Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Παράγουμε τα δικά μας τρόφιμα




 Σε μόλις ένα δέκατο του στρέμματος (6000 τετραγωνικά πόδια) στο Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνια, οι ιδιοκτήτες ενός μέσου σπιτιού σε μια μέση γειτονιά κάνουν κάτι που οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε δοκιμάσει ποτέ: καλλιεργούν σχεδόν όλη τους την τροφή. Όχι μόνο καλλιεργούν λαχανικά όπως καρότα, λάχανο, κουνουπίδι και λάχανο, καθώς και φρούτα όπως μήλα και κεράσια, αλλά εκτρέφουν μέλισσες και κοτόπουλα, κουνέλια και κατσίκες, παρέχοντας τα γαλακτοκομικά και το κρέας τους.

Ενώ ένα τόσο εκτεταμένο αστικό αγρόκτημα είναι κάτι σπάνιο αυτόν τον αιώνα, ο Mateo Rutherford το θεωρεί απλώς μια στροφή προς τον πιο βιώσιμο τρόπο ζωής πριν από δύο γενιές. «Η γενιά του παππού και της γιαγιάς μου σήκωναν ένα σημαντικό μέρος του φαγητού τους. Μετά περάσαμε από αυτή την περίοδο όπου η ευκολία ήταν το όνομα του παιχνιδιού και το φτηνό πετρέλαιο. Και τώρα νομίζω ότι η γενιά μου αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε τα οφέλη της παραγωγής του δικού σας φαγητού».

Για τον συνιδιοκτήτη του Rutherford και της Green Faerie Farm, Jim Montgomery, η φάρμα τους δεν είναι αντίδραση σε μια δύσκολη οικονομική κατάσταση, αλλά μάλλον σε ένα σύστημα παραγωγής τροφίμων που είναι «τραγικό σε τόσα πολλά επίπεδα». «Η αξία που έχουμε ως νοικοκυριό προσπαθούμε να ζήσουμε βιώσιμα στον κόσμο σήμερα», εξήγησε ο Μοντγκόμερι στο San Francisco Chronicle, «Αναπτύσσουμε έναν κήπο νίκης ενάντια στην ανάγκη χρήσης τόσου λαδιού».

Αντί να συμβάλλουν στη χρήση του λαδιού καταναλώνοντας τρόφιμα που πρέπει να μεταφερθούν από βιομηχανικές φάρμες - διανύοντας κατά μέσο όρο 1000 μίλια από αγρόκτημα σε πιάτο -, οι ιδιοκτήτες Green Faerie τρώνε το μεγαλύτερο μέρος του φαγητού τους που ταξιδεύει μόλις 50 πόδια. Ούτε η τροφή τους απαιτεί εισροές πετρελαίου με τη μορφή λιπασμάτων ή φυτοφαρμάκων. Αντίθετα, παράγουν βιολογικά λαχανικά και κρέας μέσω ενός συστήματος κλειστού βρόχου, αφήνοντας τα ζωικά απόβλητα να γονιμοποιήσουν τον κήπο και τα απόβλητα του κήπου να τρέφουν τις κατσίκες.

Σε αυτό το σύντομο βίντεο, ο Ράδερφορντ μας δείχνει την αυλή που δουλεύει και μιλά για την τοπική παραγωγή τροφίμων χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας…

Σε αυτό το βίντεο μπορείτε να δείτε το αστικό περιβόλι τους…

…και ιδού η μελισσοκομία τους…

….και τέλος ένα σύντομο βίντεο για τις κατσίκες που αρμέγουν επίσης…

Τι πιστεύεις; Αν σας αρέσει αυτή η ιδέα, φροντίστε να τη μοιραστείτε με τους φίλους σας και να εμπνεύσετε κάποιον που γνωρίζετε . Όλα γίνονται δυνατά με λίγη έμπνευση…

https://www.ecosnippets.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου