Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Τα σημάδια που υποψιάζουν για πρόωρες κάλπες ακόμα και τον Ιούλιο.





Τέσσερα τουλάχιστον «σημάδια» προϊδεάζουν ότι στρώνεται το έδαφος για πρόωρες κάλπες μέσα στον Ιούλιο, εφόσον βεβαίως οι υγειονομικές εξελίξεις το επιτρέπουν! Κάλπες που για ορισμένους μπορεί – υπό προϋποθέσεις να στηθούν ακόμα και στις 12 ή 19 Ιουλίου ή και την Κυριακή 2 Αυγούστου!
Πρώτον, η κυβέρνηση προχωρά στο άνοιγμα των σχολείων, κάτι που δύσκολα μοιάζει να έχει κάποια λογική! Πέραν της επαναλειτουργίας της τρίτης Λυκείου, με τις πανελλαδικές εξετάσεις, το άνοιγμα των υπολοίπων τάξεων του Λυκείου, προκαλεί ήδη μεγάλες απορίες! Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι ένα μήνα πριν ο ίδιος ο Σωτήρης Τσιόδρας έλεγε ότι το σχολείο είναι «υγειονομική βόμβα», κάνοντας λόγο για καθηγητές, αλλά και για παππούδες και γιαγιάδες που έρχονται σε επαφή με τα παιδιά και αυξάνεται ο κίνδυνος να κολλήσουν! «Δεν υπάρχει καμία λογική εκτός από το να δοθεί εικόνα κανονικότητας στον κόσμο. Εξάλλου, εάν το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει ανοίξει τα σχολεία για τα παιδιά, πώς θα μπορεί να δικαιολογήσει ότι ενδεχομένως να τα ανοίξει για τους πολίτες να πάνε να ψηφίσουν εν μέσω πανδημίας;», τόνιζαν χαρακτηριστικά στελέχη της αντιπολίτευσης, που «υποψιάζονται» πως πέραν της προώθησης της «ανοσίας της αγέλης», το άνοιγμα των σχολείων συνδέεται με κάλπες, ακόμα και μέσα στον Ιούλιο!
Δεύτερον, υποψίες για προσφυγή στις κάλπες δημιουργεί και η πλήρης επαναλειτουργία της προανακριτικής για τη Novartis – μόνη Επιτροπή που λειτουργεί σε πλήρη σύνθεση και ενώ η Βουλή ουσιαστικά είναι ακόμα κλειστή! Υπενθυμίζεται πως αν γίνουν κάλπες χωρίς να έχει προηγηθεί παραπομπή, τυχόν ποινικές ευθύνες παραγράφονται! «Στόχος, είναι η ολοκλήρωση των εργασιών της Επιτροπής εντός του Ιουνίου, ενόψει πιθανής διπλής κάλπης», εκτιμούν στελέχη του συνόλου της αντιπολίτευσης.
Τρίτον, η συνεχής οικονομική ενίσχυση των μέσων ενημέρωσης, χωρίς -σύμφωνα τουλάχιστον με την αντιπολίτευση- ίχνος διαφάνειας.
Τέταρτον, η μη επιδίωξη οριστικής λύσης στο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας, αλλά μιας μικρής παράτασης, που «υποψιάζει» ότι το θέμα παραπέμπεται για μετά από πολιτικές εξελίξεις.
Κυβερνητικά στελέχη, μάλιστα, κάνουν λόγο και για προκήρυξη εκλογών για την Κυριακή 12 ή 19 Ιουλίου, αγνοώντας (;) ότι για να προκηρύξει κάλπες η κυβέρνηση πριν τη συμπλήρωση ενός έτους από τις προηγούμενες πρέπει να παραιτηθεί! Άλλα στελέχη εκτιμούν πως η ανακοίνωση για προσφυγή στις κάλπες μπορεί να γίνει στις αμέσως μετά τις 7 Ιουλίου, με την πραγματοποίηση εκλογών στις 2 Αυγούστου και δεύτερες κάλπες -αν χρειαστούν- αρχές Σεπτεμβρίου.
Μένει να δούμε εάν όλα αυτά είναι απλώς φόβοι της αντιπολίτευσης ή εάν πράγματι, ο πρωθυπουργός θελήσει να λάβει ανανεωμένη λαϊκή εντολή, ανησυχώντας για τα δύσκολα που έρχονται. Είτε επιβεβαιωθούν οι παραπάνω ημερομηνίες, είτε στο ημερολόγιο έχουν κυκλωθεί ημερομηνίες όπως η 23η και η 30η Αυγούστου! Είναι βέβαιο, πάντως, ότι το σενάριο των πρόωρων εκλογών είναι πάνω στο τραπέζι, με τις δυνατότητες υλοποίησής του ιδιαίτερα δύσκολες, όπως βέβαιον είναι ότι ο πρωθυπουργός θα λάβει τις οριστικές του αποφάσεις τέλη Ιουνίου, αρχές Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου