Δεν μπορεί κανείς να σε σώσει αν δεν πιστέψεις ότι μπορείς να σωθείς και να σηκωθείς όρθιος.
Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021
Μαθήματα δημοκρατίας στον Ταγίπ Ερντογάν απ’ την νεολαία της χώρας του
Φωτογραφίες από την παλιά Ελλάδα
Γεύσου τις στάλες τις βροχής, το κρύο που σου μουδιάζει τα μάγουλα! Τον ήλιο που ζεσταίνει την καρδιά και σου φωτίζει την ψυχή.
Γράφει ο Τριστάνος
Όταν αρχίζεις να πονάς, τότε καταλαβαίνεις ότι το πιο πολύτιμο πράγμα που υπάρχει, είναι η υγεία μας. Τότε αντιλαμβάνεσαι ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο σε αυτή τη ζωή και δεν πρέπει να την λαμβάνουμε έτσι!
Αστραπιαία όλα αλλάζουν και στη σκέψη σου δεν υπάρχει τίποτα άλλο, μόνο φόβος!
Τότε αρχίζεις να στρέφεσαι στο θεό και σε δυνάμεις που δεν πίστευες παλαιότερα.
Όταν αρχίζεις να πονάς, τότε κοιτάζεις τους ανθρώπους γύρω σου με άλλο μάτι. Η οποιαδήποτε έπαρση και ανωτερότητα που ένιωθες, χάνεται αμέσως και το βλέμμα σου ψάχνει με αγωνία για βοήθεια παντού.
Αρχίζεις να εκτιμάς κάθε στιγμή που ο πόνος υποχωρεί και νιώθεις χαρούμενος, μόνο και μόνο που δεν πονάς!
Ξαφνικά αρχίζεις να παρατηρείς την φύση με άλλο μάτι και πράγματα που δεν πρόσεχες στο παρελθόν, αποκτούν ουσία και βαρύτητα.
Δίνεις τεράστια σημασία στο χρόνο και προσπαθείς να κάνεις όσο περισσότερα μπορείς, την κάθε μέρα που περνάει.
Οι μέρες είναι πολύτιμες πλέον, οι ώρες· ακόμη και το κάθε λεπτό που περνάει.
Όταν αρχίσει ο πόνος, επιδιώκεις να βλέπεις τους αγαπημένους σου όσο συχνότερα γίνεται και να απολαμβάνεις τη συντροφιά τους στο έπακρο.
Αποφασίζεις να μιλήσεις στο γείτονα που είχατε τσακωθεί για έναν λόγο, που δεν θυμάσαι πλέον και ό, τι πίκρα είχες στην καρδιά σου, αρχίζει να μαλακώνει.
Δουλεύεις λιγότερο και ταξιδεύεις στα μέρη που πάντοτε ήθελες να πας, όμως ποτέ δεν πήγες, γιατί δεν προλάβαινες λόγω υποχρεώσεων.
Δυστυχώς δεν τα απολαμβάνεις όσο θα ήθελες, όμως θέλεις να δεις όσα μπορείς περισσότερα!
Όταν αρχίζεις να πονάς, δεν σε ενοχλεί τίποτα που σε ενοχλούσε παλιά. Ούτε το πολιτικό σύστημα, ούτε οι συνθήκες εργασίας που δυσκόλεψαν, ούτε το κουτσομπολιό της ξαδέρφης σου, ούτε εκείνος ο χαμένος έρωτας που σε παράτησε τότε και νόμιζες ότι ήρθε το τέλος του κόσμου.
Και απορείς γιατί δεν τα είχες προσέξει όλα αυτά; Απορείς γιατί δεν ήσουν ευτυχισμένος με όλα αυτά που είχες;
Γιατί έβρισκες λόγους για να γκρινιάξεις, να στεναχωρεθείς, να μαλώσεις και να πιεστείς;
Γιατί δεν κοιμόσουν τα βράδια, επειδή το παιδί σου έφερε έναν κακό βαθμό;
Γιατί έτρεχες όλη μέρα να τα προλάβεις όλα, λες και εσύ θα έσωνες τον κόσμο;
Έφτανες στο σημείο να κατακρίνεις τον εαυτό σου και να τον πιέζεις για κάθε λάθος σου, λες και οι άλλοι είναι τέλειοι.
Ενώ τώρα είσαι ευτυχισμένος, όταν σταματάει για λίγο ο πόνος!
Ξύπνα λοιπόν!
Σταμάτα να δίνεις σημασία πλέον, σε ανούσια θέματα και να χαλιέσαι κάθε μέρα. Δες την ομορφιά σε κάθε πράγμα γύρω σου.
Γεύσου τις στάλες τις βροχής, το κρύο που σου μουδιάζει τα μάγουλα! Τον ήλιο που ζεσταίνει την καρδιά και σου φωτίζει την ψυχή.
Είσαι ζωντανός, απόλαυσέ το. Γέλα, περπάτα, ταξίδεψε, αγκάλιασε.
Τώρα που μπορείς! Μην αφήνεις τίποτα για αργότερα.
Απόλαυσε τη ζωή σου τώρα, που δεν πονάς!
Ζήσε, πριν να είναι αργά!
https://thesecretrealtruth.blogspot.com/
Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021
ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ[Ετσι,γιά νά μήν τά μπερδεύουμε....]
Τι είναι οι αλκυονίδες μέρες – Ο μύθος της Αλκυόνης
Η Αλκυόνη (Alcedo atthis) – το σημερινό ψαροπούλι- είναι ένα πολύ εντυπωσιακό πουλί, με μπλε ελεκτρίκ φτέρωμα και πορτοκαλοκόκκινα φτερά στο στήθος της. Ένας μεσαιωνικός μύθος της Βόρειας Ευρώπης λέει ότι το χρώμα της Αλκυόνης ήταν στην αρχή γκρίζο. Όμως όταν έγινε ο βιβλικός κατακλυσμός, πέταξε κατευθείαν ψηλά στον ουρανό για να μπορέσει να παρατηρήσει τα νερά. Πετώντας όμως τόσο κοντά στον ήλιο το στήθος της τσουρουφλίστηκε και έγινε κόκκινο από τις ακτίνες του και η ράχη της μπλε από το χρώμα του ουρανού.
Σύμφωνα με τον πανάρχαιο μύθο μας, ήταν κάποτε μια χαρούμενη και ευτυχισμένη γυναίκα, κόρη του Θεού των ανέμων, του Αιόλου -που ζούσε στ ‘ακρογιάλια της θάλασσας με τον άντρα της Κήυκα και αλληλοαποκαλούνταν Ζευς και Ήρα. Για την ασέβειά τους όμως αυτή προς τον Δία οργίστηκε τόσο πολύ ο πρώτος των Θεών και μεταμόρφωσε τον Κήυκα σε όρνιο. Ξετρελαμένη τότε η δύστυχη γυναίκα, έτρεχε από δω και από κει στις ερημιές στις βαλτώδεις εκβολές των ποταμιών και μέσα στις πυκνές τους καλαμιές, για να βρει τον αγαπημένο της. Οπότε, οι θεοί του Ολύμπου την λυπήθηκαν και τη μεταμόρφωσαν σε πουλί, τη γνωστή μας Αλκυόνη, για να ψάχνει και στις θάλασσες μήπως εκεί βρει τον χαμένο της άντρα. Ωστόσο όμως η δυστυχία εξακολουθούσε να την συντροφεύει, γιατί αντίθετα από τ ‘άλλα πουλιά που γεννούν και κλωσούν τ’ αυγά τους την άνοιξη, αυτή γεννάει μέσα στη βαρυχειμωνιά, οπότε μανιασμένα τα κύματα της θάλασσας τέτοιον καιρό, της άρπαξαν αυγά και πουλιά κάνοντάς την να κλαίει σπαραχτικά.
Οι Θεοί που τόσο σκληρά είχαν τιμωρήσει την κόρη του Αιόλου, διέταξαν τότε τη θάλασσα και τους ανέμους να ησυχάσουν, να γίνει καλοκαιρία για δύο εβδομάδες, για όσες ημέρες η Αλκυόνη κλωσά τα αυγά της, εξ ου και οι Αλκυονίδες μέρες (15 Δεκεμβρίου-15 Φεβρουαρίου). Μια τέτοια ωραία και ποιητική ερμηνεία δόθηκε από τον πανάρχαιο αυτόν ελληνικό μύθο για την καλοκαιρινή αυτή παρεμβολή μέσα στην καρδιά του χειμώνα, που δεν έχει βέβαια καμιά σχέση με τη σημερινή επιστημονική εξήγηση του φαινομένου αυτού, καθώς η μετεωρολογική υπηρεσία μιλάει για εξίσωση των βαρομετρικών πιέσεων μεταξύ της νοτίου και βορείου Ευρώπης.
https://perierga.gr/
Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021
Οι μπαταρίες από κάνναβη είναι πιο ισχυρές από τις μπαταρίες λιθίου.
Αυτή η ανακάλυψη παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη συνάντηση της American Chemical Society στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ACS Nano (1). Επικεφαλής της ομάδας, Δρ David Mitlin από το Πανεπιστήμιο Clarkson, Νέα Υόρκη.
«Κατασκευάζουμε υλικά που μοιάζουν με γραφένιο για το ένα χιλιοστό της τιμής - και το κάνουμε με απόβλητα», ανέφερε ο Miltin. «Η κάνναβη που χρησιμοποιούμε είναι απολύτως νόμιμη για να αναπτυχθεί. Δεν έχει καθόλου THC - οπότε δεν υπάρχει αλληλεπιδραση με ψυχαγωγικές δραστηριότητες. "
Η ισχύς μιας τυπικής μπαταρίας λιθίου Amp-hour = 70mAh / g ενώ η ισχύς Amp-hour μιας μπαταρίας κάνναβης = 300mAh / g . (2) Συγκριτικά η νέα μπαταρία της Tesla κατασκευάζεται από φωσφορικό σίδηρο λιθίου, το οποίο υποτίθεται ότι διαρκεί δύο φορές περισσότερο από τις συμβατικές μπαταρίες ιόντων λιθίου. Το κόστος για την κατασκευή υπερπυκνωτών κάνναβης είναι πολύ φθηνότερο σε σύγκριση με τους υπερπυκνωτές με βάση το γραφένιο. Είναι μια πιο οικονομικά αποδοτική τεχνολογία που χρησιμοποιεί τον εσωτερικό φλοιό του φυτού που καταλήγει συνήθως στα σκουπίδια.
Τούτος ο λαός είναι άλλος. Ο λαός του Διγενή Ακρίτα που πάλεψε το Χάροντα έγινε θανατόδουλος. Ο λαός του ”θανάτω θάνατον πατήσας” είναι τώρα θανατο-υποταγμένος!!......
Αυτός ο λαός είναι ένας άλλος. Γιατί δεν εξηγείται διαφορετικά πως ο λαός του Ακριτικού κύκλου τραγουδιών του έπους του Ακρίτα που κονταροχτυπήθηκε με τον τον Χάρο στα Μαρμαρένια Αλώνια
”Κι επήγαν και παλέψανε στα μαρμαρένια αλώνια,
κι όθε χτυπάει ο Διγενής, το αίμα αυλάκι κάνει,
κι όθε χτυπάει ο Χάροντας, το αίμα τράφο κάνει.”
μεταβλήθηκε σε θανατόδουλο, θανατοπροσκυνημένο. Πως ο λαός του ”θανάτω θάνατον πατήσας” είναι τώρα θανατο-υποταγμένος, θανατοφοβικός και όταν σημειώνονται 19 θάνατοι σε ημερήσια βάση επί 10.000.000 δηλ. ποσοστό θνητότητας 0,000.000.2% παραδίδει όλες τις στοιχειώδεις ατομικές και συλλογικές ελευθερίες του τα αναφαίρετα Ανθρώπινα Δικαιώματα.Την ώρα που καταλύεται η ιδιωτική σφαίρα από το Πανοπτικόν και την συνεχή Ψηφιακή Οργουελιανή Επιτήρηση ο θουκιδίδειος λαός παραδίδει την π. Χ ακόμη κατοχύρωση της ”Ανεπαχθώς δε τα ίδια προσομιλούντες τα δημόσια δια δέους ου παρανομούμεν” ( Θουκ.Β 37) (Κι ενώ στην ιδιωτική μας ζωή δεν ενοχλούμε ο ένας τον άλλον στη δημόσια ζωή δεν παρανομούμε κυρίως από εσωτερικό σεβασμό) . Η αριστοτέλεια αρχή ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον επίσης θυσιάζεται για ένα μπουντρούμι στα λευκά κελιά της ψηφιοποίησης ……
Λαός της Θάλασσας Λαός της ποίησης του λυρισμού
”εγώ τώρα ευτύχησα…
να γιομήσουν οι φούχτες μου ήλιο
η έρημός μου λαό ” (Νικηφόρος Βρεττάκος)
πως δέχεται να ζήσει στην ”Έρημη Χώρα”……Είναι το δυτικό αδιέξοδο το τέλμα μιας Ένωσης χωρίς αγάπη. Άνευ ποίησης δεν μπορείς να ζήσεις την Δημιουργία….. Προβάλει στο βάθος η προδομένη Ανατολή….
Πως δέχθηκε ο δημιουργός των μινωικών, κυκλαδικών, ελληνιστικών, βυζαντινών κλπ ψηφιδωτών ν΄αποκοληθεί από χιλιετηρίδων πολιτισμό και να γίνει ένα απλό νούμερο στο άχαρο αχανές παγκοσμιοποιημένο μωσαϊκό της ψηφιοποίησης;;;;;;;
dimpenews.com
https://enaasteri.blogspot.com/
Η Αθήνα του 1862
Το 1861 η τέχνη της φωτογραφίας μετρούσε ήδη 35 χρόνια ζωής αλλά τεχνολογικά ήταν ακόμα στα σπάργανα. Εκείνη τη χρονιά ο Γερμανός φωτογράφος Jakob August Lorent, που είχε περάσει τα προηγούμενα χρόνια φωτογραφίζοντας τις αρχαιότητες της Αιγύπτου και της Νουβίας, στάλθηκε από το Μεγάλο Δουκάτο του Μπάντεν (σημερινή νοτιοδυτική Γερμανία) στην Αθήνα, ώστε να αποτυπώσει στη φωτογραφική πλάκα τα μνημεία της.
Οι 37 φωτογραφίες που προέκυψαν από το ταξίδι του δημοσιεύτηκαν στο Μάνχαϊμ το 1862.
Η έκδοση αυτή είναι πλέον αρκετά δυσεύρετη, αλλά χάρη σε μία νέα έκδοση του 1994 (που και αυτή πλέον δεν είναι εύκολα εντοπίσιμη – θα ήθελα να ευχαριστήσω τον καθηγητή Peter Ulmschneider του πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης για τον ευγενικό εντοπισμό ενός αντιτύπου) είμαστε σε θέση να ανεβάσουμε πολλές από τις φωτογραφίες του Lorent σε αυτό το blog.
Σταύρος Δημητρακούδης