Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

"δηλώσεις που εκτίθουν", "συμπαθή νεκρά παιδιά"(πράγμα που υπονοεί την ύπαρξη και...αντιπαθητικών νεκρών παιδιών;), "πήγαμε στη Μυτιλήνη, τη Λέσβο και τα άλλα νησιά"...


Ακούμε για τα πρόσφατα γλωσσικά κατορθώματα του επικεφαλής της "αριστερής" με ολίγον "λαϊκή δεξιά" συγκυβέρνησης:

και... τα παρακάτω μας έρχονται αβίαστα, αυθόρμητα, ως τα πλέον κατάλληλα σχόλια:

Άλλος για Λέσβο εκίνησε κι άλλος για Μυτιλήνη.
Άλλος για Θήρα τράβηξε κι άλλος για Σαντορίνη.
Σ'άλλον "ΟΧΙ" εμήνυσαν αλλά για "ΝΑΙ" το πήρε.
Άλλος μνημόνια θα'σκιζε και οι αγορές θα το'ριχναν στην πεντοζάλη,
αλλά στο τέλος έγινε η αρκούδα του αρκουδιάρη...

Οι συγκρίσεις είναι επίσης αναπόφευκτες.
Ο "αείμνηστος" Ανδρέας Παπανδρέου υποσχόταν "εκσυγχρονισμό" της ελληνικής οικονομίας. Θα έφερνε την πολυπόθητη "αλλαγή". 'Οταν η σοσιαλιστική του φάρσα ανέλαβε τη διαχείριση της εξουσίας, σαν αποτέλεσμα είχαμε την αποβιομηχάνιση της χώρας, τη σταδιακή διάλυση της παραγωγικής της βάσης κι ως "προνόμιο"  της εισόδου της στην ΕΟΚ, τον αλόγιστο εξωτερικό δανεισμό και τη διάχυση μιας σχεδόν υστερικής καταναλωτικής νοοτροπίας σε όλο το φάσμα της κοινωνίας (που σήμερα καταντάει...φάντασμα!) και την υιοθέτηση ως κυρίαρχου "εθνικού μότο" το "δανεικώς ζειν".
Ο νυν πρωθυπουργός με το πλατύ χαμόγελο (κάτι χαμόγελα παντός καιρού ) μιμείται τον δημαγωγό ιδρυτή της σοσιαλιστικής παραμύθας τόσο στη "γλώσσα του σώματος" όσο και στη χροιά της φωνής. Κι επειδή ο μιμητισμός επιφέρει πολλά κουσούρια (το κόμμα του μετατρέπεται ταχέως όχι απλά στο ΠΑΣΟΚ νου2 αλλά σε κακέκτυπό του), φαίνεται ότι αποφάσισε να ανταγωνιστεί σε γλωσσικά σαρδάμ τον υιό του "μέντορα". Τον "λεφτά υπάρχουν αλλά μόνο για τοκογλύφους, κερδοσκόπους και πολυεθνική ΣΙΑ"  ΓΑΠ.

Ο καθένας βέβαια μπορεί να έχει τις απόψεις του. Όπως ότι οι πολιτικοί, που αφού πρώτα συνήργησαν με τους χειρισμούς τους αποφασιστικά στην πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση των τελευταίων ετών και τώρα φιλοδοξούν να τη... διαχειριστούν υπεύθυνα (όπως οι μαριονέτες χοροπηδάνε στις κινήσεις του μαριονετίστα), διαθέτουν καθαρό μυαλό και σταράτα λόγια.
Ωστόσο εμείς, θέλοντας να σας υποψιάσουμε λιγάκι παραπάνω, θα επισημάνουμε ότι κάποιες "γλωσσικές (και όχι μόνο) διαταραχές" μπορεί και να οφείλονται σε κάποια...βραχυκυκλώματα. Στα τσιπάκια τους!

(η παραπάνω εικόνα αποτελεί δημιούργημα του πολυβραβευμένου Πολωνού καλλιτέχνη Pawel Kuczynski)

antidras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου