Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΧΩΝΙ ΑΥΤΟΛΟΓΟΚΡΙΘΗΚΕ! ΈΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΝΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Ακολουθώντας τις υποδείξεις του προέδρου της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Το ΧΩΝΙ αυτολογοκρίνεται και δε δημοσιεύει το πρώτο του θέμα, προκειμένου να μην… αποσταθεροποιήσει τη χώρα!
Το ΧΩΝΙ της Κυριακής κυκλοφορεί με λευκό πρωτοσέλιδο: αυτολογοκρίνεται και δε δημοσιεύει το πρώτο του θέμα, προκειμένου να μην αποσταθεροποιήσει τη χώρα.
Κυκλοφορεί με λευκό πρωτοσέλιδο, για να δείξει πόσο ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ είναι η όλη συζήτηση για το αν και πότε ο δημοσιογράφος πρέπει να δημοσιοποιεί τα θέματά του.
Αυτολογοκρίνεται, για να τονίσει πόσο εκ του πονηρού είναι το επιχείρημα πως ο δημοσιογράφος υποχρεούται να κρατάει στο συρτάρι κάτι που θεωρεί είδηση, δήθεν για να μην αποσταθεροποιήσει τη χώρα. Το «λευκό ΧΩΝΙ» φωνάζει αυτό που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο σε κάθε Δημοκρατία: ότι είναι αδιανόητο ένα ρεπορτάζ να μη βλέπει το φως της δημοσιότητας, αλλά να καλείται ο δημοσιογράφος να ρωτήσει πρώτα τον πρωθυπουργό μήπως… παραείναι κρίσιμες οι στιγμές. Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.
Ουσιαστικά, αυτό που ζητάνε από τον δημοσιογράφο είναι να κλείνει το μάτι στην εκάστοτε εξουσία και να λέει «θα στείλεις μερικά εκατομμύρια ευρώ κρατικής διαφήμισης στην εφημερίδα μου, για να μη δημοσιεύσω το θέμα;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου