Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Συνεντεύξεις!! Ηχηρό «ράπισμα» στο πολιτικό σύστημα αποτελούν οι δηλώσεις 17χρονων κοριτσιών που συμμετείχαν στη Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων.



 Αποτέλεσμα εικόνας για eikones me mauhtes


Παναγιώτα Σκανδάλη, μαθήτρια Β’ Λυκείου, εκπροσώπησε τα Ιωάννινα στη Βουλή των Εφήβων:
Είμαι αρνητική με την ψήφο στα 17. Είναι πολύ βιαστική απόφαση. Οι νέοι δεν είναι έτοιμοι. Ας επικεντρωθούν στα βασικά για αρχή. Αν δεν έχεις παιδεία, δεν μπορείς να καθορίζεις το μέλλον της χώρας. 
Περίμενα σε μας που είμαστε πρόσωπο με πρόσωπο μαζί τους να είναι ειλικρινείς αλλά αυτό ήταν ουτοπικό. Οι μαθητές έφυγαν χωρίς να λάβουν ικανοποιητικές απαντήσεις ούτε από τον υπουργό Παιδείας.
Ήταν απαράδεκτο, δεν απαντούσαν στις ερωτήσεις, μιλούσαν με διπλωματικότητα.

 Είναι πολύ δύσκολη η χρονιά και με τα φροντιστήρια υπάρχει ένα θέμα. Δεν θα έπρεπε……….

να υπάρχουν φροντιστήρια. Το σχολείο θα έπρεπε να μας παρέχει την εκπαίδευση και την παιδεία που χρειαζόμαστε. Η χρονιά θα έπρεπε να ήταν διαφορετικά δομημένη. Από τη στιγμή που δεν είναι επαρκής η εκπαίδευση που μας παρέχουν στα σχολεία, τότε μας οδηγούν στην παραπαιδεία. Δεν θέλουν να προβάλλουν όσα συμβαίνουν. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει παραπαιδεία. Πείτε μου ένα προηγμένο κράτος που έχει παραπαιδεία;
Εβίτα Νικολάκη εκπροσώπησε την Άρτα στη Βουλή των Εφήβων:

«Είναι πολύ λάθος το μέτρο για την ψήφο στα 17. Ανεπίσημα απευθυνθήκαμε στην κυρία Κανέλλη και στον κ. Θεοδωράκη. Η κ. Κανέλλη μας είπε ότι είναι σύμφωνη. Κατάλαβα ότι το ΚΚΕ έχει μία δυναμική παρουσία στις κομματικές νεολαίες ενώ το Ποτάμι όχι. Άρα εξυπηρετεί κομματικά συμφέροντα. Κομματικοποιεί τα παιδιά και δεν τα πολιτικοποιεί σε μία ευαίσθητη ηλικία, με το ζόρι των Πανελλαδικών και τα ωθεί να προβούν σε μία λάθος απόφαση.
 Χρειάζεται να θυμάμαι τη συμπεριφορά των πολιτικών. Διπλωματία, αερολογίες, καμία σαφής απάντηση. Υπολειτουργεί η πολιτική στην Ελλάδα.
 
Έχουν ξεχάσει την παιδεία που είναι η αρχή των πάντων. Για να λειτουργήσει σωστά μία κοινωνία χρειάζεται εκπαίδευση. Εμείς έχουμε καθαρά ένα σύστημα εξετάσεων που θέλει τον μόχθο των μαθητών αλλά δεν εκπαιδεύει τον μαθητή. Τον ωθεί σε ένα σύστημα ανταγωνισμού. Αν δεν αλλοιωθούν οι απόψεις μας και παραμείνουμε οι επαναστάτες έφηβοι, μπορούμε να γίνουμε η γενιά που θα αφυπνίσει την κοινωνία. Στο σχολείο η μισή αλήθεια κρύβεται. Δεν εμπιστεύομαι τα κόμματα.

 Aκούστε τις συνεντεύξεις: ΕΔΩ

 tolimeri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου