Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Ο Σταύρος βλέπει το (Λ)αύριο, με δανεικές ιδέες...


potami-ligo-ntokimanter-ligo-dhmoskophsh-kai-to-katastatiko-to-lene-dotmocracy



 Δανεικές τελικά είναι οι ιδέες αυτού του καινούργιου που θέλει να φέρει το «Ποτάμι» στην πολιτική ζωή. Για παράδειγμα, το...
Καταστατικό που ψηφίστηκε στο Ιδρυτικό Συνέδριο: ο ηγέτης θα λέγεται «επικεφαλής» και τα μέλη «εθελοντές», έννοιες δανεισμένες από ΜΚΟ.
Η παρουσίαση όμως της έλλειψης ιδεών ως καινοτομία έφτασε στο αποκορύφωμα με τη λέξη Dotmocracy: Το δεύτερο συνθετικό ...cracy(δανεισμένο, φυσικά, από ντοκιμαντέρ αριστερών δημιουργών που χρηματοδοτήθηκαν από τους ίδιους τους θεατές)  «ραμμένο» στη λέξη "dot" που σημαίνει «τελεία» και έχοντας ανάμεσα ένα «mo» για μια essence δημοκρατίας: dotmocracy

Τί σημαίνει dotmocracy;

Ε, δεν θα το πιστέψετε:

Στους χώρους του συνεδρίου τοιχοκολλήθηκαν δημοσκοπικής διατύπωσης ερωτήματα και οι σύνεδροι καλούνταν να βάλουν μια τελεία στο «Συμφωνώ» ή στο «Διαφωνώ».
Ερωτήματα όπως; «Η Ελλάδα να επιδιώξει moratorium πτήσεων πάνω από το Αιγαίο;» ή «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να έχει αποφασιστικές αρμοδιότητες, παρά τον κίνδυνο σύγκρουσης με την κυβέρνηση;»
Και έτσι, έφτιαξαν το Καταστατικό του κόμματος.
Όπως ενημερώνουν οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει την... έξωθεν επικοινωνία:
«Οι 11.341 τελίτσες που έβαλαν οι σύνεδροι στους πίνακες που είχαν αναρτηθεί μέσα στην αίθουσα του συνεδρίου έβγαλαν τα παρακάτω αποτελέσματα».
Dotmocracy λοιπόν για το καταστατικό του νέου κόμματος που δεν θέλεινα είναι είναι κόμμα με τον αρχηγό που δεν του αρέσει να είναι αρχηγός, εκλεγμένος από μέλη που δεν καλοβλέπουν την ιδέα να είναι μέλη.


 newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου