Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Παράνομες οι μάσκες και το μοίρασμα των τάξεων απο το Συντ.Δικαστήριο της Αυστρίας.

 

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αυστρίας αποφάσισε την Τετάρτη ότι δύο κυβερνητικά μέτρα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού στα σχολεία, η υποχρεωτική χρήση μάσκας και ο διαχωρισμός τάξεων σε δύο μισά για να διδαχθούν σε εναλλακτικές βάρδιες, ήταν παράνομα.

Το σύστημα split class σήμαινε ότι ορισμένοι μαθητές είχαν μαθήματα τη Δευτέρα και την Τρίτη και άλλοι την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή.Σε όλες τις άλλες ώρες έπρεπε να μείνουν στο σπίτι.

“Επιπλέον, αποφασίστηκε ότι όλα τα άτομα που ήταν παρόντα στα σχολικά κτίρια, εκτός από το χρόνο διδασκαλίας, έπρεπε να φορούν μάσκα πάνω από το στόμα και τη μύτη τους”, ανέφερε δήλωση του δικαστηρίου.”

“Στην απόφαση που δημοσιεύθηκε σήμερα, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αυστρίας έκρινε ότι τα εν λόγω μέτρα ήταν παράνομα”, συνεχίστηκε η δήλωση.

Εξήγησε την απόφασή του λέγοντας ότι “το υπουργείο δεν κατέστησε σαφές γιατί θεώρησε αυτά τα μέτρα απαραίτητα”.

Δύο παιδιά και οι γονείς τους έφεραν την υπόθεση ενώπιον του δικαστηρίου, λέγοντας ότι τα μέτρα παραβίαζαν τις αρχές της ισότητας ενώπιον του νόμου, το δικαίωμα σε ιδιωτική ζωή και το δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Από τον Ιανουάριο, η Αυστρία διοικείται από έναν συνασπισμό του Κόμματος των Πρασίνων και του κεντροδεξιού Λαϊκού Κόμματος (OeVP) του Καγκελαρίου Σεμπάστιαν Κούρζ.

Το υπουργείο Παιδείας, το οποίο κατέχει το OeVP, δήλωσε ότι είχε λάβει υπόψη την απόφαση του δικαστηρίου και θα εξέταζε τη συλλογιστική των δικαστών.

Πηγή https://medicalxpress.com/news/2020-12-austrian-court-overturns-virus-mask.html?fbclid=IwAR2b2S1ddx6_4GB9urmDZ6e1dOkdwhDp5wNHlRn70lh5lxas_sF6LOMxaOQ

Δείτε ακόμη https://anazitiseis.gr/syntagmatiko-dikastirio-tis-vosnias/


https://amazonios.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου