Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Η δύναμη της μεταμόρφωσης

Η μεγαλύτερη πρόκληση στην αναδόμηση της κατοικίας ήταν η μεταμόρφωση ενός σπιτιού χωρίς ιδιαίτερη μορφολογία σε ένα σημερινό, λειτουργικό ενιαίο σύνολο με ενοποιημένο χώρο διαβίωσης και συνολικά 8 υπνοδωμάτια.
Το ανακαινισμένο κτίσμα βρίσκεται στο Καλό Λιβάδι της Μυκόνου. Οι δυνατότητες του σπιτιού ήρθαν στο προσκήνιο με τη δυναμική αξιοποίηση των χώρων από τα χαλάσματα.
Η κατοικία που προϋπήρχε δημιουργήθηκε σε διαδοχικές φάσεις μέσα στο χρόνο, καλύπτοντας τις εκάστοτε ανάγκες των χρηστών της.
Στόχος του αρχιτεκτονικού γραφείου ήταν η απλοποίηση του σχεδιασμού και η λειτουργικότητα των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.
Photo credit: Geo
Η ανακαίνιση ολοκληρώθηκε χωρίς να χαθούν τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά, τα οποία αναδείχθηκαν και ενσωματώθηκαν στο νέο πλαίσιο χρήσης.
Photo credit: Geo
Με τις νέες κατασκευές έγινε απόλυτη εκμετάλλευση του χώρου. Το οικόπεδο αξιοποιήθηκε πλήρως και ο υπαίθριος χώρος διαμορφώθηκε με την προσθήκη δύο πισινών.
Η κατασκευαστική απλότητα σε όλες τις κλίμακες έχει στόχο την ήπια μετάβαση από το εξωτερικό στο εσωτερικό. Η ενοποίηση των κτισμάτων και ο καινούριος ρόλος τους, έφερε την απαραίτητη αρμονία στο αποτέλεσμα.
Photo credit: Ge
Photo credit: Ge
Η συγκεκριμένη κατοικία είναι προϊόν μελέτης του γραφείου Nikos Adrianopoulos Architecture and Lighting.
Το συγκεκριμένο γραφείο ειδικεύεται σε έργα αντίστοιχου χαρακτήρα.
Photo credit: Ge
Η υπεραξία που αποκτά η ιδιοκτησία μέσα από τη σωστή μελέτη και τη σωστή αξιοποίηση των δυνατοτήτων της είναι πάντοτε ο στόχος κάθε αντίστοιχης επέμβασης.
Photo credit: Georg
Photo credit: Geor
Photo credit: George Fakaros
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου