Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Βιολογικό Χωριό: Ευρύ πλάνο ανάπτυξης, νέα καταστήματα και επέκταση στην περιφέρεια

 Απρόσκοπτα συνεχίζει το πλάνο ανάπτυξης που έχει σε εφαρμογή η αλυσίδα καταστημάτων Βιολογικό Χωριό, η οποία προχώρησε ήδη στη δημιουργία 5 νέων καταστημάτων μοντέρνας αισθητικής στην Αττική στη διάρκεια του 2021 στις περιοχές: Πειραιάς, Άλιμος, Γαλάτσι, Παλαιό Φάληρο και Χολαργός και ανανέωσε τα καταστήματά της στο Νέο Ηράκλειο και στη Νέα Ερυθραία. Έως το τέλος του έτους αναμένεται να λειτουργήσει και ένα ακόμα Βιολογικό Χωριό, επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας, σε χώρους που θα στεγάζουν ταυτόχρονα και τις κεντρικές υπηρεσίες της εταιρείας. 

Στο πλάνο η επέκταση στην περιφέρεια το 2022

Το Βιολογικό Χωριό αποτελεί βάσει οικονομικών επιδόσεων και αριθμού καταστημάτων που διαθέτει, την μεγαλύτερη ελληνική αλυσίδα βιολογικών προϊόντων, με δραστηριότητα στην αγορά τα τελευταία 13 χρόνια, διατηρώντας στον πυρήνα της φιλοσοφίας του την εξέλιξη και με επίκεντρο πάντα τον καταναλωτή και τις ανάγκες του. Σε αυτή την κατεύθυνση έχει θέσει ένα ευρύ επενδυτικό πλάνο για το προσεχές χρονικό διάστημα. 

Ο επενδυτικός σχεδιασμός της εταιρείας για το 2022 προβλέπει επίσης τη δημιουργία νέων σημείων πώλησης στην περιφέρεια, αρχικά σε μεγάλες πόλεις, όπως η Λάρισα, η Πάτρα και η Θεσσαλονίκη. Στο πλάνο βρίσκεται και η επέκταση στο εξωτερικό, αλλά σε μεταγενέστερο χρόνο και εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες και τα δεδομένα της αγοράς.

Για την Ελλάδα, στόχευση της επιχείρησης για την επόμενη χρονιά είναι να προσθέσει στο δίκτυό της 6 έως 7 νέα καταστήματα. Σημειώνεται ότι όλα τα καταστήματα που θα αναπτύσσονται στο εξής θα είναι αμιγώς εταιρικά, καθώς σ' αυτή τη φάση η εναλλακτική του franchise δεν είναι στο πλάνο, χωρίς να είναι κάτι που έχει αποκλειστεί από τον οργανισμό. Η εκτίμηση για τον συνολικό επενδυτικό προϋπολογισμό του προσεχούς έτους ανέρχεται σε περίπου 2,5 εκατ. ευρώ. Σε επίπεδο οικονομικών επιδόσεων η επιχείρηση στο πρώτο δεκάμηνο του 2021 και σε σύγκριση με το 2020 κινείται με περίπου 30% άνοδο τζίρου, ο οποίος συνδυάζεται και με υψηλά επίπεδα λειτουργικής κερδοφορίας. Ο συνολικός κύκλος εργασιών για το 2021 θα κινηθεί περίπου στα 20 εκατ. ευρώ.

Βιολογικό Χωριό

Νέο τμήμα Vegan Snack "Crudo” και healthy bars με ροφήματα και σνακ

Εξετάζοντας τα νέα δεδομένα που φέρνει για τους πελάτης της η εταιρεία, σε όλα τα καταστήματα θα δημιουργηθούν οι κατάλληλοι χώροι για Τμήμα των Vegan γευμάτων ‘’Crudo’’ και ‘’Crudo’’ shop in shop healthy bars με ροφήματα και σνακ, προερχόμενα αποκλειστικά από φυσικές πρώτες ύλες. Στο επίκεντρο της προσέγγισης που ακολουθεί η αλυσίδα, το σύνολο των καταστημάτων της διέπεται από σύγχρονη αισθητική και ευρύχωρα σημεία πώλησης, καθώς και η άριστη και προσωποποιημένη εξυπηρέτηση.

Βιολογικό Χωριό

Διαθέσιμη ευρεία γκάμα προϊόντων

BIOLOGIKO

Οι καταναλωτές μπορούν να βρουν στα ράφια των καταστημάτων του Βιολογικού Χωριού, μία ευρεία γκάμα αγαθών όπως βιολογικά τρόφιμα, vegan, vegetarian, gluten free, sugar free, plant based, dukan, χωρίς λακτόζη, παιδικά προϊόντα, προϊόντα ψυγείου και κατάψυξης καθώς και φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ready to eat, είδη προσωπικής υγιεινής, συμπληρώματα διατροφής και οικολογικά προϊόντα με υψηλό ποιοτικό αποτύπωμα. 

Συν τοις άλλοις στις αρχές του επόμενου έτους θα βγει στον αέρα η ανανεωμένη ιστοσελίδα του Βιολογικού Χωριού. Σε αυτήν, εκτός της δυνατότητας των ηλεκτρονικών αγορών, ο επισκέπτης θα αποκομίζει μία ολιστική εμπειρία στον τομέα της σωστής διατροφής, διαβίωσης και της καλοζωίας γενικότερα. Το eshop, ειδικά τα τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας, αναδείχθηκε ως αναγκαιότητα και απαραίτητο στοιχείο της σχέσης με τον καταναλωτή. Σε αυτό το πλαίσιο η εταιρεία αναβαθμίζει διαρκώς τη γκάμα των προϊόντων που παρέχει μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματος, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει την άμεση και απρόσκοπτη παράδοσή τους στον πελάτη. Με το λανσάρισμα του νέου site της εταιρείας, και της περαιτέρω υποστήριξης του eshop, εκτιμάται ότι οι ηλεκτρονικές πωλήσεις θα κινηθούν στο 2% του συνολικού τζίρου της εταιρείας.

https://www.capital.gr/

1 σχόλιο:

  1. Ο χρήστης biologic σχολίασε την ανάρτηση "Βιολογικό Χωριό: Ευρύ πλάνο ανάπτυξης, νέα καταστήματα και επέκταση στην περιφέρεια"
    12 Ιουλ 2023
    τα βιολογικά καταστήματα με βιολογικά και παραδοσιακά προϊόντα είναι γεμάτα με υγιεινά και γευστικά τρόφιμα. Είναι πολύ ευτυχές γεγονός να πολλαπλασιάζονται τέτοιου είδους καταστήματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή