Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Εικόνες θλίψης: Παιδιά και γυναίκες του Ντονμπάς εγκαταλείπουν τα σπίτια τους με προορισμό τη Ρωσία

 

Εικόνες θλίψης: Παιδιά και γυναίκες του Ντονμπάς εγκαταλείπουν τα σπίτια τους με προορισμό τη Ρωσία


Οι στιγμές μεγάλης έντασης που καταγράφονται στις αυτοανακηρυχθείσες Λαϊκές Δημοκρατίες του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ, οδήγησαν τους επικεφαλής τους να διατάξουν την εκκένωση των περιοχών. Άμαχοι σπεύδουν στη Ρωσία ως πρόσφυγες.
Ο άμαχος πληθυσμός από τις αυτοανακηρυχθείσες Λαϊκές Δημοκρατίες του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ, κυρίως γυναίκες και παιδιά αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εν μέσω κλιμάκωσης των ουκρανικών βομβαρδισμών και φόβων πολέμου στο Ντονμπάς.
Γυναίκες με τα μωρά τους στις αγκαλιές τους και μικρά αγόρια και κορίτσια «ξεριζώθηκαν» από τα σπίτια τους και μπήκαν σε λεωφορεία με προορισμό τη Ρωσία και συγκεκριμένα το Ροστόφ, όταν οι επικεφαλής σε Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ ανακοίνωσαν την έναρξη μαζικών εκκενώσεων.
Η διαδικασία θα είναι ολονύχτια, ενώ ο Ρώσος Π,ρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, έδωσε εντολή να δοθεί οικονομική στήριξη στους πρόσφυγες του Ντονμπάς και να δημιουργηθούν καταφύγια.
Το Ντονμπάς έχει καταγράψει δεκάδες παραβιάσεις της εκεχειρίας από το Κίεβο τις τελευταίες ημέρες που χρησιμοποιεί πυροβολικό και αντιαρματικά όπλα.
Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στο κέντρο του Ντόνετσκ το βράδυ της Παρασκευής, όπως μετέδωσε ανταποκριτής του Sputnik έξω από το κτίριο που στεγάζει την κυβέρνηση της περιοχής.
Ένα παγιδευμένο όχημα ανατινάχθηκε σε ένα πάρκινγκ κοντά στο κυβερνητικό κτίριο, με το ωστικό κύμα της έκρηξης να είναι αρκετά δυνατό και να ηχεί σε όλη την πόλη.
Οι Αρχές προέτρεψαν τον κόσμο «να παραμείνει ψύχραιμος και σε εγρήγορση» αλλά «και να μειώσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις μετακινήσεις στην πόλη».
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Ντένις Πουσίλιν, χαρακτήρισε τη βομβιστική επίθεση «εκτροπή» και ένδειξη προετοιμασίας του Κιέβου για την έναρξη στρατιωτικής επίθεσης στο Ντονμπάς.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι έχει πληροφορίες ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι θα διατάξει την έναρξη μιας επίθεσης στο Ντονέτσκ και στο Λουγκάνσκ «στο άμεσο μέλλον».
1/7 © Sputnik / Sergey Baturin / Παιδιά από το Ντονέτσκ μεταφέρονται στη Ρωσία
2/7 © Sputnik / Sergei Baturin Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίας
Παιδιά σε λεωφορείο από το Ντονέτσκ για το Ροστόφ
3/7 © Sputnik / Sergei Baturin Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίας
Παιδιά σε λεωφορείο από το Ντονέτσκ για το Ροστόφ
4/7 © Sputnik / Sergey Baturin  Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίας
Εκκένωση του Ντονέτσκ
5/7 © Sputnik / Sergey Baturin  Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίας
Εικόνες από την εκκένωση του Ντονέτσκ
6/7 © Sputnik / Sergey Baturin  Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίας
Εκκένωση του Ντονέτσκ
7/7 © Sputnik / Sergey Baturin Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίας

Ντονέτσκ: Σε ετοιμότητα για εκκένωση 700.000 πολίτες – Κυκλοφοριακό κομφούζιο κοντά στα σύνορα

Ντόνετσκ: έτοιμο να εκκενώσει 700.000 κατοίκους - Sputnik Ελλάδα, 1920, 18.02.2022
Χάος επικρατεί στους δρόμους κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ καθώς χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούν να διαφύγουν.
Περίπου 700.000 κάτοικοι σχεδιάζεται να απομακρυνθούν από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ (DPR), ανέφερε το Υπουργείο Καταστάσεων Εκτάκτων Αναγκών της αυτοανακηρυχθείσας δημοκρατίας.
«Τα πρώτα λεωφορεία με κατοίκους της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ που απομακρύνονται από την περιοχή, αναχωρούν σήμερα στις 8 το πρωί. Σχεδιάζεται να απομακρυνθούν περίπου 700.000 κάτοικοι της Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ. Πρώτα απ’ όλα, πρόκειται για παιδιάγυναίκες και ηλικιωμένους» ανέφερε το υπουργείο στο Facebook.

Όπως διακρίνεται και στα βίντεο που μεταδίδει το πρακτορείο Sputnik, εκατοντάδες αυτοκίνητα έχουν «κολλήσει» κοντά στα σύνορα στην προσπάθεια χιλιάδων πολιτών να διαφύγουν προς τη Ρωσία.

Ουρές σχηματίζονται ήδη από το απόγευμα της Παρασκευής (18/2) από τα οχήματα στο σημείο ελέγχου Ντονέτσκ και Ουσπένκα που οδηγούν στη γείτονα χώρα.

Οι σειρήνες έκτακτης ανάγκης ήχησαν το μεσημέρι στο Ντονέτσκ με πολλούς κατοίκους να ανησυχούν και να προετοιμάζονται για τη φυγή τους.

Νωρίτερα, οι ηγεσίες της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ ανακοίνωσαν την προσωρινή εκκένωση των δημοκρατιών και τη μετακίνησή τους στην περιοχή του Ροστόφ στη Ρωσία λόγω μιας πιθανής εισβολής και επίθεσης της Ουκρανίας.

https://infognomonpolitics.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου