Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Mία "μαγική υπόθεση"



Υποθέτουμε, λοιπόν, ότι επιστήμονες σάς χορηγούν το θαυματουργό προϊόν που σας εξασφαλίζει την αθανασία. Γίνεστε απρόσβλητος από ασθένειες, άτρωτος σε τραυματισμούς, γενικά άφθαρτος. Επιπρόσθετα, σαν μπόνους, αποκτάτε και διάφορες υπερφυσικές ικανότητες, όπως τηλεπάθεια, τηλεμεταφορά, αορατότητα, ικανότητα να αλλάζετε εμφάνιση κατά βούληση – ό,τι θέλετε. Μπορείτε πλέον να ζήσετε όπως και όσο επιθυμείτε. Υπάρχουν μόνο δύο περιορισμοί.
Πρώτον, διατηρείται η συνέχεια εαυτού, με την κόπωση και τον κορεσμό που αυτή συνεπάγεται. Δεν μπορείτε, δηλαδή, να ξεχάσετε ποιος είστε και να «μηδενίσετε το κοντέρ». Όπως και στην κανονική ζωή, είστε πάντα «εσείς», καθόλη την πορεία. Δεύτερον, υπάρχει ένας μόνο τρόπος να πεθάνετε: σας παραδίδεται ένα μικρό κλειστό κουτί, το άνοιγμα του οποίου συνεπάγεται άμεσο θάνατο. Εννοείται ότι το κουτί δεν μπορεί να ανοιχτεί κατά λάθος. Μπορείτε να το ανοίξετε μόνο εσείς, και η απόφαση θα πρέπει να είναι απολύτως συνειδητή για να έχει αποτέλεσμα. Έχετε τώρα την ευχέρεια να ζήσετε όσο θέλετε και να κάνετε ό,τι θέλετε.

Λοιπόν, πώς σας φαίνεται; Η λύση όλων σας των προβλημάτων;

Εμείς, πάλι, λέμε ότι θα έφτανε κάποιο πρωινό, ή ίσως κάποια βραδιά, που θα το ανοίγατε τελικά εκείνο το κουτί.

Το χρώμα του; Άλικο (Alice).

απόσπασμα από κείμενο του iranon το οποίο αναδημοσιεύσαμε ολόκληρο στο no Gravity Zone. Ο τίτλος αυτής της ανάρτησης είναι από εμάς...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου