Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Φτωχαδάκια

Σοκ έχει προκαλέσει η έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ για την φτώχεια στην Ελλάδα, αφού δείχνει πως οι Έλληνες δεν είναι ζάπλουτοι όπως νομίζαμε όλοι. Σύμφωνα με την έρευνα, σχεδόν 1 εκατομμύριο οικογένειες ζουν με ετήσιο εισόδημα κάτω των 1.000 ευρώ τον μήνα, οπότε αντιλαμβανόμαστε όλοι πως φτάνουν 1.000 ευρώ για να ζήσει μια οικογένεια.
Όπως δείχνει η έρευνα, ο ένας στους τέσσερις Έλληνες είναι σε κίνδυνο φτώχειας, ενώ οι υπόλοιποι τρεις κινδυνεύουν από τα πλούτη που μπορούν να καταστρέψουν έναν άνθρωπο, αφού όλοι ξέρουμε από τις παλιές ελληνικές ταινίες πως οι φτωχοί είναι καλοί ενώ οι πλούσιοι είναι άσπλαχνοι και εκμεταλλεύονται τα πλούτη τους για να φιστικώνουν αθώα φτωχά κορίτσια με μεγάλους βύζους.
Πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες ζουν σε νοικοκυριά που δεν εργάζεται κανένα μέλος ή ένα μέλος εργάζεται λιγότερο από 3 μήνες, οπότε αντιλαμβανόμαστε πως το χρήμα δεν είναι το παν για να επιβιώσει μια οικογένεια, αφού μπορεί να ζήσει και μόνο με αγάπη.
Άλλωστε, οι Έλληνες δεν διαμαρτύρονται, οπότε είναι ολοφάνερο πως την γουστάρουν την φτώχεια και κουράστηκαν από όλα αυτά τα χρόνια που ζούσαν μέσα στα λούσα και τις σαμπάνιες.
Ο κίνδυνος φτώχειας παρουσιάζει μείωση για τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών αλλά αυτό είναι λογικό, αφού μετά τα 65 κινδυνεύεις πιο πολύ από τον θάνατο παρά από την φτώχεια.
Γενικά, το θετικό είναι πως οι Έλληνες πεθαίνουν μαζικά και δεν θα χρειαστεί να ζήσουν μια ζωή μέσα στην φτώχεια και την ανέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου