Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

«Ο νους βρίσκει την ευδαιμονία και την αιώνια ειρήνη συναντώντας το Θεό» ~ Sri Guru Granth Sahib





Καθημερινός Διαλογισμός. Το πιο εκπληρωτικό ταξίδι που μπορεί να κάνετε ποτέ είναι μέσα στον εαυτό σας μέσω του μονοπατιού του διαλογισμού. Ο διαλογισμός είναι απλά η τέχνη του να παρατηρείτε τις σκέψεις σας, χωρίς να παγιδεύεστε σε καμιά από τις ιστορίες που δημιουργεί το εγώ. Καθώς συνεχίζετε να είστε ο παρατηρητής των σκέψεών σας, κάτι αληθινά καταπληκτικό θα συμβεί. Αυτές οι σκέψεις επιβραδύνονται κι αρχίζουν να χάνουν τη δύναμή τους. Αρχίζετε να βλέπετε πόσο ανόητες είναι πραγματικά αυτές οι σκέψεις και ιστορίες. Ο νους σας γίνεται όλο και πιο ήρεμος. Καθώς σας γεμίζει η ειρήνη, αναδύεται ένα νέο αίσθημα, μια απλή ευδαιμονικότητα που δεν έχει κανένα ρυθμό ή αιτία. Απλά υπάρχει. Αυτή είναι η ευδαιμονία της ύπαρξής σας, η ευδαιμονία της ίδιας της συνειδητότητας.



«Η φωτισμένη απελευθέρωση, η αμιγής κι ακιλήδωτη ευδαιμονία σας περιμένει, αλλά χρειάζεται να επιλέξετε το Εσωτερικό Ταξίδι για να την ανακαλύψετε.»

~ B.K.S. Iyengar



Ζώντας Συνειδητά στο «Τώρα». Όταν συνειδητά επιλέγετε να ζείτε στο τώρα, έχετε φυσιολογικά την εμπειρία αυτής της καθαρής ευδαιμονίας της ύπαρξης. Στο «Τώρα», οι ιστορίες του εγώ καταπίπτουν κι αντικαθίστανται από την ομορφιά της παρούσας στιγμής. Κοιτάξτε προσεκτικά αυτή τη στιγμή, και παρατηρείστε ότι μπορείτε να βιώσετε καθαρή ευδαιμονία αν παραμείνετε μόνο στο εδώ και το τώρα. Ένας εύκολος τρόπος για να βυθιστείτε περισσότερο στην παρούσα στιγμή είναι να εστιάσετε την προσοχή σας στο τι βιώνουν οι αισθήσεις σας στο «Τώρα». Αποκτήστε επίγνωση γι’ αυτό που βλέπετε, αισθάνεστε, ακούτε, οσφραίνεστε κι αγγίζετε. Ο συντονισμός στις αισθήσεις σας, εστιάζει την προσοχή σας στο Θεϊκό Στοιχείο που είναι εδώ. Όταν είστε πλήρως παρόντες σε κάθε δραστηριότητα που κάνετε, επέρχεται μια ορισμένη ετοιμότητα, κι όλες οι σκέψεις καταπίπτουν με φυσιολογικό τρόπο, αφήνοντάς σας με αυτή την κατάσταση της ευδαιμονικής ύπαρξης.


Σουάμι Σεβαράτνα



Πηγή



Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό...

http://nekthl.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου