Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

10+ Βότανα για κάθε σύμπτωμα!


βοτανολογια
Η βοτανολογία είναι μια ξεχασμένη επιστήμη, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε ποια από τα βότανα μπορούν να υποβοηθήσουν τα φάρμακα ή να χρειαστούν σε ώρα ανάγκης, αν δεν έχουμε φάρμακα.
Στο άρθρο που ακολουθεί θα μάθεις σχετικά με 10 συμπτώματα ή ασθένειες και ποια βότανα σε βοηθούν να νιώσεις καλύτερα.

Μην μου αγχώνεσαι!

Αν έχεις άγχος θα σε χαλαρώσει πολύ η βαλεριάνα, ενώ αρκετά καλή δουλειά θα κάνει η πασιφλώρα, το τζίν σενγκ, το τίλιο και το αντικαταθλιπτικό βάλσαμο.
πασιφλωρα
Πασιφλώρα για το άγχος!

Βοήθεια στο αδυνάτισμα

Τα παρακάτω βότανα είτε δρουν ως λιποδιαλύτες, είτε ενισχύουν τις καύσεις. Το πράσινο και το λευκό τσάι είναι θεσμός, ο μάραθος και η αψιθιά (το φυτό που μετά την επεξεργασία γίνεται το αψέντι) θα σε βοηθήσουν να ελέγξεις τα κιλά σου. Τώρα αν περπατάς και λιγάκι καλό είναι!
μαραθος βοτανο
Μάραθος για αδυνάτισμα!

Αναιμία και αδυναμία

Η τσουκνίδα, τα καρύδια και ο κρόκος Κοζάνης θα σε βοηθήσουν πολύ με την αναιμία. Η αναιμία παρόλα αυτά οφείλεται και στην κακή ή ελλιπή διατροφή (προσέξτε οι χορτοφάγοι).
τσουκνιδα βοτανο
Τσουκνίδα για αδυναμία!

I can’t get no sleep!

αυπνια
Η βαλεριάνα, το τίλιο, το μέτρημα προβάτων και ο λυκίσκος βοηθούν στην καταπολέμηση της αϋπνίας. Απέφυγε καφέ, τσάι και τα energy drinks μετά τις 19:00.
βαλεριανα βοτανο
Βαλεριάνα για την αϋπνία!

Μην είσαι τόσο γλυκιά

Η αγκινάρα, η αψιθιά (όχι άλλη πίκρα), η τσουκνίδα και το μύρτιλλο έχουν δράση ρυθμιστική του σάκχαρου. Συμβουλέψου κλινικό διατροφολόγο ή ενδοκρινολόγο για την κατανάλωσή τους.
μυρτιλλο βοτανο
Μύρτιλλο για το σάκχαρο!

Δυσκοιλιότητα

Το αφέψημα με φύλλα αίγυπτου είναι η καλύτερη επιλογή. Ακολουθεί η αψιθιά (κοίτα που κάνει για όλα και θα την πάθεις!), ο κόλιανδρος, το κάρδαμο(καρδαμώνεις κιόλας) και η γλυκόριζα είναι τα τοπ βότανα για την δουλειά.
φυλλα αιγυπτου αλεξανδρειας βοτανο
Φύλλα Αιγύπτου ή Αλεξανδρείας για την δυσκοιλιότητα!

Με πιέζεις!

Μίλησε με τον γιατρό σου για τον κράταιγο (καρδιοτονωτικό και ρυθμιστικό της πίεσης), το μελισσόχορτο και το λευκό τσάι. Ο κράταιγος είναι η καλύτερη επιλογή, αλλά ζήτα οδηγίες για την δοσολογία από το κατάστημα βοτάνων που θα το αγοράσεις. Αν δεν σου δώσει σαφείς οδηγίες, ξεκίνα με ένα κουταλάκι του εσπρέσσο ή του γλυκού.
κραταιγος βοτανο
Κραταιγος για την πίεση!

Κατάθλιψη

Το βάλσαμο, το gin seng και το μελισσόχορτο. Αν έχεις διαγνωστεί με κατάθλιψη και δεν μιλάμε για blues ή «δεν είμαι καλά σήμερα», ρώτα πρώτα τον γιατρό σου για τυχόν αλληλεπιδράσεις των βοτάνων με τα φάρμακα που ήδη παίρνεις. Δεν παίζουν με αυτά.
βαλσαμο βαλσαμοχορτο βοτανο
Βάλσαμο ή βαλσαμόχορτο για την κατάθλιψη!


Πονάει το μυαλό μου

Το δεντρολίβανο είναι το καλύτερο γιατρικό για τον πονοκέφαλο. Η μέντα, το πράσινο τσάι, ο κόλιανδρος και το τριαντάφυλλο θα σου προσφέρουν ανακούφιση από τον ενοχλητικό πονοκέφαλο.
δενδρολιβανο
Δενδρολίβανο για τον πονοκέφαλο!



Έχω φάει μια στάνη πρόβατα και την στάνη την ίδια

Γνωστή και ως χοληστερίνη. Το λευκό και το πράσινο τσάι, η αγκινάρα και το ταραξάκο θα σε βοηθήσουν σίγουρα.
ταραξακο βοτανο
Ταραξάκο για την χοληστερίνη!

Τρόποι να καταναλώσεις τα βότανα

Αν θέλεις να πιείς βότανο με σκληρά φύλλα ή ρίζα, βράζεις το βότανο μαζί με το νερό για πέντε λεπτά. Ύστερα σουρώνεις και σερβίρεις. Αυτό είναι το αφέψημα! Αφού βράσετε το νερό το αποσύρεις από την φωτιά και προσθέτεις το βότανο. Μετά το αφήνεις σκεπασμένο για πέντε λεπτά, ώστε να διαλυθούν οι ευεργετικές ουσίες. Αυτό είναι το έγχυμα!
Πάντα να ρωτάς τον βοτανοπώλη, για τον τρόπο παρασκευής του ροφήματος. Ένα ρόφημα μπορεί να έχει διαφορετικές ιδιότητες αναλόγως του τρόπου παρασκευής. Η καλύτερη στιγμή είναι 20 λεπτά πριν το μεσημεριανό ή το βραδινό και σε καμία περίπτωση μην πιείς παραπάνω από 2 φλιτζάνια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου