Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2016

Άγρια επίθεση της Ξαφά σε βάρος της χώρας από τον ΣΚΑΪ

128b9-xafa-mirandaperiodista
ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ
Audio Player
Δεν χρειάζονται συστάσεις για την Μιράντα Ξαφά. Πρόκειται για το γνωστό νεοφιλελεύθερο φερέφωνο υπερεθνικών κύκλών, για πρώην στέλεχος του ΔΝΤ που συμμετείχε στην καταστροφή των λατινοαμερικάνικων οικονομικών, για πρώην σύμβουλο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και νυν μυστικοσύμβουλο του ανίκανου Κυριάκου Μητσοτάκη. 
Οι θέσεις της κατά της Ελλάδας είναι γνωστή, όπως και το ότι αποτελεί… εξέχουσα μορφή της παρακμιακής, λούμπεν νεοφιλελεύθερης κλίκας που λειτουργεί σε βάρος των συμφερόντων της χώρας
Η Μιράντα Ξαφά, δείχνει τεράστιο ζήλο υποστήριξης, το τελευταίο χρονικό διάστημα, προς το πρόσωπο του κατηγορούμενου για κακούργημα πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και επίσης στελέχους του ΔΝΤ, Ανδρέα Γεωργίου.
Με τΙς τελευταίες αναφορές της, όμως, ξεπερνά κάθε όριο. Η κυρία αυτή ζητά, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ (Που να την βρει άλλωστε;) να παγώσει ο δανεισμός της χώρας. Μάλιστα, η πρώην κρατικοδίαιτη Ξαφά, τολμά και μιλά για σπατάλες.
«Χρόνια σπατάλης… Οι κυβερνήσεις, χωρίς να υπολογίζουν τα λεφτά των φορολογουμένων επιδότησαν την ανέμελη εποχή της αστακομακαρονάδας και των επιδοτήσεων με δανεικά από τις αγορές, και όταν τα δανεικά σταμάτησαν το οικοδόμημα κατέρρευσε»
«Πώς η κυβέρνηση δανείστηκε από τους εταίρους εάν αποδέχεται ότι ο Ανδρέας Γεωργίου διόγκωσε το έλλειμμα του 2009» διερωτήθηκε μέσω του ΣΚΑΪ το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ και οικονομολόγος Μιράντα Ξαφά.
«Οι κανόνες της ΕΛΣΤΑΤ είναι ξεκάθαροι αν το χρέος είναι χαμηλότερο από αυτό που λενε οι στατιστικές πώς ζητάμε ελάφρυνση χρέους; και πώς ζήτησε η κυβέρνηση δάνειο βάσει ψευδών στοιχείων; Το δάνειο θα πρέπει να παγώσει τότε…» σχολίασε η κ. Ξαφά με αφορμή τη δίωξη Γεωργίου. «Η Eurostat δεν βάζει πια αστερίσκους και υποσημειώσεις στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Δεν μπορούμε να θέλουμε και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο» πρόσθεσε η οικονομολόγος.
«Τα στοιχεία (της ΕΛΣΤΑΤ) γίνονται αποδεκτά απ’ όλους… από την τρόικα, την Εurostat, το Ευρωκοινοβούλιο… να σταματήσει η γελοιότητα» ανέφερε δε.
Σύμφωνα με την Μιράντα Ξαφά αποτελεί παραλογισμό να έχουμε μπει στον έβδομο χρόνο μνημονίων και να πιστεύουμε ακόμη θεωρίες συνωμοσίας, αντί να βλέπουμε την πελατειακή διαχείριση της εξουσίας που έγινε από τις κυβερνήσεις.
«Χρόνια σπατάλης… Οι κυβερνήσεις, χωρίς να υπολογίζουν τα λεφτά των φορολογουμένων επιδότησαν την ανέμελη εποχή της αστακομακαρονάδας και των επιδοτήσεων με δανεικά από τις αγορές, και όταν τα δανεικά σταμάτησαν το οικοδόμημα κατέρρευσε» παρατήρησε.
Σύμφωνα με την κ. Ξαφά η στοχοποίηση ενός τεχνοκράτη είναι βολική από κάποιους. «Οι πιστωτές δεν θεωρούν ανεκτές αστικές η ποινικές ευθύνες στελεχών ανεξάρτητων αρχών που εκτελούν το καθήκον τους όπως οι κ. Θεοχάρης και Σαββαΐδου» είπε.
olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου