Τετάρτη 30 Μαΐου 2012


Τ' ακούτε κυρία Μέρκελ;

Πρώτη καταχώρηση: 30/05/2012
09:05Κοινωνία
Αποστομωτική απάντηση στην Ανγκελα Μέρκελ και στους υπόλοιπους επικριτές μας χαρακτηρίζουν... τεμπέληδες, δίνει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης: Από τα στοιχεία του προκύπτει ότι είμαστε οι πρώτοι στην Ευρώπη και οι δεύτεροι στον κόσμο σε εργατοώρες και μάλιστα δουλεύουμε 600 ώρες τον χρόνο περισσότεροι από τους Γερμανούς!

Πιο αναλυτικά, τα επίσημα στοιχεία του ΟΟΣΑ δείχνουν ότι ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος απασχολείται 2.017 ώρες ετησίως, καταλαμβάνοντας με την επίδοση αυτή την πρώτη θέση στην Ευρώπη και τη δεύτερη μεταξύ των 34 κρατών-μελών του ΟΟΣΑ. Ο μέσος Γερμανός εργαζόμενος δουλεύει 1.408 ώρες τον χρόνο. Δηλαδή, ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος δουλεύει 40% περισσότερο μέσα σε έναν χρόνο σε σύγκριση με τον μέσο Γερμανό εργαζόμενο!

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, η μεγάλη διαφορά στις ώρες εργασίας ανάμεσα σε Έλληνες και στους υπόλοιπους Ευρωπαίους οφείλεται στο ότι η ελληνική αγορά εργασίας αποτελείται από έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων που είναι αυτο-απασχολούμενοι και εργάζονται πολλές ώρες, στον μεγάλο αριθμό εργαζομένων μερικής απασχόλησης, όπως και στις περισσότερες ημέρες άδειας συγκριτικά με την Ελλάδα.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ως πιο εργατικοί εργαζόμενοι αναδεικνύονταιοι Κορεάτες με 2.193 ώρες τον χρόνο. Στον αντίποδα βρίσκονται οι Ολλανδοί με 1.377 ώρες.

Πηγή: Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου