Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΤΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ..


Η νέα εν  δυνάμει  πολιτική συνεργασία στην Ελλάδα


Και πως θα αποχτήσει συγκεκριμένη μορφή
Κατ αρχή μία ευρεία συνεργασία πολιτικών δυνάμεων θα βασισθεί στο τι ενώνει τις δυνάμεις αυτές και στη συνέχεια να συζητηθούν οι επί μέρους διαφορές πριν από βουλευτικές εκλογικές που μπορεί να προκηρυχθούν σε ανύποπτο χρόνο.
Μία τέτοια καταγραφή πρέπει να γίνει μέσα από ένα Συνέδριο αφού προηγηθεί  συζήτηση είτε μέσα είτε έξω από το Διαδίκτυο
Εμείς ξεκινάμε τη προσπάθεια να ενώσουμε γνωστές ήδη  δυνάμεις με αξιόλογες προσπάθειες που έχουμε εντοπίσει. Έτσι απλά.
 Με μία μικρή φλόγα ελπίδας.
Να πούμε ξεκάθαρα οτι ένα τέτοιο εγχείρημα πρέπει να στηριχθεί σε σοβαρές και τεκμηριωμένες προτάσεις.
Όπου εντοπίζουμε έδαφος συζητάμε και αναλόγως στηρίζουμε ή διαφωνούμε.
Έχουμε λοιπόν:

"Άρμα Πολιτών"

Θα θέλαμε πολύ να ακούσουμε από το "Αρμα Πολιτών" ουσιαστικές προτάσεις αλλά δεν έχει καταστεί δυνατόν να βρούμε στο Διαδίκτυο διακήρυξη-θέσεις-λύσεις. Εξακολουθεί το pythari να αφήνει ανοιχτές τις στήλες του για τον κ. Δημαρά και τον κ. Οικονόμου.
Ε.Λ.Ε.
Ταυτιζόμαστε με την πρωτοβουλία για Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου που δημιουργήθηκε από την ανεξάρτητη πλέον βουλευτή κ. Σ. Σακοράφα.
Αν και δεν έχει εξαγγελθεί σαν πολιτική κίνηση αλλά σαν Πρωτοβουλία εμείς θεωρούμε οτι μία είσοδός της σε ευρύτερη πολιτική Κίνηση θα ήταν πάρα πολύ ουσιαστική βοήθεια για την Ελληνική κοινωνία.
Εντόπισε και η ίδια τη μεγαλύτερη έλλειψη του πολιτικού συστήματος που μας οδήγησε στη σημερινή κατάστασηΤον λογιστικό έλεγχο
Ήδη στο ενεργητικό της καταγράφεται και ένα Διεθνές συνέδριο με θέμα "Χρέος και Λιτότητα"
 Ε.Πα.Μ.Συμφωνούμε με το Ε.Πα.Μ. του κ. Δημήτρη Καζάκη με τη διαφορά οτι στην άποψή του για έξοδο από τη ζώνη του Ευρώ πρέπει να προηγηθεί ενημέρωση-συζήτηση- διερεύνηση με τους θεσμούς της Ε.Ε.
Είμαστε όλοι σε θέση να προβλέψουμε τα αποτελέσματα της πρότασής μας αλλά νομίζουμε οτι πρέπει να εξαντληθούν όλα τα όρια παραμονής στο Ευρώ εκτός βέβαια κι αν καταρρεύσει το ίδιο το νόμισμα από τις εξελίξεις.
Καθηγητές - ΕπιστήμονεςΑπό τους καθηγητές ήδη έχουμε στα χέρια μας  ακόμη μία εργασία του κ. Φακιολά την οποία θέτουμε εδώ προς ανάγνωση, μελετάμε  εργασίες δύο ακόμη επιστημόνων,  ενώ ελπίζουμε να μας κάνουν τη τιμή και άλλοι καθηγητές-επιστήμονες-εμπειρογνώμονες να μας γνωστοποιήσουν μελέτες, εργασίες, απόψεις και διάθεση για συμμετοχή στη προοπτική συνεργασίας
Πολίτες και blogs
Εξακολουθούμε κανονικά την ανταλλαγή απόψεων με τους συμπολίτες μας  και με blogs που προσεγγίζουν τις απόψεις μας
Τέλος οποιαδήποτε άλλη Κίνηση πολιτών μπορεί να αποστείλει στο pythari.gr τη πρόθεσή της να συμμετάσχει σε μία τέτοια συνεργασία και ποιές επιγραφικά είναι οι βασικές πολιτικές της θέσεις, επιδιώξεις ή προτεινόμενες λύσεις.
Όσον αφορά το pythari οι γενικές γραμμές μας στήριξης Κινημάτων-πολιτών είναι καταγεγραμμένες εδώ μαζί με το κάλεσμα της 1ης Αυγούστου για τη συνεργασία Κινημάτων-Πολιτών
pythari.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου