Συμπαράσταση στους άδικα διωκόμενους υπαλλήλους!
Η δίωξη των «δήθεν επιόρκων», η κάλυψη των «μεγαλο-επιόρκων» και οι «επίορκοι των διώξεων».
Ανήμερα της Πρωτομαγιάς επανέρχεται το Μεταξικό «ιδιώνυμο», υπό την μορφή «πειθαρχικού
παραπτώματος»!
Από την δήθεν «κάθαρση» στην μεγάλη «εκκαθάριση»!.
Θέσεις και αντιθέσεις σε μια κοινωνία υπό παράκρουση.
Άρχισαν ΕΔΕ και καταγγελίες, ακόμα και για συνδικαλιστική δράση υπαλλήλων
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης ανέλυσε στη Βουλή τις τέσσερις πηγές, από τις οποίες θα προέρχονταν οι 15.000 αναγκαστικές αποχωρήσεις -δηλαδή, 4000 το 2013 και 11.000 αναγκαστικές αποχωρήσεις το 2014.
Η οργουελιανή κοινωνία υπό πλήρη εξέλιξη.
«Κάρφωσε τον συνάδελφό σου, για να μείνεις στην θέση σου, αφού δεν έχεις άλλα προσόντα, ως ο απαραίτητος ρουφιάνος», είναι το νέο δόγμα, που εφαρμόζεται και από «δήθεν αριστερούς»!
«Τσουνάμι» καταγγελιών και ΕΔΕ, ακόμα και με γελοίες κατηγορίες, παρατηρείται στο δημόσιο τομέα τελευταία, για να γίνει η μεγάλη «εκκαθάριση»!
Παράδειγμα 1: Καθηγητής διώκεται σήμερα, από δήθεν «αριστερούς», ότι «έπινε γάλα» (ενώ οι άλλοι πίνανε καφέ και κρασί)! Παρακολουθείται παράνομα η προσωπική ζωή, ακόμα και το τι πίνεις!
Παράδειγμα 2: Καθηγητής διώκεται, γιατί είναι μέλος κυβερνητικού κόμματος, από ομοϊδεάτες τους, για να του φάνε την «κομματική θέση» και να την πάρουν οι ίδιοι!
Παράδειγμα 3: Καθηγητής διώκεται γιατί ήταν μάρτυρας σε υπόθεση παράνομων πτυχίων και προϋπηρεσιών, γνωστής καθηγήτριας, ενώ στην ΕΔΕ, δεν ζητάνε αν η καθηγήτρια έχει όντως πλαστά πτυχία!
Παράδειγμα 4: καθηγητής διώκεται γιατί ενώ έχει υψηλά τυπικά προσόντα ακόμα και από τους «ανωτέρους του», και δεν μπορούν να τον «φάνε αλλιώς» τα «αγράμματα κοπρόσκυλα των κομμάτων», τον αποσπούν σκόπιμα σε άλλη υπηρεσία, για να μην αξιολογηθεί, αφού δήθεν, ήταν επί τρίμηνο σε άλλη υπηρεσία!
Παράδειγμα 5:
Όμως δεν διώκονται όσοι έχουν πλαστά πτυχία, παράνομες, προϋπηρεσίες, όσοι/όσες «ξάπλωσαν για να πάνε μπροστά» οι «ρουφιάνοι», οι καταδότες, οι τσανακογλύφτες και όσοι πλήρωσαν «μίζα» για να παραμείνουν (ο νοών νοήτω)!
Παράδειγμα 6: Παρατράγουδα σε έφοδο του ΣΕΕΔΔ στο υπουργείο Παιδείας, όπου οι «ελεγκτές, καταγγέλλονται, ότι ασχολήθηκαν σκόπιμα, επί ώρα, με μια ευσυνείδητη υπάλληλο με πρόβλημα υγείας, που εργάζεται, στο πρωτόκολλο, για να δώσουν στους «προϊσταμένους», που έλειπαν τον χρόνο να εμφανιστούν σα γραφεία τους, μετά το «σύρμα» που έπεσε!
Παράδειγμα 7: Συμπερασματικά, αν δεν έχεις το τριχίλιαρο, να το δώσεις στον διευθυντή σου, ή στο βουλευτικό γραφείο, ή στον «συνδικαλιστή» - λέμε τώρα-, αυτόν που ήταν με την χούντα, μετά με την δεξιά, μετά με τους σοσιαλιστές και τώρα με τις συνιστώσες και αύριο με τον βασιλιά, μεθαύριο πάλι με τον κάθε ισχυρό, ή στο ΣτΕ, τότε έντιμε υπάλληλε, έχεις ήδη «απολυθεί»! Οι ίδιοι «συνδικαλιστές» που σου υπόσχονται βοήθεια, οι ίδιοι έχουν πουλήσει ήδη την θέση σου! Ξύπνα!
Αλληλοκατηγορίες, ανακρίβειες, σκευωρίες, συκοφαντίες, ίντριγκες, συνομωσίες, «ρουφιανιλίκια», χαφιεδισμοί» σε μια δημόσια διοίκηση, υπό κατάρρευση, όπου ο κάθε «πικραμένος», εριστικός, απογοητευμένος, πολιτικά ή συνδικαλιστικά αντίθετος, κατ’επάγγελμα «ρουφιάνος», θα καταθέτει αναφορά κατά του «στοχοποιημένου» υπαλλήλου, με μοναδικό στόχο, όχι την βελτίωση του δημοσίου, αλλά την ικανοποίηση της προσωπικής ή πολιτικής του εμπάθειας ή του «να φάμε τον άλλον, για να ζήσουμε εμείς» ακόμα και με ανακριβή, ανύπαρκα ή συκοφαντικά στοιχεία!
«Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί ανέλαβαν να πάρουν όλα τα μέτρα ώστε νόμιμα και Συνταγματικά να αποχωρήσουν από το Δημόσιο 15.000 υπάλληλοι…»
Οι υπάλληλοι που έχουν πέσει σε κάποιο παράπτωμα δεν σημαίνει ότι απολύονται.
Δια της πλασματικής αύξησης των «δήθεν επιόρκων», θα καλυφτούν «οι μεγάλοι επίορκοι του συστήματος»!
Οι αγώνες της Πρωτομαγιάς του Σικάγου συνεχίζονται!
Επιστρέφει ο Μεταξικός νόμος περί «ιδιωνύμου», απλά χρειάζεται μια αναφορά εναντίον του υπαλλήλου ακόμα και ανώνυμη!
Αποκάλυψη: Οι μεγαλοεπίορκοι», δεν θα δικαστούν ποτέ, γιατί τους καλύπτουν οι Επιθεωρητές και όταν ο φάκελος, πάει στην εισαγγελία «μπαίνει στο αρχείο»!
Οι «μεγαλο-επίορκοι» υπάλληλοι καλύπτονται, ενώ κατασκευάζονται «δήθεν επίορκοι» και για τα μάτια του κόσμου διώκεται και κανένας «μικρο-επίορκος»!
Αυξάνονται ραγδαία οι καταγγελίες και οι ΕΔΕ μετά τον νόμο Μανιτάκη!
Όλοι, όσοι έχουν «διαφορές», καταθέτουν και μια καταγγελία «κατά του εχθρού τους».
Αποκάλυψη: Στο γραφείο του κ. Μανιτάκη κατατέθηκαν δυο καταγγελίες για μεγάλα σκάνδαλα στην παιδεία, αλλά δεν είδαμε τον κ. Μανιτάκη να τις «προχωρά», απλά τις έστειλε σε «έρευνα» στους επιθεωρητές του Ρακιντζή, για να καλυφτούν πάλι!
Τρέχουν οι κατά επάγγελμα «ρουφιάνοι», να συκοφαντήσουν ακόμα και τον «κολλητό τους», για να τον βάλλουν στην λίστα Μανιτάκη!
Κρίμα που δικτάτωρ Παπαδόπουλος δεν πρόλαβε να δει, τις διώξεις των «δήθεν επιόρκων».
Ενώ διώκονται οι πράγματι κάποιοι «επίορκοι», διώκονται και πολλοί «δήθεν επίορκοι», αλλά δεν διώκονται πάρα πολλοί «πράγματι επίορκοι», τους οποίους καλύπτει το «σύστημα», οι οποίοι δεν είχαν τα απαραίτητα προσόντα επιλογής, διορισμού και εξέλιξης, αλλά αναρριχήθηκαν με πλαστά παράνομα πτυχία, προϋπηρεσίες και με «ερμηνείες» των νόμων κατά το «δοκούν»!
Επομένως, στα ανώτατα κλιμάκια της διοίκησης, υπάρχουν μεγαλο-επίορκοι γιατί καλύπτουν τους πράγματι επίορκους, ενώ κυνηγάνε λυσσαλέα κάθε φουκαράκο υπάλληλο, γιατί «μάσαγε τσίχλα» κλπ…
Οι δύο θα βάζουν τον τρίτο ένοχο ή τρελό και θα διαλυθεί εντελώς το υπό διάλυση σύστημα.
Εκατοντάδες υπάλληλοι, θα τρέχουν συνεχώς σε ΕΔΕ, μαρτυρικές καταθέσεις, μηνύσεις, αγωγές για μια αναφορά ενός πολίτη ή σκόπιμη αναφορά, ενώ η εργασία τους θα μεταβληθεί σε ένα διαρκές κυνηγητό του «άλλου» ακόμα και μέσω συστημάτων διαρκούς παρακολούθησης.
Τρίβουν τα χέρια τους οι δικηγόροι που ξαφνικά βρήκαν δουλεία, από τις «λίστες» των επιόρκων και των «εν δυνάμει επιόρκων».
Οι υπάλληλοι που έχουν πέσει σε κάποιο παράπτωμα δεν σημαίνει ότι απολύονται.
Για να τεθεί κάποιος σε αργία πρέπει να έχει υποπέσει σε σοβαρό παράπτωμα που συνήθως έχει και ποινικές συνέπειες. Οι υπάλληλοι με σοβαρά αδικήματα είναι εκείνοι που περιλαμβάνονται στη λίστα των επίορκων που θα βρεθούν εκτός δημοσίου ενώ παράλληλα θα προωθηθεί διάταξη με την οποία στο εξής θα χάνουν και τον μισθό τους άμεσα.
Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού στη Βουλή «η αυτοδίκαιη αργία δεν αφορά το σύνολο των πειθαρχικών υποθέσεων που εκκρεμούν, και κυρίως δεν αφορά απλές παραβάσεις του υπαλληλικού κώδικα, για τις οποίες αρμόδια να αποφασίσουν είναι τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα».
Με βάση το έγγραφο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία οι υπάλληλοι που:
α) στερήθηκαν την προσωπική τους ελευθερία με απόφαση ή ένταλμα
β) εκδόθηκε σε βάρος τους ένταλμα προσωρινής κράτησης
γ) παραπέμφθηκαν αμετάκλητα ενώπιον του αρμοδίου δικαστηρίου για κακούργημα, ή για περιοριστικώς αναφερόμενα πλημμελήματα, όπως κλοπή, υπεξαίρεση, απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, δωροδοκία, απιστία περί την υπηρεσία και οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας,
δ) τους επιβλήθηκε η πειθαρχική ποινή της προσωρινής ή της οριστικής παύσης
ε) παραπέμφθηκαν ενώπιον του αρμόδιου πειθαρχικού συμβουλίου για ένα από τα αναφερόμενα στη διάταξη πειθαρχικά παραπτώματα, μεταξύ των οποίων π.χ. πράξεις άρνησης αναγνώρισης του συντάγματος, απόκτηση οικονομικού οφέλους κατά την άσκηση των καθηκόντων, αναξιοπρεπής ή ανάρμοστη συμπεριφορά, σοβαρή απείθεια, αδικαιολόγητη αποχή από την εκτέλεση καθηκόντων, παράλειψη των πειθαρχικών οργάνων να προβούν σε δίωξη και τιμωρία πειθαρχικού παραπτώματος κλπ.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επισημαίνει ταυτόχρονα ότι «προβλέπεται υπό προϋποθέσεις η δυνατότητα αναστολής ή άρσης της αργίας και η επαναφορά του υπαλλήλου στην υπηρεσία του» και ότι «τα αρμόδια όργανα έχουν τη δυνατότητα, αφού λάβουν υπόψη τις ιδιαίτερες περιστάσεις της υπόθεσης να κρίνουν αιτιολογημένα ότι δεν είναι εξ αντικειμένου αναγκαία η συνέχιση της παραμονής του υπαλλήλου εκτός υπηρεσίας, να αποφασίζουν την αναστολή της αργίας και να επαναφέρουν τον υπάλληλο στα καθήκοντά του ή να τον μετακινούν».
Διευκρινίζει, επίσης, ότι «η αναστολή της αργίας μπορεί να ζητηθεί και από τον υπάλληλο που έχει τεθεί σε αργία, ο οποίος διατηρεί παράλληλα και το δικαίωμα να επιδιώξει δικαστικά την αναστολή. Από τη ρύθμιση αυτή εξαιρούνται οι υπάλληλοι που στερήθηκαν την προσωπική τους ελευθερία από πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια απόφαση ποινικού δικαστηρίου ή με ένταλμα προσωρινής κράτησης και οι τιμωρηθέντες με την ποινή της οριστικής παύσης».
Λίστα με ακόμη 294 υπαλλήλους, στους οποίους έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για σοβαρά, επί το πλείστον, αδικήματα, παρέδωσε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Οι διώξεις αφορούν 229 σοβαρές υποθέσεις, ανάμεσά τους αποπλάνηση ανηλίκου (εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης), εγκληματική οργάνωση, συμμορία, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, πλαστογραφία, εκβιασμός, κλοπή, απάτη κλπ, καθώς και 65 περιπτώσεις που αφορούν ένστολους με πειθαρχικά παραπτώματα.
Δεν παρέδωσε όμως ο κ. Ρακιντζής , λένε οι κακές γλώσσες, την πραγματική λίστα με τους άλλους, πράγματι επίορκους, αλλά πολλοί καλύπτονται, λέγεται ακόμα και από τους επιθεωρητές κλπ… Επομένως, ο κ. Ρακιντζής να αρχίσει το «ξήλωμα» από τους επιθεωρητές τους και ας μας καλέσει να τους «δακτυλοδείξουμε»! Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, λέει ο λαός.
Τις τέσσερις πηγές από τις οποίες θα προέρχονταν αυτές 15.000 αναγκαστικές αποχωρήσεις -δηλαδή, 4000 το 2013 και 11.000 αναγκαστικές αποχωρήσεις το 2014- ανέλυσε στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης. Συγκεκριμένα είπε:
Α.Η πρώτη και ελπίζουμε να είναι η κύρια πηγή, ήταν απ' αυτούς που θα απολύονταν, επειδή θα κρίνονταν αμετάκλητα ποινικά ή πειθαρχικά απολυτέοι.
Β.Το δεύτερο είναι από την κατάργηση νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου. Με την κατάργηση νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου, όπως ξέρετε λύεται αυτομάτως και η σχέση ιδιωτικού δικαίου που υπάρχει και άρα ο υπάλληλος αναγκαστικά δεν μπορεί να είναι δημόσιος υπάλληλος.
Γ.Η τρίτη πηγή - κάτι που ίσως δεν είναι πάρα πολύ γνωστό - είναι η δυνατότητα εθελουσίας εξόδου για όλους αυτούς που έχουν ενταχθεί στο σχήμα της κινητικότητας και της διαθεσιμότητας. Όσοι, δηλαδή, ενταχθούν στο σχήμα της κινητικότητας θα έχουν τη δυνατότητα να φύγουν εθελοντικά με την εξαγορά τριών πλασματικών χρόνων, αρκεί να απέχουν περισσότερο από τρία χρόνια από την πλήρη σύνταξή τους.
Δ.Η τέταρτη πηγή θα προέλθει από αυτό που μπορούμε να το ονομάσουμε έξω σχηματικά και δεν είναι ακριβώς το ίδιο, από μια αξιολόγηση θα γίνεται με αφορμή αυτό που σας είπα προηγουμένως. Για να μετακινηθεί, δηλαδή, ένας υπάλληλος ή να ενταχθεί στη διαδικασία της διαθεσιμότητας, αλλά και για τους οργανισμός ή για τις υπηρεσίες που έχει γίνει αξιολόγηση των δομών, θα γίνεται αποτίμηση των προσόντων του.Άρα, οι λιγότερο προσοντούχοι, εάν εκεί διαπιστώσουμε ότι υπάρχουν κάποιοι, οι οποίοι δεν έχουν τα τυπικά προσόντα να είναι δημόσιοι υπάλληλοι για πολλούς και διάφορους λόγους, εάν δεν έχουν προσληφθεί σύμφωνα με την τυπική διαδικασία, εάν δεν έχουν ισχύουσα έννομη σχέση με το δημόσιο, τότε καταλαβαίνετε ότι αυτοί οι υπάλληλοι θα βρεθούν εκτός δημοσίου.
Είναι ξεκάθαρο ότι δημόσιος υπάλληλος είναι αυτός που έχει τα τυπικά προσόντα, που έχει μια σχέση δημοσίου δικαίου με το δημόσιο.
Εάν, λοιπόν, υπάρχει κάποιος του οποίου έχει λυθεί η σχέση, δεν μπορεί να εξακολουθεί να είναι δημόσιος υπάλληλος και δεν μπορεί να έχει τα προνόμια του δημοσίου υπαλλήλου, αλλά δεν μπορεί να στερεί και κάποιον δημόσιο υπάλληλο που έχει τα προσόντα, έχει περάσει από διαγωνισμό και περιμένει υπομονετικά να πληρωθεί η επετηρίδα. Δικαίωμα εργασίας έχει και αυτός, που έχει αποδεδειγμένα τα προσόντα του δημοσίου υπαλλήλου.
Οι αγώνες της Πρωτομαγιάς του Σικάγου συνεχίζονται!
Υπάρχει ελπίδα. Αντισταθείτε!
Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος*
Πρόεδρος Ελληνοδιεθνής ΜΚΟ
www.koutsoukos-anastasios.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου