Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

O πρωθυπουργός εμφανίζεται αποδυναμωμένος και εξαρτημένος από το μέτωπο της υποταγής, που έχουν συμπτύξει Ν.Δ., Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ και οι εγχώριοι διαπλεκόμενοι επιχειρηματικοί κύκλοι, υπό την υψηλή καθοδήγηση του Σόιμπλε.


Γράφει ο Μαγια
Σε πλήρη ανάπτυξη η (προσχεδιασμένη)επιχείρηση «αποκόλλησης» της νεοκομμουνιστικής «πλατφόρμας» στον ΣΥΡΙΖΑ. Τον Σεπτέμβρη το μοιραίο ραντεβού, στο έκτακτο συνέδριο του κόμματος, που θα επικυρώσει τη ρήξη.
Και επειδή, «η πρώτη Αριστερή κυβέρνηση στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο είτε υποστηρίζεται από Αριστερούς βουλευτές, είτε πέφτει από Αριστερούς βουλευτές επειδή κατά τη γνώμη τους έπαψε να είναι Αριστερή», στο Μέγαρο Μαξίμου μιλούν πλέον καθαρά για προσφυγή σε εθνικές κάλπες. Θα επιλέξουν να κινηθούν γρή­γορα, ώστε να μην αφήσουνπεριθώ­ριο για ανασύνταξη στους διαφωνούντες «συντρόφους».
Η αναβάπτιση του Αλέξη Τσίπρα, μέσα από εθνικές εκλογές, έχοντας προηγηθεί έκτακτο συνέδριο διευρυμένο σε αριθμό μελών, που θα τον καθιστά κυρίαρχο του κόμματος, φαντάζει ως η μόνη οδός, ώστε να συνεχίσει να κρατά το τιμόνι της χώρας.
Την πολιτική στροφή του ΣΥΡΙΖΑ από την Αριστερά στην Κεντροαριστερά σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung. «Ο Τσίπρας βλέπει την ευκαιρία να ωθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό κέντρο», τονίζει η εφημερίδα. «Εκεί έχει δημιουργηθεί ένα κενό στην Ελλάδα και όχι στα άκρα» εξηγεί η Süddeutsche Zeitung, αναφερόμενη στα ολοένα χαμηλότερα ποσοστά που λαμβάνουν στις εκλογές η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τα άλλοτε ισχυρά κόμματα της ελληνικής πολιτικής σκηνής.
Ο Γιάν. Δραγασάκης, δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών. Σε κείμενο-παρέμβαση, που ανάρτησε στο Twitter, ζητά «την επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ με όλους όσοι αισθάνονται πρώτα μέλη του κόμματος και μετά συνιστώσα, τάση ή ό,τι άλλο».
Σήμερα ο πρωθυπουργός εμφανίζεται αποδυναμωμένος και εξαρτημένος από το μέτωπο της υποταγής, που έχουν συμπτύξει Ν.Δ., Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ και οι εγχώριοι διαπλεκόμενοι επιχειρηματικοί κύκλοι, υπό την υψηλή καθοδήγηση του Σόιμπλε.
Οι δανειστές-δυνάστες, παρακολουθούν περιχαρείς τη διαμόρφωση των πρωτοφανών κοινοβουλευτικών πλειοψηφιών. Για αυτούς, μια τέτοια κατάσταση είναι προφανώς χρυσή ευκαιρία. Αραγε, τι περισσότερο θα επιτύγχανε μια κυβέρνηση «ειδικού σκοπού», κατά πως σχεδιάζει ο «αρχιτέκτονας της εκτροπής» Μάρτιν Σούλτς, για την οποία η νεόκοπη κυβερνητική εκπρόσωπος έσπευσε να δηλώσει ότι «δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης»;…
Η επίτευξη της συμφωνίας-συνθηκολόγησης, έως τα μέσα Αυγούστου, είναι η απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, υπό τον όρο ότι θα ομαλοποιήσει την εσωτερική οικονομική και πολιτική κατάσταση και θα ανοίξει τον δρόμο για την ελάφρυνση του χρέους.
ΥΓ1. H πλευρά που επιχειρηματολογεί υπέρ της εξόδου και, ήδη, βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός του ΣΥΡΙΖΑ εάν είχε συγκροτημένο σχέδιο, που να μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα συντεταγμένα και με σχετική ασφάλεια εκτός της αποτυχημένης νομισματικής ένωσης, η οποία πλέον την πνίγει, δεν θα έπρεπε να το είχε καταθέσει;
ΥΓ2. Ένα κίνημα νέο και γεμάτο ενέργεια ήταν έτοιμο να αλλάξει ένα ολόκληρο έθνος και να αφυπνίσει τη γηραιά ήπειρο. Το Eurogroup και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) συνέτριψαν αυτή την ελπίδα, γράφει ο Σέρζ Χαλιμί, διευθυντής της μηνιαίας γαλλικής εφημερίδας Le Monde Diplomatique στο τεύχος του Αυγούστου.
Κατάφερε, όμως, να σπείρει για πρώτη φορά τον σπόρο της αμφισβήτησης, μέσα στην Γερμανοποιημένη Ευρώπη, απέναντι στις βάρβαρες νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου