Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

" Ηθικό ΣΟΚ στην ανθρωπότητα" (...δεν λες τίποτα!)

Το είδος πολίτη που θέλουν" Ο φόβος είναι όπως ο κλέφτης. Αν τον αφήσεις ανεξέλεγκτο θα σου στερήσει τη χαρά της ζωής. Όλοι εκείνοι με τους οποίους έχεις έρθει σε επαφή έχουν επιβάλει το φόβο, διότι ο φόβος είναι ο "αντίποδας της ελευθερίαςΌσο πιο πολύ φόβο έχεις μέσα σου τόσο πιο μικρή είναι η δυνατότητα της...εξέγερσης! Οι πάντες γύρω σου, ήδη από τη γέννησή σου, δημιουργούν το φόβο. Κανένα παιδί δεν γεννιέται με φόβο, καθένα παιδί γεννιέται με ελευθερία, αμφισβήτηση, εξέγερση, ατομικότητα*, αθωότητα. Ιδιότητες όλες τους σπουδαίες...Αλλά όταν έχεις μεγαλώσει το βλέπεις: μπορείς να δοκιμάσεις να βγάλεις μία μία τις φλούδες του κρεμμυδιού: πώς δημιουργήθηκαν μέσα σου οι φόβοι, πώς υπήρξες εύπιστος, πώς εκμεταλλεύτηκαν οι άνθρωποι την αθωότητά σου...
 Το κατεστημένο, παρά την αλλαγή προσώπων, επιβιώνει και αναπαράγεται χειρότερο και απειλητικότερο"   Από το θαυμάσιο βίντεο αυτής της ανάρτησης.

*  Κάποιες ιδέες προς επεξεργασία (ατομικότητα σε συνέργεια με τη συλλογικότητα)...

Ένα πάρα πολύ καλό βίντεο που δεν ασχολείται τόσο με τα του κορωνοϊού, χωρίς ωστόσο να παραλείψει να προβεί σε αξιοσημείωτες αναφορές σε αυτόν. Άλλωστε αυτός ο βομβαρδισμός με αριθμούς και αναλύσεις, αυθαίρετες συχνά λόγω πραγματικής άγνοιας για αυτό το είδος "κορωνοϊού", έχει αρχίσει και επιδρά επιζήμια στη μαζική ψυχολογία. 
 Ένα βίντεο που συνάμα καταγγέλει τον...Φόβο! Και εστιάζει και σε άλλες πηγές μόλυνσης κι αποδόμησης, ψυχικής και υλικής, της ανθρωπότητας-στόχου. Ίσως θα έπρεπε να χαρακτηρίζονται κι επίσημα ως μολυσματικοί οργανισμοί, όπως επίσημα είχαμε την εισβολή του όρου "πανδημία" στις ζωές μας, οντότητες όπως "οι πανίσχυροι οικονομικοί όμιλοι και πολυεθνικές εταιρείες, που διακατέχονται από μία αντιανθρώπινη φιλοσοφία". Φορείς επιβολής και άσκησης της εξουσίας της είναι κράτη καταγωγής των πολυεθνικών. Για παράδειγμα, σαν τις ΗΠΑ. Mε τα καταστροφικά της εμπάργκο που πλήττουν ανεπανόρθωτα τοπικές οικονομίες και γίνονται συχνά αιτία ακόμη και γενοκτονίας: τη δεκαετία του 1990 ένα τέτοιο εμπάργκο στο Ιράκ οδήγησε το θάνατο 500.000 παιδιά κάτω των 5 ετών, λόγω ελλείψεων σε φάρμακα και βασικές προμήθειες, και η τότε ΥπΕξ Μαντλίν Ολμπράιτ είχε δηλώσει "ότι άξιζε τον κόπο" αυτό το τίμημα!  Όπως επικίνδυνα παρασιτικές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και οι 10-12 πανίσχυρες οικογένειες, που με τα δαιδαλώδη δίκτυα των οργανισμών - ομίλων και εταιρειών - ιδρυμάτων -think tanks  που τους ανήκουν ή ελέγχουν, καταφέρνουν να κρατάνε στα χέρια τους ολόκληρο τον πλανήτη και να τον χειρίζονται κατά το δοκούν. Το προσωπικό τους playground!
Κι όπως λέγεται "η πανδημία δεν είναι μία λέξη που χρησιμοποιείται ανάλαφρα, αλλά πρόκειται για μία λέξη που αν της γίνει κακή χρήση μπορεί να προκαλέσει παράλογο φόβο ή τη λανθασμένη εντύπωση ότι η μάχη έχει τελειώσει...
Και οι κλινικές έρευνες δείχνουν πως ο φόβος είναι το πιο κοινό πράγμα στη ρίζα των προβλημάτων των ανθρώπων."


Από την περιγραφή του βίντεο:
"Έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας ορίζεται «ευρεία ή συστηματική επίθεση εναντίον αμάχου πληθυσμού» που προκαλεί «ηθικό σοκ» στην Ανθρωπότητα – στις σημερινές συνθήκες ίσως εδώ θα έπρεπε να προστεθεί: εάν και εφόσον αυτή μπορέσει να το διακρίνει. Ο όρος γεννήθηκε για να περιγράψει την Γενοκτονία των Χριστιανικών Πληθυσμών της Τουρκίας, το 1922, αρχικά γνωστή ως Γενοκτονία των Αρμενίων. Και χρειάζεται σήμερα να χρησιμοποιηθεί για την συνεχιζόμενη επιβολή αμερικανικών κυρώσεων, με άμεσες επιπτώσεις στην Υγεία κυριολεκτικά δεκάδων λαών, στη ζωή χιλιάδων ανθρώπων, ορατών ξανά, μετά την απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (World Health Organisation, WHO)."



http://antidras.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου