Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Δρ Ιωάννης Ιωαννίδης: «Η θνητότητα του ιού αποδεικνύεται ίση με αυτήν της εποχικής γρίπης»


Αέρα αισιοδοξίας εξέπεμψαν όσα είπε για την εξέλιξη της πανδημίας ο Έλληνας καθηγητής Παθολογίας και Επιδημιολογίας στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ δρ Ιωάννης Ιωαννίδης, με βασικό επιχείρημα ότι η θνητότητα του ιού αποδεικνύεται τελικά ίση με αυτήν της εποχικής γρίπης.

«Έχουμε πλέον ισχυρά δεδομένα από πολύ καλές μελέτες χωρών όπως η Ισλανδία, η Δανία, η Γερμανία και μελέτες που κάνουμε στο Στάνφορντ, οι οποίες πρόκειται να ανακοινωθούν σύντομα. Είναι αισιόδοξο αυτό, σε αντίθεση με ό,τι θεωρούσαμε αρχικά ότι είναι ένας ιός με θνητότητα 30 ή έστω 10 φορές μεγαλύτερη της εποχικής γρίπης. Φαίνεται ότι είναι της ίδιας τάξης. Υπάρχει αισιοδοξία μέσα σε αυτή την τραγωδία ότι πλησιάζουμε σε μια κατάσταση κοντά στη λύση αυτού του επιδημικού κύματος» είπε ο καθηγητής, ο οποίος συμπλήρωσε ότι αναμένονται 200.000 θάνατοι από τον κορονοϊό, ενώ της εποχικής γρίπης είναι συνήθως 400.000 έως 700.000 ανά έτος.

Αναφορικά με το φθινόπωρο, ο Ελληνοαμερικανός γιατρός τόνισε: «Πλέον ξέρουμε τον αντίπαλο, ξέρουμε πώς να τον αντιμετωπίσουμε, κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει το φθινόπωρο ή τα επόμενα χρόνια. Όλοι μας μέσα στα επόμενα χρόνια έχουμε πιθανότητα να πεθάνουμε από κάτι, αλλά η πιθανότητα να πεθάνουμε από κορονοϊό είναι απελπιστικά μικρή!»

Υποστήριξε επίσης ότι το να μείνουμε για πάντα κλεισμένοι ως κοινωνία θα είναι αυτοκαταστροφικό και θα προκαλέσει μεγαλύτερη οικονομική κρίση μετά την πανδημία. Τα μέτρα, είπε, πρέπει να χαλαρώσουν, αλλά με πολλή προσοχή. Ωστόσο, ο καθηγητής δεν φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος αναφορικά με το εμβόλιο, μιλώντας στον Alpha Κύπρου: «Ο λόγος που πεθαίνεις από τον κορονοϊό δεν είναι αναγκαστικά ο ιός, μπορεί να είναι η απάντηση του ανοσοποιητικού συστήματος στον κορονοϊό. Το εμβόλιο τονώνει την ανοσοποιητική απάντηση και μπορεί να οδηγήσει σε ακόμα χειρότερα αποτελέσματα. Το να περιμένουμε το εμβόλιο για να συνεχίσουμε τη ζωή μας νομίζω ότι είναι τραγικό λάθος».

Αυτό που απαιτείται, είπε καταλήγοντας ο κ. Ιωαννίδης, είναι η προστασία των νοσοκομείων: «Η “σφαγή” στην Ιταλία και τη Νέα Υόρκη ήταν “σφαγή” νοσοκομειακών λοιμώξεων. Ερχόταν κάποιος χωρίς κορονοϊό, ενώ το νοσοκομείο είχε κατακλυστεί από τον ιό και γινόταν διασπορά!»



https://thesecretrealtruth.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου