «η προώθηση της δημοκρατίας και η καταπολέμηση του αυταρχισμού στην Ευρώπη και στον τομέα της κοινωνίας των πολιτών, η οποία είναι απαραίτητη για αυτούς τους στόχους», θα συνεχίσει να υποστηρίζεται, τόνισε ο γιος του Σόρος, Αλεξάντερ, στον οποίο ο 92χρονος θέλει να μεταβιβάσει την επιχειρηματική αυτοκρατορία δισεκατομμυρίων δολλαρίων του, στο πνεύμα του πατέρα του.


Τεχνητά λευκά σύννεφα πάνω από την Αρκτική

«Μερικοί από τους χρηματοδοτούμενους οργανισμούς είναι σοκαρισμένοι, προειδοποιούν για οπισθοδρόμηση για τη δημοκρατία», γράφει η Die Welt. Τίθεται το ερώτημα τι έχουν φέρει τα ιδρύματα του Σόρος – και σε ποιον θα λείψουν πραγματικά. Η Γκρέτα Τούνμπεργκ και οι αυτοκόλλητοι ακτιβιστές για το κλίμα είναι πιθανό να χάσουν τη ζεστή βροχή χρημάτων.

«Ο πολιτισμός μας κινδυνεύει να καταρρεύσει εξαιτίας της αδυσώπητα εξελισσόμενης κλιματικής αλλαγής», δήλωσε ο υποστηρικτής της Μέρκελ τον Φεβρουάριο στη φετινή Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, χτυπώντας το νεύρο των καιρών (https://www.telegraph.co.uk/business/2023/02/16/use-weather-control-fight-climate-change-urges-george-soros/). «Η ανθρώπινη επιρροή έχει καταστρέψει το κλίμα, οπότε χρειάζεται ανθρώπινη εφευρετικότητα για να αποκατασταθεί». Κατά την άποψή του, η «κλιματική κατάρρευση» μπορεί να αποφευχθεί μόνο με τη δημιουργία τεχνητών λευκών σύννεφων πάνω από την Αρκτική.

Στην καλύτερη περίπτωση, η δημοκρατία πρέπει να προέρχεται από τον λαό και όχι από μεγιστάνες που προσπαθούν να ασκήσουν πολιτική επιρροή με τα δισεκατομμύρια τους. Η αποχώρηση του Τζωρτζ και του Αλεξάντερ Σόρος από την Ευρώπη είναι επομένως ένας καλός τρόπος για να φτάσουμε ένα βήμα πιο κοντά στην πολιτική ελευθερία.

https://odysseiatv.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου