Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Οι Πιθανότητες Είναι Υψηλές Θα Χρειαστείτε Τις Προμήθειες Επιβίωσής Σας Τα Επόμενα Χρόνια




Αυτό το άρθρο γράφτηκε από τον Brandon Smith και δημοσιεύτηκε αρχικά στο Prepper All-Naturals

Το 2020, στην αρχή του φόβου της πανδημίας του Covid και ακριβώς πριν από τα lockdown, δεν θα ξεχάσω ποτέ να πάω σε ένα παντοπωλείο την Παρασκευή το απόγευμα μόνο για να βρω κοντά σε άδειους δρόμους και κοντά σε άδεια καταστήματα. Οι λίγοι άλλοι που ψώνιζαν είχαν ένα γυάλινο βλέμμα στα μάτια τους, σαν να ήταν ζαλισμένοι ή σοκαρισμένοι. Για μένα και όσους γνωρίζω ότι η προετοιμασία, ήταν απλώς μια άλλη μέρα. για όσους δεν το είχαν προετοιμάσει ήταν ένας εφιάλτης αβεβαιότητας.

Στη Μοντάνα δεν δώσαμε μεγάλη προσοχή στα lockdown μετά τον πρώτο μήνα. Σε τρεις μήνες όλα επανήλθαν στο φυσιολογικό, εκτός από τις εντολές της μάσκας που οι περισσότεροι άνθρωποι αγνόησαν. Με περισσότερα διαθέσιμα δεδομένα για τον ιό, ήταν σαφές ότι η πιθανότητα θανάτου ήταν πολύ υπερβολική. Αυτό που μας φόβισε πολύ περισσότερο ήταν η διάχυτη συζήτηση για τα διαβατήρια εμβολίων το 2021. Οι προτεινόμενοι κρατικοί και ομοσπονδιακοί περιορισμοί για τα άτομα που αρνήθηκαν να κάνουν το τρύπημα ήταν γνωστοί – Αυτή ήταν η αρχή μιας πλήρους τυραννίας, εκτός και αν παραμείνουμε σταθεροί.

Στο μεταξύ υπήρχε μια βιασύνη του κοινού να αγοράσει όσα περισσότερα είδη πρώτης ανάγκης μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά. Και φυσικά, τα μέτρα τόνωσης του Covid βοήθησαν στην πυροδότηση μιας στασιμοπληθωριστικής κρίσης που είχε ήδη δημιουργηθεί στις ΗΠΑ εδώ και πολλά χρόνια.

Μπροστά σε τόσες πολλές πιθανές απειλές, οι preppers εξακολουθούσαν να προστατεύονται καλά. Εάν τα διαβατήρια για τα εμβόλια έγιναν ο κανόνας και η πρόσβαση σε δημόσιους χώρους αποκλείστηκε, τότε είχαμε αποθήκευση τροφής για πολύ καιρό ακόμη. Εάν ο πανικός των αγορών και ο πληθωρισμός οδήγησαν σε μια καταστροφή της αλυσίδας εφοδιασμού, τότε ήμασταν έτοιμοι, μαζί με τα όπλα και τα πυρομαχικά και την εκπαίδευση που χρειαζόμασταν για να διατηρήσουμε αυτό που είχαμε. Αν ερχόταν ένας αγώνας, τότε είχαμε τα μέσα να αμυνθούμε.

Είμαι από καιρό πεπεισμένος ότι ήταν ο βασικός παράγοντας που έκανε την κυβέρνηση να επανεξετάσει τη στρατηγική της για αέναα ιατρικά lockdown και να εγκαταλείψει τα διαβατήρια εμβολίων. Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι πάνω από το 30% του ενήλικου πληθυσμού των ΗΠΑ ασχολείται με την προετοιμασία. Είμαστε ένα άγνωστο στοιχείο, κάτι που δεν μπορούν να προβλέψουν, ένα πιθανό κλειδί μαϊμού στα γρανάζια της μηχανής.

Με τα δικά μας εφόδια δεν εξαρτόμαστε από το σύστημα για να μας κρατήσει ζωντανούς και όσο πιο σκληρά πιέζουν τόσο περισσότερο είμαστε αναγκασμένοι να οργανωθούμε σε ένα ακόμη μεγαλύτερο εμπόδιο. Ακριβώς όπως οι κυρώσεις του ΝΑΤΟ ώθησαν τη Ρωσία, την Κίνα και τους BRICS πιο κοντά, οι ανοιχτά αυταρχικές πολιτικές στη Δύση κατά τη διάρκεια του Covid ώθησαν τους ανθρώπους του κινήματος ελευθερίας να ενωθούν. Το κατεστημένο υποχώρησε γιατί έπρεπε.

Γι' αυτό πρέπει να γελάω κάθε φορά που βλέπω κάποιον ηλίθιο στο διαδίκτυο να λέει: "Τι νόημα έχει να προετοιμάζομαι όταν δεν συμβαίνει τίποτα;"

Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να ζουν κάτω από έναν βράχο από το 2020. Μόλις αποφύγαμε μια από τις μεγαλύτερες οργουελικές σφαίρες στην ιστορία του έθνους μας με την ήττα των εντολών της πανδημίας. Ή, ίσως δεν συνειδητοποιούν ότι η πανδημία ήταν μόνο η αρχή.

Αν συμβαίνει αυτό, τότε με πονάει να υπενθυμίσω σε όλους ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει ριζικά. Ναι, ανατρέψαμε τις εντολές, αλλά όλες οι ίδιες ελίτ εξακολουθούν να είναι στην εξουσία, όλοι οι ίδιοι παγκοσμιοποιημένοι θεσμοί που εκμεταλλεύτηκαν τον Covid για να δημιουργήσουν πανικό εξακολουθούν να υπάρχουν και η εκδήλωση έχει λειτουργήσει ως ντόμινο σε μια αλυσίδα που οδηγεί σε άλλες κρίσεις. Εδώ είναι μερικοί μόνο λόγοι για τους οποίους σίγουρα θα χρειαστείτε τις προετοιμασίες επιβίωσής σας τα επόμενα χρόνια…

Η κρίση στασιμοπληθωρισμού που δεν θα πεθάνει

Το στασιμοπληθωριστικό πρόβλημα είναι επίμονο παρά τα όσα ισχυρίζονται όλα τα μέσα ενημέρωσης ότι είναι υπό έλεγχο. Οι αναγνώστες που είναι εξοικειωμένοι με την οικονομική μου ανάλυση γνωρίζουν ότι προέβλεψα τον στασιμοπληθωρισμό πριν από αρκετά χρόνια ως το αναπόφευκτο αποτέλεσμα της ποσοτικής χαλάρωσης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας και των σχεδόν μηδενικών επιτοκίων (Βλ. το άρθρο μου που δημοσιεύτηκε το 2018 με τίτλο «Στασιμοπληθωριστική κρίση: Κατανοώντας την αιτία της συνεχιζόμενης κατάρρευσης της Αμερικής» για αναφορά). Προέβλεψα επίσης το πρόβλημα Catch-22 των αυξήσεων των επιτοκίων έναντι του πληθωρισμού και του χρέους (διαβάστε το άρθρο μου από το 2021 με τίτλο "The Fed's Catch-22 Taper Is A Weapon, Not A Policy Error" ). Και όταν είπα πριν από δύο χρόνια ότι η Fed δεν επρόκειτο να επιστρέψει σε μειώσεις επιτοκίων για κάποιο χρονικό διάστημα, είχα δίκιο και σε αυτό .

Δεδομένου αυτού του ιστορικού, εμπιστευτείτε με όταν λέω ότι ο στασιμοπληθωρισμός ήρθε για να μείνει. Οποιαδήποτε κίνηση για μείωση των επιτοκίων θα πυροδοτήσει αυτόματα μια ακόμη χειρότερη αναζωπύρωση του πληθωρισμού και η Fed θα αναγκαστεί να αυξήσει ξανά τα επιτόκια. Και, τα υψηλά επιτόκια θα συνεχίσουν να δημιουργούν μια εθνική κρίση χρέους καθώς οι πληρωμές του χρέους εκτοξεύονται στα ύψη.

Με άλλα λόγια, η οικονομική κατάσταση κάθε χρόνο χειροτερεύει εκθετικά. Το εθνικό χρέος των ΗΠΑ ήταν 28 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2021. μέχρι το τέλος του 2024 θα είναι πολύ πάνω από 35 τρισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό είναι 7 τρισεκατομμύρια δολάρια που προστέθηκαν σε τέσσερα χρόνια. Υπάρχει ήδη θραύση στο σύστημα, αλλά αυτό δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με αυτό που θα αντιμετωπίσουμε τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Οποιαδήποτε είδη ετοιμότητας που αγοράζετε σήμερα θα πρέπει να θεωρείται επένδυση, γιατί δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλα αυτά τα είδη θα είναι πολύ πιο ακριβά ή δυσεύρετα στο μέλλον.

Οι πολιτικές ταραχές είναι εξασφαλισμένες

Οι πρόσφατες διαδηλώσεις στην πανεπιστημιούπολη για τη Γάζα (και οι ταραχές στη Γαλλία για τα κέρδη των συντηρητικών στην κυβέρνηση) υπενθύμισαν στους ανθρώπους ότι δεν πρέπει να αισθάνονται πολύ άνετα με την εξασθενημένη επιρροή του BLM. Οι ίδιοι αριστεροί που οδήγησαν το κύμα του φυλετικού διχασμού το 2020 βγαίνουν και βρίσκουν νέες αιτίες για να συμμετάσχουν. Ψάχνουν για οποιαδήποτε δικαιολογία για ταραχές, ακόμα κι αν δεν έχει καμία σχέση με αυτούς προσωπικά.

Με τις επερχόμενες εκλογές του 2024, όλοι γνωρίζουμε ότι οι εμφύλιες αναταραχές θα είναι ο κανόνας για άλλη μια φορά, ανεξάρτητα από το ποιος θα καταλήξει στον Λευκό Οίκο. Με ταραχές ακολουθεί η απειλή της λεηλασίας, της καταστροφής περιουσίας, της πολιτικής βίας, ακόμη και του στρατιωτικού νόμου. Στη συνέχεια, υπάρχει η αντίδραση του κοινού σε αυτές τις συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας εμφυλίου πολέμου. Μην υποθέτετε ότι η χώρα θα ηρεμήσει μετά τις εκλογές. Στην πραγματικότητα, υποθέστε το αντίθετο.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία πρόκειται να γίνει παγκόσμιος πόλεμος

Και πάλι, έχω αναφέρει σε πολλά άρθρα τον κίνδυνο εμπλοκής της Δύσης στον πόλεμο στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου ενός ευρύτερου παγκόσμιου πολέμου εάν το ΝΑΤΟ εισέλθει απευθείας στη μάχη. Καθώς το γράφω αυτό, η Γαλλία πιέζει για «στρατιωτικούς συμβούλους» να πάνε στην Ουκρανία για να εκπαιδεύσουν νεοσύλλεκτους, αυτό ακριβώς που έκαναν οι ΗΠΑ στο Βιετνάμ ακριβώς πριν ξεκινήσουμε επίσημα τον πόλεμο.

Πολλές χώρες του ΝΑΤΟ έδωσαν επίσης στην Ουκρανία το πράσινο φως να χρησιμοποιήσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς του ΝΑΤΟ εναντίον στόχων βαθιά στη Ρωσία. Εάν είστε μανιώδης σπουδαστής της ιστορίας, ξέρετε όπως και εγώ ότι αυτό γίνεται μόνο με έναν τρόπο.

Αυτός είναι πιθανώς ο λόγος που αξιωματούχοι στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη ξαφνικά μιλούν για προσχέδια διαδικασιών και νόμους περί υποχρεωτικής στράτευσης προκειμένου να στηρίξουν τις τάξεις τους. Πόσα άτομα θα υποβληθούν πραγματικά σε ένα προσχέδιο; Δεν ξέρω, αλλά ξέρω ότι αυτό δεν είναι το είδος της κουβέντας που κάνουν οι κυβερνήσεις όταν στόχος τους είναι η διπλωματία. Είναι το είδος της κουβέντας που κάνουν όταν ετοιμάζονται να ανταγωνιστούν τον εχθρό.

Ένας μεγαλύτερος πόλεμος με τη Ρωσία συνοδεύεται από πολλές δυσκολίες που θα μου έπαιρναν πάρα πολλές σελίδες για να καλύψω εδώ. Συνοψίζοντας, πόλεμος με τη Ρωσία σημαίνει πόλεμος με την Κίνα, πόλεμος με τη Βόρεια Κορέα, πόλεμος με το Ιράν και το μεγαλύτερο μέρος της Μέσης Ανατολής, τραγικές διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας, το τέλος του παγκόσμιου αποθεματικού του δολαρίου και μια καλή πιθανότητα περιορισμένου (ψευδής σημαία) ή περιφερειακή πυρηνική ανταλλαγή.

Έχω σοβαρές αμφιβολίες ότι ο παγκόσμιος πυρηνικός πόλεμος είναι στο τραπέζι γιατί το κατεστημένο δεν έχει τίποτα να κερδίσει και τα πάντα να χάσει από αυτόν. Ωστόσο, ένας πόλεμος μεταξύ Ανατολής και Δύσης είναι περισσότερο από αρκετός για να προκαλέσει τον απόλυτο όλεθρο σε κάθε έθνος στον πλανήτη.

Ο πόλεμος για τη Γάζα οδηγεί γρήγορα σε πόλεμο για τη Μέση Ανατολή

Δεν πρόκειται να επευφημήσω καμία πλευρά σε αυτή τη σύγκρουση. Η ανησυχία μου είναι η Αμερική και οι Αμερικανοί. Τούτου λεχθέντος, είναι σαφές ότι οι ενέργειες και των δύο πλευρών αναγκάζουν τον πόλεμο να επεκταθεί πολύ πέρα ​​από τη Γάζα. Τα πρόσφατα ισραηλινά πλήγματα στη Συρία και οι συμπλοκές με τα αιγυπτιακά στρατεύματα είναι ανησυχητικά. Ο Λίβανος εμπλέκεται σε μεγάλο βαθμό και το Ιράν έχει ήδη ανταλλάξει πυραύλους με το Ισραήλ. Το Ισραήλ έχει δηλώσει ότι η επίθεσή του θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2024, και τώρα μπορεί να στραφούν στον πόλεμο στον Λίβανο.

Όσον αφορά το πώς όλα αυτά επηρεάζουν τις ΗΠΑ ή την Ευρώπη, η άμεση συνέπεια θα είναι η διακοπή της κυκλοφορίας πετρελαίου μέσω των Στενών του Ορμούζ και της Ερυθράς Θάλασσας. Αυτό είναι το 30% ή περισσότερο του παγκόσμιου εμπορίου πετρελαίου που επιβραδύνθηκε ή εξαλείφθηκε. Οι τιμές της ενέργειας θα εκραγούν μαζί με τις τιμές σε οτιδήποτε άλλο. Η τιμή όλων των αγαθών που αγοράζετε καθημερινά επηρεάζεται από την τιμή του πετρελαίου.

Η γεωργία, για παράδειγμα, βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε λιπάσματα με βάση τα καύσιμα και το πετρέλαιο. Αυτό σημαίνει ότι οι υψηλές τιμές του πετρελαίου θα πυροδοτήσουν υψηλές τιμές των τροφίμων και οι προμήθειες τροφίμων θα είναι βασικές τα επόμενα χρόνια.

Η προετοιμασία δεν είναι χόμπι, είναι καθήκον

Ειλικρινά, η ετοιμότητα πρέπει να αποτελεί κοινωνικό στήριγμα – Αναπόσπαστο μέρος της αμερικανικής ζωής. Δεν είναι χόμπι, είναι καθήκον. Όσο πιο έτοιμοι είναι οι άνθρωποι τόσο πιο ασφαλής θα είναι κάθε Αμερικανός. Οι περισσότεροι προετοιμασμένοι άνθρωποι δεν πανικοβάλλονται γιατί δεν υπάρχει ανάγκη. Και οι άνθρωποι που δεν πανικοβάλλονται είναι λιγότερο πιθανό να βλάψουν τους άλλους από φόβο και απόγνωση.

Σκεφτείτε την αποθήκευση τροφίμων σαν μια μεγάλη μπαταρία . Μια μπαταρία είναι αποθήκευση ενέργειας για αργότερα όταν τη χρειαστείτε. Σκεφτείτε πόσος χρόνος, δουλειά και ενέργεια χρειάζεται για να καλλιεργήσετε μόνο έναν μήνα τροφής για την οικογένειά σας. Δεν είναι πολύ καλύτερο να αποθηκεύετε όλα αυτά που λειτουργούν σε μακροπρόθεσμα τρόφιμα, ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό αργότερα στις χειρότερες συνθήκες; Κάθε κουβάς με αποθηκευμένα τρόφιμα είναι μια μπαταρία που σας εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο και εργασία.

Η καλλιέργεια τροφίμων και η βιώσιμη ζωή είναι εξαιρετική σε καιρό ειρήνης ή στη μέση μιας μεγάλης, καλά οργανωμένης κοινότητας. Η καλλιέργεια τροφίμων κατά την έναρξη μιας εθνικής κρίσης σε έναν τόπο όπου πάρα πολλοί άνθρωποι είναι απροετοίμαστοι είναι σχεδόν αδύνατη. Εάν προκύψει μια βλάβη, τότε το καλύτερο στοίχημά σας είναι να απομακρυνθείτε, να εργαστείτε με την οικογένεια, τους φίλους και τους γείτονες και να ζήσετε στις προετοιμασίες σας μέχρι να υπάρξει μια αρκετά μεγάλη κοινότητα για να επανεκκινήσετε ξανά με ασφάλεια τη γεωργία.

Υπάρχουν πάρα πολλές μεταβλητές αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο που μπορούν να προκαλέσουν καταστροφή, και ακόμη και τα γεγονότα στην άλλη άκρη του πλανήτη μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα για εσάς στο σπίτι. Βλέπω πολύ λίγες πιθανότητες να βελτιωθεί η κατάσταση τα επόμενα χρόνια και πολύ μεγάλες πιθανότητες να ξεφύγουν τα πράγματα εκτός ελέγχου. Πάρτε την προετοιμασία σας στα σοβαρά, ακόμα κι όταν οι αγνοούντες αρνητές ισχυρίζονται ότι «τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί». Αυτοί θα είναι οι ίδιοι άνθρωποι που θα φωνάζουν για βοήθεια σύντομα και δεν θέλετε να μοιραστείτε τη μοίρα τους.

https://alt-market.us/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου