Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Το πρώτο θύμα του πολέμου είναι η αλήθεια» και η Κύπρος

 «Το πρώτο θύμα του πολέμου είναι η αλήθεια» και η Κύπρος

Ο Δημήτρης Δημητρίου του ΔΗΣΥ, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου της Ελλάδας, έκαναν το ίδιο “λάθος”. Τυχαίο;

Στις 24 Φεβρουαρίου 2022 σε τηλεοπτική συζήτηση για την βάρβαρη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο Εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος στην Κυπριακή Δημοκρατία Δημοκρατικού Συναγερμού, Δημήτρης Δημητρίου, προέβη σε μια παραπλανητική δήλωση όταν είπε ότι δεν ξανάκουσε για εισβολή με στρατιωτικά μέσα από τον καιρό του 2ου παγκοσμίου πολέμου!

Την επομένη, 25 Φεβρουαρίου 2022 στην Αθήνα εκπληκτικά το ίδιο επανέλαβαν και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και η Πρόεδρος αυτής κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Δ. Δημητρίου ΔΗΣΥ (ΡΙΚ 24.2.2022): «Είναι η πρώτη εισβολή με στρατιωτικά μέσα, η πρώτη παραβίαση συνόρων που γίνεται μετά την λήξη του Β’ παγκοσμίου πολέμου».

Διάλογος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την έναρξη της συνάντησής τους 25.2.2022:

«Κ. Μητσοτάκης :Η 24η Φεβρουαρίου 2022, κυρία Πρόεδρε, ήταν μια σκοτεινή μέρα για την Ευρώπη. Για πρώτη φορά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, υπήρξε οργανωμένη και μαζική εισβολή σε ευρωπαϊκό κράτος».

«Κ. Σακελλαροπούλου: Κύριε Πρόεδρε, συμφωνώ ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι η πρώτη τόσο σημαντική επίθεση εναντίον ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους, μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο που νομίζαμε πια ότι αυτά τα θέματα λύθηκαν».

Όσον αφορά στη δήλωση Μητσοτάκη: Και η Κύπρος ευρωπαϊκό κράτος ήταν πάντα και είναι, ανεξάρτητα αν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή όχι.
Διόρθωση από Δ. Δημητρίου

Όσον αφορά στον κ. Δ. Δημητρίου, προς τιμήν του προέβη σε διόρθωση μέσω Twitter και έγραψε: «Σε προχθεσινή μεσημεριανή εκπομπή έκανα ένα γλωσσικό ατόπημα και διατύπωσα μια φράση που δεν στέκει ιστορικά και πολιτικά. Προφανώς και η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ΔΕΝ είναι η πρώτη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο… Η θέση μου είναι ξεκάθαρη η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει πολλούς συσχετισμούς με την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο που ενισχύουν και την ένταση της καταδίκης μας».

Δεν ακούσαμε όμως τίποτα εκ μέρους του Έλληνα Πρωθυπουργού και της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, για απόσυρση του δικού τους ατοπήματος, και που δεν δικαιολογείται με το τίποτα από τους δύο ηγέτες της κατά τα άλλα «εγγυήτριας» Ελλάδας…

Καθώς ετοιμαζόμουν να στείλω για ανάρτηση το κείμενο αυτό, έμαθα διαβάζοντας το άρθρο του συνάδελφου Γ. Καλλινίκου στον «Φ» «Η εισβολή της Ρωσίας και οι επικίνδυνοι πολιτικάντηδες», ότι πρώτος που πέταξε την ανιστόρητη δήλωση ήταν ο …νυν ΥΠΕΞ Ιωάννης Κασουλίδης!

Ουαί και αλίμονο!

«Το πέταξε πρώτος ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος από την ημέρα που του διέκοψαν τη συνταξιοδότηση και τη χαλαρότητα στην οποία ευρισκόταν, εμφανίζεται με ύφος σοφού ειδήμονα της πολιτικής. Προκαλώντας, ωστόσο, διαρκώς με τις επαναλαμβανόμενες “σοφιστείες” του. “Οι εξελίξεις είναι λυπηρές και αντίθετες με τη διεθνή νομιμότητα. Πρόκειται για στρατιωτικές επιχειρήσεις εντός της Ευρώπης, κάτι το οποίο είχαμε αποφύγει από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου”, είπε».

Απολογία , απόσυρση και διόρθωση

Κύριε Πρόεδρε Νίκο Αναστασιάδη και κυρία Πρόεδρε της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου,

Εσείς θέλω να πιστεύω, πως δεν… έχετε προσβληθεί από την «ιστορική αμνησία» των προαναφερθέντων. Οφείλετε, είτε να βάλετε σε τάξη τον ΥΠΕΞ της ΚΔ είτε να τον στείλετε πίσω στη συνταξιοδότησή του. Όσον αφορά στους κυβερνώντες της Ελληνικής Δημοκρατίας, που εξέφρασαν και αλληλο-συμφώνησαν δημόσια Μητσοτάκης/Σακελλαροπούλου, οφείλετε να απαιτήσετε απόσυρση, απολογία και διόρθωση.

Η Κύπρος είναι συνεχιζόμενο θύμα προηγούμενων, ΔΥΟ βάρβαρων εισβολών, ως ανεξάρτητο κυρίαρχο κράτος μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Και δεν επιτρέπεται καμία επιείκεια, καμία «αμνησία», που μόνο την κατοχική ΤΟΥΡΚΙΑ εξυπηρετεί. Δεν θέλω να πω και ενσυνείδητα.

Σ.Σ. Το 1983 σε μια δίκη στο Λονδίνο ο μ. Λόρδος Tom Bingham, αργότερα από το 1996 Lord Chief Justice και όχι μόνο, ένας από τους σπουδαιότερους Δικαστές στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίος χαρακτηρίστηκε ως ο «σπουδαιότερος δικηγόρος της γενιάς του», αναφέρθηκε σε «τουρκικές εισβολές στην Κύπρο» στον πληθυντικό, «σε τουρκικά κατοχικά στρατεύματα». Απεβίωσε στις 11 Σεπτεμβρίου 2010.

Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου