Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

Γιατί οι μετεωριστικές αγελάδες έχουν σημασία

 

από τον Τζεφ Τόμας
cowsm.jpg


Όλοι έχουμε ακούσει ανοησίες για τις αγελάδες που αποτελούν κίνδυνο για τη συνέχιση της ζωής στη γη – ότι το αέριο μεθανίου από τον μετεωρισμό των αγελάδων θα επιφέρει την κλιματική αλλαγή πιο γρήγορα από το τζετ του Τζον Κέρι.

Κάθε σκεπτόμενο άτομο (ένα υποείδος του Homo sapiens που βρίσκεται σε παρακμή αλλά δεν κινδυνεύει ακόμη) θα συμφωνούσε ότι η ιδέα ότι ένα ζώο που υπάρχει σε αρμονία με τη φύση για περισσότερα από δύο εκατομμύρια χρόνια θα μπορούσε να καταστρέψει τη γη μέσα σε δεκατέσσερα χρόνια, αν δεν είναι Το εξολοθρευμένο είναι πραγματικά παράλογο.

Και όμως εκείνοι των οποίων η ικανότητα συλλογισμού είναι σε παρακμή, τείνουν να πιστέψουν τον ισχυρισμό. Προφανώς, αυτά τα άτομα είναι τα ίδια που αρχίζουν να πιστεύουν ότι οι άντρες μπορούν να κάνουν μωρά και ότι ένα άτομο μπορεί να γίνει κάτι που δεν είναι απλώς «ταυτοποιώντας» ως τέτοιο.

Αλλά όσοι από εμάς βλέπουν τον παραλογισμό σε τέτοιες ξεκάθαρα παράλογες πεποιθήσεις, δεν είμαστε διατεθειμένοι να γελάσουμε καθώς παρατηρούμε ότι αυτές οι έννοιες διαδίδονται από παγκοσμιοποιητικές κυβερνήσεις μέσω συμμορφούμενων μέσων ενημέρωσης… και, χειρότερα, γίνονται αποδεκτές από περισσότερους από λίγους ανθρώπους.

Ενδεικτικά, πρόσφατα, μια δημοσίευση - Natural News - έκανε ένα άρθρο με τίτλο, "13 Έθνη συμφωνούν να κατασκευάσουν τον παγκόσμιο λιμό καταστρέφοντας τη γεωργία, λέγοντας ότι η παραγωγή τροφίμων είναι ΚΑΚΗ για τον πλανήτη".

Σε αυτό το άρθρο, περιγράφουν μια διάσκεψη με επικεφαλής τον τσάρο για το κλίμα των ΗΠΑ Τζον Κέρι, στην οποία εκπρόσωποι από δεκατρείς χώρες δηλώνονται ότι έχουν δεσμευτεί για έναν μειωμένο πληθυσμό αγελάδων παγκοσμίως για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Λοιπόν, αυτό το συνέδριο έλαβε χώρα και ένα θέμα συζήτησης ήταν το μεθάνιο που παράγεται από τις αγελάδες, και δεκατρείς συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι χρειάζονταν κάποιου είδους μέτρα.

Αλλά δεν ισχύει ότι δεκατρείς χώρες έχουν θεσπίσει νομοθεσία για την εξάλειψη των αγελάδων.

Θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα βήμα πίσω εδώ και να εξετάσουμε τι πραγματικά συνέβη. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί όχι μόνο να μάθουμε εάν το κόκκινο κρέας θα εξαλειφθεί σύντομα ή όχι παγκοσμίως. θα μπορούσαμε επίσης να αποκτήσουμε κάποια εικόνα για το πώς οι παγκοσμιοποιητικές κυβερνήσεις επιδιώκουν να επιτύχουν τους στόχους τους.

Στις περισσότερες χώρες, ο ρόλος του Υπουργού Περιβάλλοντος είναι μια ταπεινή υπουργική θέση, που δίνεται ως ένδειξη σε ένα πιστό μέλος του κόμματος. Οι περισσότεροι Υπουργοί Περιβάλλοντος επιδοκιμάζουν κάπως, αλλά σπάνια εφαρμόζουν σημαντικές αλλαγές. Λοιπόν, ας ακολουθήσουμε το νήμα του τι έχει συμβεί.

  • Ο Τζον Κέρι έρχεται σε επαφή με τους Υπουργούς Περιβάλλοντος σε μια σειρά από «κατώτερες» χώρες σε όλο τον κόσμο με την αόριστη προϋπόθεση να «κάνουν τη διαφορά». Είναι στην ευχάριστη θέση να συμμετέχουν, καθώς ο Kerry τους δίνει μεγαλύτερη ορατότητα και νομιμοποιεί τις κατά τα άλλα μάλλον άσκοπες δουλειές τους.
  • Ένα συνέδριο γίνεται σε ένα ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων κάπου για λίγες μέρες. Όλοι ακούν τους ομιλητές να σφίγγουν τα χέρια τους για τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής και κάθε υπουργός προσπαθεί να τραβήξει τις φωτογραφίες του με τον Τζον Κέρι.
  • Υπάρχουν πολύ λίγα στο κείμενο της κεντρικής παρουσίασης του Kerry – κυρίως ασαφή σχόλια σχετικά με τους κινδύνους του μεθανίου και την ανάγκη για κάθε χώρα να δεσμευτεί να κάνει τη διαφορά.
  • Στο τέλος του συνεδρίου, οι συμμετέχοντες είναι περήφανοι που υπογράφουν ένα έγγραφο που δεν περιέχει λεπτομέρειες, αλλά λέει ότι συμφωνούν όλοι στην ελπίδα να κάνουν τη διαφορά.
  • Εκδίδεται δελτίο τύπου, στο οποίο εμφανίζονται όλοι οι υπουργοί μαζί, δηλώνοντας ότι το μεθάνιο είναι επικίνδυνο και ότι όλες οι χώρες συμφωνούν σχετικά με την ιδέα μιας παγκόσμιας πολιτικής ελέγχου του μεθανίου.
  • Το μήνυμα που έλαβε το κοινό είναι ότι όλοι οι ειδικοί συμφωνούν σε ό,τι λένε, αν και αυτό που λένε είναι ακόμα αρκετά ασαφές.
  • Ένα έντυπο όπως το Natural News δημοσιεύει ένα άρθρο με έναν κατάλληλα ανησυχητικό τίτλο.
  • Η αντιληπτή υπερεκτίμηση από το Natural News θεωρείται πρόκληση από ελεγχόμενες πηγές πληροφοριών όπως η Wikipedia για να ειδοποιήσει το κοινό. Είναι ενδιαφέρον ότι κάθε φορά που μια δημοσίευση, μια ομάδα ή ένα άτομο δυσφημίζεται από τη Wikipedia, το κάνουν πάντα στην πρώτη γραμμή της περιγραφής τους, π.χ.
  • Το Natural News είναι ένας ακροδεξιός, αντιεμβολιαστικός ιστότοπος θεωρίας συνωμοσίας και ψευδών ειδήσεων, γνωστός για την προώθηση της εναλλακτικής ιατρικής, της ψευδοεπιστήμης, της παραπληροφόρησης και του ακροδεξιού εξτρεμισμού."

Αυτή είναι ουσιαστικά η διαδικασία που χρησιμοποιείται τώρα με συνέπεια από τους παγκοσμιοποιητές.

-


Η Wikipedia χωρίζει πλέον όλες τις δημοσιεύσεις, τους ειδικούς και άλλους είτε ως αφηγητές της αλήθειας είτε ως ακροδεξιοί υποστηρικτές συνωμοσίας. Το πραγματικό ζήτημα εδώ δεν είναι να κλανάνε αγελάδες περισσότερο από το αν οι άνδρες μπορούν να κάνουν μωρά. Αυτά είναι απλές ασκήσεις.

Έτσι, αν κάνουμε ένα βήμα πίσω και εξετάσουμε μια επισκόπηση του τι σημαίνει όλο αυτό – γιατί είναι τόσο διαδεδομένο και γιατί χρησιμοποιείται τόσο σταθερά η διαδικασία – μπορεί να καταλήξουμε στα εξής:

Τα θέματα είναι παράλογα ακραία για κάποιο λόγο. Ο στόχος δεν είναι η επίτευξη των ίδιων των θεμάτων. Είναι η αλλοίωση της ψυχής του λαού.

Από τη στιγμή που το κοινό έχει περάσει αρκετά χρόνια έχοντας τα κεφάλια του χωρισμένα μεταξύ του «ακροδεξιού εξτρεμισμού» και αυτού που εγκρίνεται από το Υπουργείο Αλήθειας, αρκετοί άνθρωποι θα έχουν μετατραπεί σε μη σκεπτόμενους προπονητές που μπορεί να υποβληθεί ένα νομοσχέδιο με ευρεία και σκόπιμα μη συγκεκριμένος στόχος να τεθεί εκτός νόμου ο ακροδεξιός εξτρεμισμός σε όλες τις μορφές του.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η ψήφιση του νομοσχεδίου, μια σημαντική πλειοψηφία των ανθρώπων θα πρέπει να έχουν ήδη φτάσει στο στάδιο της νέας τους διαδικασίας σκέψης που πιστεύουν ότι ο νόμος δεν είναι μόνο δικαιολογημένος αλλά και ουσιαστικός. Όσοι άνθρωποι μπορούν ακόμα να σκεφτούν, αναμένεται να συμμορφωθούν.

Ο στόχος δεν είναι η εξάλειψη των αγελάδων. είναι η εξάλειψη της σκέψης και της διαφωνίας. Εάν έχουμε υπόψη μας τα παραπάνω ως διαδικασία και όχι ως επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, έχουμε μεγαλύτερη ικανότητα να εστιάσουμε στο κρίσιμο ζήτημα.

Σίγουρα, υπάρχουν εκείνες οι οντότητες που θα ήθελαν να εξαλείψουν το κόκκινο κρέας και να ταΐσουν τους ανθρώπους με έντομα ως αντικατάσταση. Αλλά αυτό δεν είναι το κεντρικό ζήτημα εδώ.

Ο βασικός στόχος δεν είναι τίποτα λιγότερο από την εξάλειψη της ατομικής σκέψης και διαφωνίας. Είναι ουσιαστικό για τη δημιουργία ενός πλήρως κολεκτιβιστικού κράτους και βρίσκεται στην καρδιά του συνολικού παγκοσμιοποιητικού στόχου.

International Man

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου