Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

Μας πάνε φουλ για Χάγη με «σικέ» παιχνίδι! Φέρνουν συγκυριαρχία, συνδιοίκηση και συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο…;

 


Ψήφισαν ΝΔ και Κυριάκο Μητσοτάκη και προέκυψε ΠΑΣΟΚ και Κώστας Σημίτης…

 

Συνεκμετάλλευση του πλούτου μας στο Αιγαίο με την Τουρκία θέλει ο νέος σύμβουλος του Πρωθυπουργού… 


Του Παναγιώτη Αποστόλου


“Σεισμικές δονήσεις” δέχτηκε προχθές το οικοδόμημα της Νέας Δημοκρατίας, από τις εξωφρενικές αποφάσεις του Πρωθυπουργού και Προέδρου του κυβερνώντος κόμματος από την περαιτέρω πολιτική “μόλυνση” του πάλαι ποτέ δεξιού κόμματος! Που σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες μας, αυτές οι “σεισμικές δονήσεις” ήταν “προσεισμοί”! Αφού αναμένεται λίαν συντόμως ο κύριος “σεισμός”!  

Και εξηγούμαι:

Συνεκμετάλλευση του πλούτου μας στο Αιγαίο με την Τουρκία θέλει ο νέος σύμβουλος του Πρωθυπουργού…

Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ανέλαβε καθήκοντα συμβούλου του σε θέματα στρατηγικής εθνικής ασφάλειας και της θεσμοθέτησης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, ο κ. Θάνος Ντόκος! Ο οποίος πέραν των άλλων διακρίσεων που τον ακολουθούν, υπήρξε και Γενικός Διευθυντής στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ)! Το γνωστό Ίδρυμα για τις επικίνδυνες θέσεις του στα εθνικά μας θέματα και για την πρεμούρα του, ώστε η ελληνική κυβέρνηση να πάει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (θέση που αποδέχεται ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης) προκειμένου να μας λύσει εκείνο τις διαφορές μας με την Τουρκία! Διαφορές που βλέπει η Τουρκία, ενώ καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν θα έπρεπε να βλέπει, αφού όλα τα ζητήματα είναι λυμένα από την Συνθήκη της Λωζάννης (1923) και την Συνθήκη των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (Montego Bay – 1982)! Όπου με βάσει το άρθρο 3 αυτής της Σύμβασης του ΟΗΕ δικαιούται η Ελλάς να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη της μέχρι τα 12 ν.μ. Κάτι που δεν έχει πράξει καμιά ελληνική κυβέρνηση, υποτασσόμενες όλες οι κυβερνήσεις στο διατυπωμένο casus belli (αφορμή πολέμου) της Τουρκίας!

Επανερχόμενος στο ΕΛΙΑΜΕΠ να θυμίσω πως τακτικοί θαμώνες του, φιλοξενούμενοι σε εκδηλώσεις του, είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και άλλοι πρωτοκλασάτοι νεοφιλελεύθεροι όλων των Συστημικών κομμάτων!

Επανερχόμενος και στον σημερινό σύμβουλο του Πρωθυπουργού σε θέματα στρατηγικής εθνικής ασφάλειας και της θεσμοθέτησης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, τον κ. Θάνο Ντόκο, να θυμίσω πως στο πρόσφατο παρελθόν (συνέντευξη στην εφημερίδα της Κύπρου “Φιλελεύθερος” στις αρχές Φεβρουαρίου 2020) δήλωνε:

«Εφόσον ανακαλυφθούν σημαντικά κοιτάσματα στο Αιγαίο ή (το πιο πιθανόν) στην Ανατολική Μεσόγειο, εφόσον το κοίτασμα εκτείνεται στις θαλάσσιες ζώνες και των δύο χωρών (περίπτωση Κατάρ-Ιράν), εφόσον η ποσότητα, η τιμή και οι τάσεις απομάκρυνσης από τα ορυκτά καύσιμα επιτρέψουν την εμπορική εκμετάλλευση του κοιτάσματος και, τέλος, εφόσον η Ελλάδα αποφασίσει ότι αυτό τη συμφέρει, τότε θα μπορούσε να διαπραγματευθεί μια συμφωνία συνεκμετάλλευσης με ποσοστά που θα καθοριστούν σύμφωνα με τα συμφωνημένα θαλάσσια σύνορα»!

Αποφασισμένη η συγκυριαρχία, η συνδιοίκηση, η συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο…

Αλλά φίλες και φίλοι, για όλα τα παραπάνω σας είχα προετοιμάσει από το 2016, 2017! Δεν θα θέλατε να θυμηθούμε πάλι μαζί, τι ακριβώς έγραφα μεταξύ των άλλων σε δυο άρθρα μου, το πρώτο το 2016 και το δεύτερο το 2017;  

Στο πρώτο λοιπόν που δημοσιεύθηκε στις 6 Νοεμβρίου 2016 με τίτλο “Γκριζάρουν το Αιγαίο ΗΠΑ και Γερμανία”, έγραφα:


«…Όταν γράφεις πάντα την ακρίβεια της πληροφορίας σου, χωρίς να αμβλύνεις τις γωνίες της, τότε υπάρχουν Πατριώτες που σου εμπιστεύονται αυτά που βλέπουν και αυτά που ακούν…


Έτσι, ο “ωτακουστής” του Ερντογάν μου μετέφερε ένα εφιαλτικό σενάριο που μπορούσε να παρουσιαστεί σε ταινία επιστημονικής φαντασίας ή ταινία τρόμου αλά Χίτσκοκ. Που όμως, εάν παρακολουθήσουμε τις Παγκόσμιες εξελίξεις, θα διαπιστώσουμε πως δεν είναι  ούτε σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ούτε σενάριο τρόμου.


Έτσι, με δεδομένη την κατάληψη των νησιών του Αιγαίου μας από “πρόσφυγες – μετανάστες”, το σχέδιο του Ερντογάν είναι το ακόλουθο:


Το επόμενο χρονικό διάστημα θα πυκνώσει ο εποικισμός των νησιών μας. Θα μεταφερθούν στα νησιά του Αιγαίου μας μουσουλμανικοί θύλακες.


Τότε η Τουρκία θα εμφανιστεί ως προστάτης – νταβατζής όλων αυτών των θυλάκων ώστε να αποκτήσει δικαίωμα συνδιοίκησης στο Αιγαίο (Α΄ φάση). Που η διοίκηση του Αιγαίου Πελάγους δεν θα είναι ούτε ελληνική, ούτε τουρκική. Που όμως, για την άσκηση διοίκησης θα πρέπει να έχει λόγο και η Τουρκία.


Στη Β΄ φάση προβλέπεται η δημιουργία μιας ανώμαλης κατάστασης στα νησιά μας προκειμένου η Τουρκία να επιβάλλει την πολιτιστική μετάλλαξη των νησιών μας του Αιγαίου.

Στην Γ΄ φάση προβλέπεται η αποστρατικοποίηση των νησιών μας, γιατί πλέον δεν θα χρειάζεται ο στρατός μας στα νησιά μας.


Έτσι, θα ολοκληρωθεί το σχέδιο συγκυριαρχίας και συνεκμετάλλευσης του αμύθητου ορυκτού μας πλούτου στο Αιγαίο μας. Γιατί, γι΄ αυτόν τον τεράστιο πλούτο γίνεται ο καυγάς. Που τελικά θα οδηγήσει στη διχοτόμηση του Αιγαίου μας που είναι και ο διακαής πόθος των Παγκοσμιοποιητών Αμερικανών και της ΝΤΠ…»!

Στο δεύτερο άρθρο μου, ένα χρόνο μετά, στις 5 Νοεμβρίου 2017 με τίτλο “Διχοτόμησαν το Αιγαίο οι ΗΠΑ” έγραφα μεταξύ των άλλων:

«…Το ταξίδι λοιπόν του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά, αλλά και ο ερχομός στην Ελλάδα του Τούρκου Σουλτάνου σηματοδοτεί – σύμφωνα με την αξιόπιστη πηγή μας – τη συνεκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου του Αιγαίου με την Τουρκία! Με την ίδρυση Ελληνό-Τουρκικής εταιρείας στην οποία θα συμμετέχει και η Αμερικανική πλευρά, η οποία θα αναλάβει τις εξορύξεις με ανάλογα ποσοστά!

Αυτή η συνεκμετάλλευση θα είναι διάρκειας 50 χρόνων!

Στην περίπτωση αυτή θα κηρυχτεί ΑΟΖ στην οποία θα συμμετέχει η Τουρκία! Συν τω χρόνω θα περάσουν στην Ελληνό-Τουρκική συγκυριαρχία του Αιγαίου ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού, σε ότι αφορά αρχικά τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου!

Εδώ επαληθεύεται η προεκλογική δήλωση του Τσίπρα πως, δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο Πέλαγος!

Άλλωστε, γι΄ αυτό γίνεται ο αθρόος εποικισμός από παράνομους μετανάστες αυτών των νησιών μας! Οι οποίοι είναι στρατευμένοι έποικοι του Ερντογάν για τη δημιουργία Τούρκο-μουσουλμανικού θύλακα (βλέπε Κύπρο με τη Συνθήκη της Ζυρίχης το 1959 και την κατάληξή της το 1974)!

Και εάν τα παραπάνω σας φαίνονται φαντασιόπληκτα, θα σας ενημερώσουμε πως, κάπου στο 2000 (έχουμε την ακριβή ημερομηνία) οι Μυστικές Υπηρεσίες της Πατρίδος μας είχαν συντάξει μετά από πολύχρονες επαφές και αναζητήσεις Άκρως Απόρρητο Δελτίο Πληροφοριών και στο οποίο αναφέρεται ότι: “…θα δημιουργηθεί σε βάθος χρόνων εταιρεία που θα αναλάβει τις εξορύξεις των κοιτασμάτων του Αιγαίου με ποσοστό 50-55% και το υπόλοιπο θα διαμοιράζεται μεταξύ της Ελλάδος και της Τουρκίας, χωρίς να θιγεί αρχικά η υφαλοκρηπίδα των νήσων του Αιγαίου“!

Το έγγραφο αυτό το οποίο βρίσκεται στα χέρια μας, αποτελείτο από 6 σημεία! Στο έκτο σημείο αναφέρεται επακριβώς: “Το όλο σχέδιο θα το αναφέρουν ως συμφέρουσα λύση για την Ελλάδα, ενώ μακροπρόθεσμα και σταδιακά προβλέπεται συγκυριαρχία με επιδιαιτητές τους Αμερικανούς, μέσω ΝΑΤΟ και τέλος διχοτόμηση του Αιγαίου, βάσει της γραμμής των ίσων αποστάσεων”!

Να σημειωθεί πως στο απόρρητο αυτό έγγραφο, αναφέρεται πως στον Όμιλο εταιρειών που θα κάνουν τις εξορύξεις, τον πρώτο ρόλο θα έχει μεγάλη πετρελαϊκή αμερικανική εταιρεία (πολύ γνωστή) και ελληνικός πασίγνωστος επιχειρηματικός Όμιλος (μας δημιούργησε μεγάλη έκπληξη) με υψηλή διασύνδεση με τον Αμερικανικό παράγοντα…»!

Δύσκολα η Χάγη θα μας δώσει το 100% των δικών μας…

Σε όλα τα παραπάνω, προσθέστε και την παραδοχή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην εφημερίδα “Τα Νέα”, όπου τονίζει ιδιαίτερα:

«…Ξεκίνησα με καλή διάθεση. Εγώ δεν ψάχνομαι για καυγά και νομίζω ότι κανείς δεν πρέπει να ψάχνεται για καβγά χωρίς λόγο. Πιστεύω πως θα ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές, αυτή τουλάχιστον είναι και η διαβεβαίωση που είχα από τον υπουργό Εξωτερικών (σ.σ. Νίκο Δένδια) ο οποίος μίλησε με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών και μας ενημέρωσε ότι πολύ σύντομα θα δώσουν ημερομηνία (σ.σ. εν τούτοις το Oruc Reis κοντεύει να “αγγίξει” το Καστελλόριζο) διερευνητικών για ένα μόνο θέμα τις θαλάσσιες ζώνες όπως άλλωστε αποτυπώνεται σαφώς και στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής»!

Στην δε ερώτηση:

«Λέτε αν δεν συμφωνούμε να πάμε στη Χάγη, πιστεύετε ότι η κυβέρνησή σας μπορεί να αντέξει πολιτικά την όποια απόφαση της Χάγης;»!

Και η απάντηση:

«Κοιτάξτε πιστεύω ότι έχουμε δίκιο. Ξέρουμε πολύ καλά κύριε Πρετεντέρη ότι ένα διεθνές δικαιοδοτικό όργανο πολύ δύσκολα θα σου δώσει το 100% όσων διεκδικείς…»!

Δηλαδή, από τα δικά μας να τους δώσουμε κάτι εμείς οι φιλεύσπλαχνοι! Δηλαδή, εάν κάποιος εισέλθει παράνομα στο διαμέρισμά μου, να κάνω διαπραγμάτευση με τον καταληψία και στο τέλος να του δώσω, ας πούμε, το καθιστικό! Πολύ ωραία λογική! Αλλά το διαμέρισμα μπορεί να ανήκει στον κ. Πρωθυπουργό, η Ελλάς όμως ανήκει στον κυρίαρχο ελληνικό λαό και κανένας δεν έχει το δικαίωμα μα παραχωρεί μια σπιθαμή ελληνικού εδάφους στον ισλαμοφασίστα Ρ. Τ. Ερντογάν!   

Οι νεοδημοκράτες ψήφισαν ΝΔ και Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους προέκυψε ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης…

Η δεύτερη προσεισμική δόνηση, που έχει κάνει σκόνη και θρύψαλα τη ΝΔ, ακούει στο όνομα της Άννας Διαμαντοπούλου! Από τα “ορφανά” του Κώστα Σημίτη!

Αφού ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά από συνάντηση που είχε με την κ. Άννα Διαμαντοπούλου, της ανακοίνωσε ότι την πρότεινε ως υποψήφια για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ)!

Αλήθεια, τι ακόμη να δουν όσοι ψήφισαν την ΝΔ προσδοκώντας ότι ψήφισαν ένα φιλελεύθερο κόμμα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για Πρωθυπουργό και στην συνέχεια βλέπουν ότι ψήφισαν ένα …κεντροαριστερό – σοσιαλιστικό κόμμα και για Πρωθυπουργό …τον Κώστα Σημίτη;

 

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr 


https://ellinikiafipnisis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου