Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Ο Νταγκ Κέισι για τον εχθρό σου, το βαθύ κράτος

 

από τον Doug Casey
shutterstock_1182865732.jpg


Πολλοί άνθρωποι θα ήθελαν πολιτικές λύσεις στα προβλήματά τους, δηλαδή να πείσουν την κυβέρνηση να κάνει τους άλλους να κάνουν ό,τι θέλουν. Οι άνθρωποι με οποιαδήποτε ηθική αίσθηση, ωστόσο, αναγνωρίζουν ότι αυτό μπορεί μόνο να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα. Οι έξυπνοι παίκτες, λοιπόν, χρησιμοποιούν την κυβέρνηση ως εργαλείο αλλά το κάνουν πίσω από μια κουρτίνα. Γνωρίζουν ότι είναι πιο αποτελεσματικό και πολύ πιο ασφαλές, να τραβούν τα νήματα της μαριονέτας από τη σκηνή. Μερικές φορές, μπαίνουν στο προσκήνιο, ανάλογα με τις περιστάσεις και το βάθος του προσωπικού τους ναρκισσισμού. Αλλά όλα αφορούν δύο πράγματα: δύναμη και χρήμα. Ονομάστε τους Deep State.

Μόλις μια χώρα αναπτύξει ένα εδραιωμένο Βαθύ Κράτος, μόνο μια επανάσταση ή μια δικτατορία μπορεί να αλλάξει τα πράγματα. Και μάλλον μόνο σε μια μικρή χώρα.

Το American Deep State είναι ένα ισχυρό άτυπο δίκτυο που ελέγχει τα περισσότερα ιδρύματα. Δεν θα το διαβάσετε στις ειδήσεις γιατί ελέγχει τις ειδήσεις. Οι πολιτικοί δεν θα μιλήσουν γι' αυτό ούτε καν θα παραδεχτούν ότι υπάρχει. Αυτό θα ήταν σαν ένας μαφιόζος να συζητά για φόνο και ληστεία στις ειδήσεις της 6ης ώρας. Θα μπορούσατε να πείτε ότι το Deep State είναι κρυμμένο, αλλά είναι κρυμμένο σε κοινή θέα.

Το Deep State εμπλέκεται σχεδόν σε κάθε αρνητικό πράγμα που συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε περί τίνος πρόκειται.

Το κράτος

Το Βαθύ Κράτος χρησιμοποιεί και κρύβεται πίσω από το ίδιο το Κράτος.

Παρόλο που η ουσία του κράτους είναι ο καταναγκασμός, οι άνθρωποι έχουν διδαχθεί να το αγαπούν και να το σέβονται. Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται το κράτος υπό το γραφικό πρίσμα ενός βιβλίου πολιτικών σχολείων δημοτικού. Πιστεύουν ότι έχει να κάνει με το «We the People» που εκλέγει έναν χαρακτήρα Jimmy Stewart για να τους εκπροσωπήσει. Αυτό το ιδανικό ήταν πάντα μια καταστροφική μυθοπλασία γιατί εξιδανικεύει, εξυγιαίνει και νομιμοποιεί έναν εγγενώς κακό και καταστροφικό θεσμό, ο οποίος βασίζεται στη δύναμη. Όπως είπε κάποτε ο Μάο, η πολιτική δύναμη βγαίνει από την κάννη ενός όπλου.

Το Βαθύ Κράτος

Το ίδιο το Deep State είναι τόσο παλιό όσο και η ιστορία. Όμως ο όρος «Βαθύ Κράτος» προήλθε από την Τουρκία, κάτι που ενδείκνυται αφού είναι κληρονόμος της εντελώς διεφθαρμένης Βυζαντινής και Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Και με τον καλύτερο βυζαντινό τρόπο, το Βαθύ Κράτος μας έχει υπονοηθεί σε όλο τον ιστό αυτού που κάποτε ήταν Αμερική. Οι έλικες του φτάνουν από την Ουάσιγκτον σε κάθε τμήμα της κοινωνίας των πολιτών. Όπως ένας καρκίνος με μεταστάσεις, δεν μπορεί πλέον να εξαλειφθεί εύκολα.

Από πολλές απόψεις, η Ουάσιγκτον προσομοιάζει με μια άλλη πόλη με ένα βαθύ κράτος, την αρχαία Ρώμη. Δείτε πώς το περιέγραψε με ακρίβεια ένας ελεύθερος στοχαστής της βικτωριανής εποχής, ο Winwood Reade:

"Η Ρώμη ζούσε πάνω στο κύριο της κεφάλαιο μέχρις ότου η καταστροφή την κοίταξε κατάματα. Η βιομηχανία είναι η μόνη αληθινή πηγή πλούτου, και δεν υπήρχε βιομηχανία στη Ρώμη. Την ημέρα ο δρόμος της Όστιας ήταν γεμάτος με κάρα και μουλάδες, που μετέφεραν στη μεγάλη πόλη τα μετάξια Και τα μπαχαρικά της Ανατολής, το μάρμαρο της Μικράς Ασίας, η ξυλεία του Άτλαντα, το σιτάρι της Αφρικής και της Αιγύπτου και τα κάρα δεν έφεραν τίποτα εκτός από φορτία κοπριάς.

Το Deep State ελέγχει την πολιτική και οικονομική ουσία των ΗΠΑ. Αυτό είναι πολύ περισσότερο από το να παρατηρήσουμε ότι δεν υπάρχει πραγματική διαφορά μεταξύ της αριστερής και της δεξιάς πτέρυγας του Δημοκρατικού Κόμματος. Οποιοσδήποτε έχει οποιαδήποτε λογική (δηλαδή, όλοι εκτός από τον μέσο ψηφοφόρο) γνωρίζει ότι αν και οι Ρεπουμπλικάνοι λένε ότι πιστεύουν στην οικονομική ελευθερία (αλλά δεν πιστεύουν), σίγουρα δεν πιστεύουν στην κοινωνική ελευθερία. Και οι Δημοκρατικοί λένε ότι πιστεύουν στην κοινωνική ελευθερία (αλλά δεν πιστεύουν), αλλά σίγουρα δεν πιστεύουν στην οικονομική ελευθερία.


Ποιος είναι το βαθύ κράτος;

Το Αμερικανικό Βαθύ Κράτος είναι μια πραγματική αλλά άτυπη δομή που έχει προκύψει όχι μόνο για να κερδίζει αλλά και να ελέγχει το κράτος.

Το Deep State έχει τη δική του ζωή, όπως η ίδια η κυβέρνηση. Εντός της κυβέρνησης, αποτελείται από ανώτατους υπαλλήλους δώδεκα πραιτωριανών υπηρεσιών, όπως το FBI, η CIA και η NSA - κορυφαίοι στρατηγοί, ναύαρχοι και άλλοι στρατιωτικοί - μακροχρόνιοι βουλευτές και γερουσιαστές και διευθυντές σημαντικών ρυθμιστικών υπηρεσιών.

Αλλά το Deep State είναι πολύ ευρύτερο από την κυβέρνηση. Περιλαμβάνει τους επικεφαλής μεγάλων εταιρειών, οι οποίοι εμπλέκονται σε μεγάλο βαθμό στις πωλήσεις στο κράτος και στη διευκόλυνσή τους. Αυτό περιλαμβάνει απολύτως τη Silicon Valley, αν και αυτοί οι τύποι είχαν τουλάχιστον μια αίσθηση του χιούμορ, που αποδεικνύεται από το ρητό μότο τους "Don't Be Evil".

Περιλαμβάνει επίσης τα κορυφαία άτομα της Fed και τους επικεφαλής των μεγάλων τραπεζών, μεσίτες και ασφαλιστές. Προσθέστε τους προέδρους και πολλούς καθηγητές σε κορυφαία πανεπιστήμια, τα οποία λειτουργούν ως κέντρα στρατολόγησης Deep State - κορυφαία στελέχη των μέσων ενημέρωσης, φυσικά, και πολλούς τακτικούς σε πράγματα όπως το WEF, το Bohemian Grove και το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων. Αποτελούν την επιτομή του status quo, που συγκρατείται από την εξουσία, το χρήμα και την προπαγάνδα.

Συνολικά, θα υποθέσω ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι μερικές χιλιάδες. Μπορείτε να αναλογίσετε τη δομή του Deep State με μια τεράστια αγέλη σκύλων. Τα άτομα που μόλις περιέγραψα είναι τα Top Dogs.

Αλλά υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι που δεν είναι στο πλέγμα, αλλά εξαρτώνται άμεσα από αυτούς, έχουν σημαντική επιρροή και υποστηρίζουν το Deep State επειδή τους υποστηρίζει. Αυτό περιλαμβάνει πολλούς από τους πλούσιους, ειδικά εκείνους που τα κατάφεραν χάρη στις κρατικές διασυνδέσεις τους. Το 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι που έχουν άκρως απόρρητες εγκρίσεις (αυτός είναι ένας συγκλονιστικός αλλά ακριβής αριθμός), καθώς και κορυφαίοι παίκτες στο οργανωμένο έγκλημα, ειδικά στην παράνομη επιχείρηση ναρκωτικών, λίγα από τα οποία θα υπήρχαν χωρίς το κράτος. Επιπλέον τύπους μεσαίου επιπέδου στην αστυνομία και τον στρατό, τις εταιρείες και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Αυτά είναι αυτά που μπορείτε να ονομάσετε Running Dogs.

Πέρα από αυτό είναι οι βαθμολογίες και τα αποτελέσματα εκατομμυρίων που εξαρτώνται από το ότι τα πράγματα παραμένουν όπως είναι, όπως το 50% και πλέον των Αμερικανών που είναι καθαροί αποδέκτες επιδομάτων από το κράτος - τα 70 εκατομμύρια στην Κοινωνική Ασφάλιση, τα 90 εκατομμύρια στο Medicaid, τα 50 εκατομμύρια στα κουπόνια τροφίμων, τα πολλά εκατομμύρια σε εκατοντάδες άλλα προγράμματα, τα 23 εκατομμύρια κρατικοί υπάλληλοι και οι περισσότερες από τις οικογένειές τους. Στην πραγματικότητα, ας συμπεριλάβουμε τα πολλά εκατομμύρια των μέσων Joes και Janes που μόλις τα καταφέρνουν.

Μπορείτε να αποκαλέσετε αυτό το επίπεδο ανθρώπων, τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού, Whipped Dogs. Και οι δύο αγαπούν και φοβούνται τον κύριό τους. θα κάνουν ό,τι τους λένε και θα κυλήσουν ανάσκελα και θα βραχούν αν βρεθούν αντιμέτωποι με ένα Top Dog ή Running Dog που αισθάνεται ότι είναι εκτός γραμμής. Αυτοί οι τρεις τύποι σκύλων αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού των ΗΠΑ. Πιστεύω ότι δεν είσαι ανάμεσά τους. Θεωρώ τον εαυτό μου Lone Wolf σε αυτό το πλαίσιο και ελπίζω να είστε και εσείς. Δυστυχώς, όμως, οι σκύλοι είναι εχθροί των λύκων και τείνουν να τους κυνηγούν.

Το Deep State είναι καταστροφικό, αλλά είναι υπέροχο για τους ανθρώπους σε αυτό. Και, όπως κάθε ζωντανός οργανισμός, η κύρια οδηγία του είναι: Επιβίωσε! Επιβιώνει καταγγέλλοντας τη μυθοπλασία ότι είναι και καλό και απαραίτητο. Ωστόσο, είναι ένα παράσιτο που προωθεί τη γελοία αντίληψη ότι ο καθένας μπορεί να ζήσει σε βάρος της κοινωνίας.

Είναι μια συνωμοσία με επικεφαλής έναν άντρα που χαϊδεύει μια λευκή γάτα; Νομίζω πως όχι. Είναι αρκετά δύσκολο να πείσεις ένα σωρό φίλους να συμφωνήσουν για το ποια ταινία θα δουν, πολύ λιγότερο ένα σωρό διψασμένοι για εξουσία άτακτους που σκέφτονται να τρέξουν τις ζωές όλων. Αλλά, από την άλλη, τα Top Dogs γνωρίζονται όλοι μεταξύ τους, πήγαν στα ίδια σχολεία, ανήκουν στους ίδιους συλλόγους, κοινωνικοποιούνται και, το πιο σημαντικό, έχουν κοινά ενδιαφέροντα, αξίες και φιλοσοφίες.

Το American Deep State περιστρέφεται γύρω από τη ζώνη της Ουάσιγκτον. Εισάγει τον πλούτο της Αμερικής ως φορολογικά έσοδα. Πολύς από αυτόν τον πλούτο καταναλώνεται εκεί από άχρηστα στόματα. Και μετά, εξάγει πράγματα που ενισχύουν το Deep State, συμπεριλαμβανομένων των πολέμων, του νομίσματος fiat και των καταστροφικών πολιτικών. Αυτό είναι μη βιώσιμο απλώς και μόνο επειδή τίποτα αξιόλογο δεν μπορεί να βγει από μια πόλη γεμάτη παράσιτα.

ΜΙΑ ΛΥΣΗ;

Πολλοί Αμερικανοί πιστεύουν αναμφίβολα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι μια λύση σε αυτό που ταλαιπωρεί τις ΗΠΑ. Νομίζουν ότι είναι ένας λάτρης που θα συντρίψει το Deep State. Αυτό είναι κατανοητό αφού είναι πολιτιστικός συντηρητικός. Θέλει η χώρα να μοιάζει με τις ευτυχισμένες μέρες του παρελθόντος, όταν η μαμά, η μηλόπιτα και τα Chevrolet ήταν πιο σημαντικά από τη διαφορετικότητα, την ισότητα και την ένταξη. Είναι εθνικιστής, παραδοσιακός και προσανατολισμένος στις επιχειρήσεις. Πολύ καλά όλα αυτά. Άσχετο όμως με το Deep State.

Το πρόβλημα είναι ότι ο Τραμπ σχεδόν αναγκαστικά θα περιβάλλεται από παίκτες του Deep State. είναι πραγματικά ό,τι υπάρχει μέσα και γύρω από το Washington Beltway, τη Wall Street, τον Ακαδημαϊκό χώρο ή τα μέσα ενημέρωσης. Δεν πρόκειται να καταργήσει κυβερνητικές υπηρεσίες (αν και μπορεί να κλαδέψει μερικές) και να απολύσει δεκάδες χιλιάδες κρατικούς υπαλλήλους. Η έλλειψη φιλοσοφικού πυρήνα του θα εγγυηθεί ότι αντί να προσπαθεί να καταργήσει το κράτος (με τον τρόπο του Milei ή του Ron Paul), απλώς θα το χρησιμοποιήσει με τρόπους που πιστεύει ότι είναι δίκαιοι. Η απόδειξη αυτού είναι τα τρισεκατομμύρια νέες κρατικές δαπάνες και τα ελλείμματα που ενέκρινε όταν ήταν στην εξουσία. Θα ξοδέψει τρισεκατομμύρια περισσότερα αν επανεκλεγεί. Και όλα αυτά θα τροφοδοτήσουν το Deep State.

Από τη θετική πλευρά, εάν εκλεγεί ο Τραμπ, η ρητορική του θα είναι λιγότερο απαράδεκτη από εκείνη της Καμάλα. Πιθανώς θα θεσπιστεί λιγότερο απροκάλυπτα καταστροφική νομοθεσία και ορισμένοι κανονισμοί πιθανότατα θα περικοπούν.

International Man 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου